Byl jiný než ostatní děti

Byl jiný než ostatní děti https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515371/bmid_byl-jiny-nez-ostatni-deti-Pd6-515371.jpg 5 12 12

Mojmír Řehák je zkrátka jiný než ostatní. Říkali to už doktoři, pak učitelé i kolegové v práci. Však ho také jako malé dítě amazonský šaman tři měsíce proléval čarodějným dryákem ayahuascou. Obdařen mystickými schopnostmi dokáže Mojmír vnímat svět v širších souvislostech. V divokých devadesátkách tento talent Mojmíra dovede do náruče CIA. Jako šéf její pražské buňky čelí řadě bizarních výzev – třeba jak zařídit, aby právě zesnulý politik navštívil předvolební televizní debatu. Shodou neuvěřitelných okolností se mladík připlete k největšímu tajemství 2. světové války. Spolu se svým šéfem agentem Smithem a starým známým šamanem odhalí nejen poválečný úkryt Adolfa Hitlera, ale hlavně výsledky tajných nacistických výzkumů, které odpovídají na jednu z nejstarších otázek lidstva – co je vlastně Bůh? KDE KONČÍ REALITA A ZAČÍNÁ FIKCE? BLÁZNIVÝ PŘÍBĚH O DOBĚ JEŠTĚ BLÁZNIVĚJŠÍ NEŽ JE TA NAŠE... celý text

Přidat komentář

SabinaSip
16.04.2024 5 z 5

Mám pocit, že se o této knížce skoro vůbec neví a přitom je tak skvělá. Určitě se podívám ještě po nějakých dalších knihách od tohoto autora.

Entaglement
25.10.2023 5 z 5

Skvělá kniha, vtipná, dobře jsem se bavil. Pokud člověk hledá mezi řádky a přemýšlí, jsou v ní témata týkající se lidstva, společnosti a existence obecně.


GoranDj.
19.10.2023 5 z 5

Skvělá kniha! Opravdu mě moc pobavila a četl jsem ji naráz.
Krásná kombinace fikce a dějin ... k tomu pár informací o kterých jsem nic nevěděl a přimělo mě to trošku se "dodatečně vzdělávat".
Sečteno, podtrženo ... výborné čtení, které všem srdečně doporučuji :-)

myryjam
30.09.2023 3 z 5

Nápad dobrý, místy pobavilo, ale něco tomu chybělo, knihu jsem opakovaně odkládala a nebylo tam takové to nucení číst, až zjistím, jak to dopadne. Průměr.
A jak tady někdo píše, že je to jako Stařík ..., tak ani náhodou.

iceVS
01.09.2023 5 z 5

Jsem svolná autorovi věřit každé slovo. Náramně se mi trefil do vkusu.
Přirovnání ke Stoletému staříkovi naprosto sedí :-D

Skvělý, bavila jsem se.

bigbabe
26.07.2023 5 z 5

Na konci jsem si uvědomila, že to je vlastně podobná kniha jako Stařík, co vylezl z okna. Velice humorná kniha postavená na skutečných historických událostech, které autor zpestřil humorem. Myslím, že jak na začátku upozorňuje, že to může být fikce, tak ani moc není.

Laxik
11.05.2023 5 z 5

Žánrově naprosto neuchopitelná knížka. Michal Vaněček namíchal zběsilou jízdu amazonským pralesem, devadesátkovou Prahou a (post)nacistickým Německem, která začne spíše odlehčeně a epizodicky, postupně se ale přerodí v dobrodružné pátrání po stopách všemožných konspirací týkajících se Mengeleho pokusů i pozdějších amerických výzkumů, které na ně navazovaly. Kdo někdy zaslechl o operaci Sunrise, tuší.

Na stopě těmto tajemstvím jsou tři nepravděpodobní hrdinové: tajemný agent CIA John Smith, podivínský šaman José, který dle svých slov v minulém životě postavil Karlův most, a Mojmír Řehák - mladík, který byl už jako malý zkrátka jiný než ostatní děti.

Emoce tu lítají od odlehčeného humoru k mrazivým faktům a od nich pak k bizarním konspiracím, které vzešly z autorovy představivosti. Pokud to zní jako něco, co by vás mohlo lákat, tak slibuji, že se Vám kniha bude líbit.