Carl Gustav Jung a tarot - Cesta archetypu

Carl Gustav Jung a tarot - Cesta archetypu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122064/bmid_carl-gustav-jung-a-tarot-cesta-arch-kU7-122064.jpg 5 9 9

Vztah švýcarského psychoanalytika k symbolismu a hermetickým disciplínám je známý. V knize Carl Gustav Jung a tarot podává Sallie Nichols zasvěcený výklad tarotu z pohledu jungovské psychologie. Odhaluje přitom hloubku, symbolický význam a moudrost této tajemné karetní hry. Analogiemi z oblasti klasických jazyků, mytologie a výtvarného umění pomáhá čtenáři k jedinečné osobní zkušenosti s úchvatnými postavami z dvaadvaceti velkých Arkán tarotu, praktického průvodce na naší cestě za sebepoznáním. Knihu opatřil jedinečným úvodem Jungův přítel sir Laurens van der Post.... celý text

Přidat komentář

Dantez
02.09.2019

Pokud je zájem, tarot se vyplatí, s rozumnou dávkou skepse, alespoň zběžně prostudovat. Stačí se při bádání opřít o legitimní osobnost a počítat s občasnými pofiderními tendencemi. Ezoterická karetní hra nabízí unikátní a ucelený pohled na archetypální obrazy, které můžeme vidět během dne, při čumění na zdi galerií nebo po dobu sledování oblíbeného dílu Harryho Pottera. Carl Gustav Jung a Tarot; Cesta archetypu to – z drtivé části bez propadání pro toto téma typické absurditě – dokazuje, a proto lze ke studiu doporučit.

aisha21
14.10.2018 5 z 5

Autorka ve svém hlubokém zkoumání tarotu a zasvěceném výkladu jeho vzoru a pokusu rozšířit možnosti lidského vnímání prokázala nesmírnou službu analytické psychologii. Její kniha nás obohacuje a pomáhá nám porozumět zodpovědnosti, kterou na nás klade vědomí.
Tarotové postavy pronikají do našeho vědomí, aby nám předaly velice významná poselství.Cesta tarotovými kartami je poutí do našich vlastních hlubin. S čímkoliv se na ní setkáme, je v podstatě aspektem našeho nejhlubšího a nejvyššího Self. Představují bezpečný most k prastaré moudrosti našeho nejniternějšího Self. Této moudrosti je dnes velmi zapotřebí – moudrosti řešit naše osobní problémy a moudrosti hledat kreativní odpovědi na všeobecné otázky, s nimiž jsme všichni konfrontováni.


Štítky knihy

tarot

Autorovy knížky

Sallie Nichols
americká, 1908 - 1982
2012  96%Carl Gustav Jung a tarot - Cesta archetypu