Budeme bohatí

Budeme bohatí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128672/bmid_budeme-bohati-csQ-128672.jpg 3 5 3

Román detailně nahlíží do světa dnešních teenagerů, nemilosrdně odhaluje jejich mnohdy prázdné bytí. Zárověň však ukazuje i některé pozitivní stránky jejich života, byť mohou být zaplaceny cenou nejvyšší.

Přidat komentář

Zelený_Drak
18.02.2015 odpad!

Jistou syrovost to má a stránky rychle ubývají, takže kdyby to napsal dvacetiletý mladík a ne chlap po čtyřicíctce, tu jednu hvězdičku bych tomu mohla dát. Nebo kdyby to byl jiný žánr a kdyby se vzadu nepsalo nic o podporování české literatury. Takhle můžu jen doufat, že o 90. letech se do čítanek dostane něco jiného. Nejen množstvím překlepů z toho dýchá amatérské vydání, což by nevadilo, kdyby to byla odpočinková četba nebo to naopak mělo nějakou hloubku, ale takhle... Nevím, co bych o obsahu mohla říct, abych jen jinými slovy neopakovala mgeisselreitera. Můžu jen dodat, že kniha pro mě byla především povrchní a špatně postavená a až pak směšná, takže jestli byla cílovou skupinou moje věková kategorie (i když ne moje ročníky ale spíš ty z přelomu 70. a 80. let), tak nechápu, co to komu mělo říct.

mgeisselreiter
28.12.2013 3 z 5

Tak toto dílko je opravdový guláš. Autor pravděpodobně zamýšlel adresovat knihu čtenářům nástiletým, ale svým pojetím je to hodně naivní myšlenka. Pro staršího čtenáře působí až prostomyslně a pochybuji, že mladšího zaujme nebo mu snad i něco dá. Zpět ke guláši: Kučík se do 200 stran snažil zakomponovat život mladých maturantů a jejich rodičů: první sexuální vztahy, sociální nevyváženost (chudý Michal chodí s bohatou holkou, aby za něj platila...), korupce a uplácení politiků a podnikatelů (místostarosta radnice, bývalý vekslák jako majitel motelu), okrajově nezapomíná zmínit drogy, nechybí propadnutí Ludvy satanistické sektě (který se předtím vzorně staral o svou malou sestru, kterou bil otec alkoholik) a tak dále a tak dále. Výsledekm toho všeho je jakýsi nepovedený povrchní obraz české společnosti konce 90. let 20. století na menším městě. Bohužel čtenář se nestává součástí děje a nesžívá se či neprožívá děj spolu s hrdinou, neboť kniha ani hrdinu (hlavní postavu) nemá. Plusem je to, že autor umí psát celkem čtivě.
Kniha dle mého názoru nemůže oslovit žádnou čtenářskou obec. Pro mladé je spíš směšná, pro starší povrchní a špatně postavená. 55%, 27.12.2013.


evajs.evajsek
23.07.2012 4 z 5

Příběh Kamila Kameše, který se vyrovnává se svým handicapem a zároveň řeší problémy se zajištěním své rodiny. Kamil je postaven do mezní životní situace, kterou zaviní chování jeho syna. Za každou cenu však chce zabezpečit svou rodinu a jistými kroky získá pro ni i pro sebe vše potřebné. Za jakou cenu?

Štítky knihy

bohatství

Kniha Budeme bohatí je v

Přečtených8x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x