Břetislav a Jitka - Nenávidět je snadné, milovat krásnější

Břetislav a Jitka - Nenávidět je snadné, milovat krásnější https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129955/bmid_bretislav-a-jitka-nenavidet-je-snad-iHk-129955.jpg 4 30 9

Co všechno musí kníže Břetislav udělat, aby Jitka překonala křehkou hranici mezi nenávistí a láskou?

Přidat komentář

Janča1532
21.03.2023 4 z 5

Kniha se dobře četla.Sice to bylo jak v červené knihovně. Nejdřív Jitka Břetislava nenávidí,až se nakonec postupně do něj zamiluje,až zjištuje,že už by bez něj nemohla být.

Fanda74
16.02.2020 odpad!

Tady jsem bohužel sáhnul vedle. Mám rád historické romány a zajímá mě přemyslovská doba, ale toto není historický román, ale červená knihovna. Sice jsou zde ty hlavní, podložené informace zmíněny, ale v podstatě velmi okrajově a větší prostor byl dán "vztahu a lásce" dvou hlavních postav. Zpracování se mi nelíbilo.


RendyaDav
12.01.2020 5 z 5

Co všechno musí kníže Břetislav udělat , aby Jitka překonala křehkou hranici mezi nenávisti a láskou? Mladinká šlechtická dívka se cítí po násilném únosu z kláštera zrazená a zneuctěná … Brzy se navíc dozví pravý důvod Břetislavova činu a v té chvíli se všechny sny o lásce a štěstí rozplynou... Obklopená nenávistí , záští a intrikami až po dlouhých letech pochopí co pro ni kníže znamená a že jedinou cestou k odpuštění a společnému štěstí je láska...

Messilina
09.03.2018 1 z 5

Zpracování příběhu jak český kníže Břetislav unese Juditu (Jitku) z Babenberku ze Svinibrodského kláštera. Na můj vkus trochu moc přeslazené. Hlavně ta část kde Jitka Břetislava nesnáší, střih už ho miluje a dělá mu děti. Chápu, že autorka musí dodržet nějaký rozsah knihy, ale tady mám trochu dojem, že krácení bylo na úkor kvality.

irousek9
20.04.2016 3 z 5

Autorka se celkem plus mínus drží historických faktů, já jsem jen místy nemohla překousnout až přeslazený vztah Jitky a Břetislava,ale je známo,že mezi sebou měli na tu dobu výjimečně vřelý vztah,takže ano, beru to,že jako zamilovaný román na pozadí historických událostí ,to je napsáno hezky. Akorát si jaksi neumím představit,že by mi manžel i když by byl kníže,vzal mého pětiletého syna a dal ho do zástavy císaři a já bych se dokázala dál zamilovaně na manžela tvářit, jako,že jsem vpohodě :-). Protože,Jitčin syn Spytihněv ve skutečnosti byl držen jako rukojmí nějakou dobu u císaře. Ale to je jen můj osobní pocit při čtení té knihy :-)

ritz
02.03.2016 4 z 5

Červená knihovna v historickém provedení, jako oddechovka dobré...

alnahu
17.06.2015 5 z 5

Jitka, kterou si vybral za svou vyvolenou kníže Břetislav a unese ji z kláštera, podlehne našeptávačům zla a trvá ji několik let než zjistí , co pro svého Břetislava znamená. A konečně pochopí , že nenávidět je snadné , ale milovat krásnější. V knize se dočteme o intrikách na Pražském hradě za vlády knížete Oldřicha a kněžny Boženy. Moc krásný příběh.

jaja1989
10.06.2015 3 z 5

Krásný příběh, ikdyž chvílema zdlouhavý .

Mirka131
28.12.2013 4 z 5

Po krásném zážitku z knihy Rozmary lásky jsem tentokrát ze zvědavosti sáhla do jiného nakladatelství, a autorka mě opět nezklamala. Nejenom, že jsem si při čtení nějak tak mimochodem připomněla historická fakta v úplně jiných souvislostech, ale nejvíce mne opět zasáhl popis, jak se i nenávist může postupně měnit v porozumění, náklonnost až konečně v lásku. Pro mne opět velice nadčasové téma a inspirace.