Buffalo Bill kontra Jesse James

Buffalo Bill kontra Jesse James https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35006/bmid_buffalo-bill-kontra-jesse-james-Gno-35006.jpg 4 96 16

V románu plném napínavého děje se oba legendární hrdinové amerického westernu setkávají ke konečnému zúčtování. Kniha není čistým westernem, je vyprávěna způsobem, která má blíže k detektivnímu románu a navíc upoutá i zasvěcenou znalostí dobových reálií.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

Buffalo Bill contro Jesse James


více info...

Přidat komentář

kamilk
29.12.2023 5 z 5

Oddychové čitanie pre mladých chalanov, ktoré v čase normalizácie prinášalo zriedkavavý - ale hltavo žiadaný - nádych sviežeho vzduchu prérií, nedoziernych diaľav a celkom iného života ako panoval tu u nás. Dnes príjemná jednohubka s nenáročným dejom a očakávateľným spádom udalostí. Keď knižku beriete do rúk s týmto vedomím, budete uspokojení. 90%

Robodlak
14.08.2023 5 z 5

Bez ohledu na to, jak moc příběh odpovídá dobovým reáliím, četl se velmi dobře. Příjemné a zábavné čtení se skvělými ilustracemi Františka Šestáka.


Ladys
26.03.2023 4 z 5

Teda byla to setsakra náročná a dlouhá práce hledat po Státech J. Jamese.
I mě jako čtenářovi se ty měsíce a roky pátrání po zločincích táhly spolu s kladnými hrdiny knihy. Ale to by nebyl Buffalo Bill se svou pověstnou trpělivostí a zarputilostí loveckého psa, aby vždy znovu a znovu nevymyslel kudy dál a jak na to.
Moc jsem se bavil. Kniha měla spád od začátku do konce.
Další napínavé čtení o osudech scouta Billa a desperáta Jesse Jamese.
Nedokážu pochopit, jak toho vrahouna Jamese mohli mít Jižani za hrdinu. Podle mě to byl jenom zvrácený a chladnokrevný vrah a zloděj, který jen využil situace v proběhlé občanské válce a pak dál s krutostí sobě vlastní pokračoval v dráze zločince. To až do časů, kdy se bál i vlastního stínu a nikomu už nevěřil.
Pro fanoušky westernů povinná četba a vřele doporučuji i ostatním, které zajímají příběhy z Divokého Západu, protože kniha je opět doplněna vysvětlivkami v textu a to je další plus.

Lothar.777
24.12.2022 4 z 5

Super napsaná kniha. Autor má přehled, vysvětlivky jsou super a kapitoly dost krátké na to, aby si to člověk četl před spaním a v podstatě kdykoli během dne.

heavy66
18.11.2022 5 z 5

Buffalo Bill stíhá Jesse Jamese, v dalším dobře napsaném westernovém příběhu, situovaném do doby po Občanské válce. Jesse James, od šestnácti let člen konfederační partyzánské brigády, za války vraždil vojáky i civilisty Unie. Po válce pokračoval ve zločinecké dráze jako bankovní a vlakový lupič. Legendou se stal už za života, ale s jeho násilnou smrtí ve věku 34 let neměl Buffalo Bill nic společného.

Filatov
29.06.2022 3 z 5

Atmosféra divokého a nespoutaného západu byla podle mě vystižena dobře. Jesse James a Buffalo Bill jsou dvě legendy tohoto období proto mě kniha zlákala jenom jsem nečekal takové rozuzlení. Kniha trochu ztrácela napětí ke konci.

Meda77
06.12.2021 4 z 5

Oba účastníci duelu jsou westernové legendy a kniha je velmi poutavě psána. Pro fandy koltů proklatě nízko to bude asi povinnost. Rozhodně lepší jak duel Batman vs. Supermarket (pardon Superman).

Luigi1
25.10.2020 5 z 5

K tomuto tématu jsem se rád vrátil,protože tento druh četby miluji.Doporučuji

Cukrovkář
18.09.2020

Pro mě naprostá jednička amerického westernu.
Bez výhrad, fantastická četba.

n.ezn.amy
31.03.2020 5 z 5

Další příběh legendárního Buffalo Billa, tentokrát jeho hon za největším desperádem své doby Jesse Jamesem na pozadí americké občanské války. Ač opět vylíčení hlavních aktérů dost jednostranně, přesto výborně napsaný western.

RemiBlack
27.06.2017 5 z 5

Přečtené nadvakrát, příjemně zabaví na odpoledne. :) Někdy máte opravdu pocit, že Jesse James je jakýsi Robin Hood divokého západu... A František Šesták má hezké ilustrace. 90-95%

Richie1
05.06.2016 4 z 5

Pokračování dobrodružství Buffala Billa, tentokráte navázané na skutečnou legendu Divokého Západu, desperáta Jesse Jamese. Fiktivní příběh o pronásledování slavného bandity neméně slavným scoutem je plné přestřelek, rvaček i skoro detektivních pátrání. Akce je zde více než dost, stejně jako dialogů tvrdých mužů zákona i nemilosrdných lupičů. Velmi příjemné oddechové čtení, akorát tak na víkend :-) 85%

micinka111
02.12.2015 5 z 5

Musím souhlasit s "Blue", je pravda, že je to samí dialog a žádný popis. Poznámky mi připadají dosti dobré, i když občas zbytečné. Ale musím taky něco napsat k obhajobě této knihy, příběh je moc napínavý a knížka se čte opravdu dobře. Jedna věc mi opravdu nejde do hlavy, kdo simpatizuje s Buffalem Billem proti Jesse Jamese, já jsem rozhodně celou dobu simpatizovala a fandila Jesse Jamesovi a když ho na konci zastřelili bylo mi ho opravdu líto.

Blue
17.02.2015 3 z 5

Řekněme si to rovnou: žádný zázrak to není. Ukecanější western snad neexistuje. Tady se mluví stejně jako v divadelní hře. Celá kniha je jeden velký dialog. Jen zřídka narazíte na nějaký popis děje. A rozhodně není plus, že ty dialogy jsou mnohdy nadbytečné, někdy také trochu "akademické", rozhodně tu postavy nemluví tak, že by se jim to dalo věřit. Ale budiž, v mayovkách to není jiné. Kniha je to zvláštní, nikde nenajdete tolik vysvětlivek, které mají - zřejmě dětského - čtenáře dovzdělat. Některé z poznámek jsou rovněž komicky nadbytečné, ale zvídavý čtenář se tu skutečně ledacos dozví. Co mě zaráží: nenarazil jsem ještě na podobný ediční podnik. Kniha vydaná na Slovensku, česky, v exkluzívním balení, v masovém nákladu. Co to bylo za akci? Také se mi nikde nepodařilo zjistit nic o autorovi a a jeho sérii buffalobilek. O té druhé česky vyšlé samozřejmě vím, ale zajímala by mě celá řada.

Natique
07.12.2013 5 z 5

Poutavý western, který vás pohltí :-) Pěkná oddychová četba.

Ronee
06.08.2011 5 z 5

Skvelý dobrodružný western. Objavený doma v knižnici a prečítaný v roku 1999.

Štítky knihy

Jesse James, 1847-1882 Buffalo Bill, 1846-1917

Autorovy další knížky

1970  84%Tisíc dolarů za Buffala Billa
1971  77%Buffalo Bill kontra Jesse James
1972  80%Buffalo Bill a zlato Eldoráda
1972  60%Buffalo Bill a prekliata karavána

Kniha Buffalo Bill kontra Jesse James je v

Přečtených131x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce104x
Chystám se číst5x