Boží průlom v římském podsvětí

Boží průlom v římském podsvětí https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440793/bmid_bozi-prulom-v-rimskem-podsveti-45g-440793.jpg 5 7 4

Kniha vypráví o díle Boží prozřetelnosti v životě autorky, zakladatelky komunity Nové horizonty, která se věnuje narkomanům a mladým lidem v těžkých životních situacích. Chiara Amirante (* 1966) byla v mládí formována v Hnutí fokoláre, ale po těžké nemoci byla propuštěna a objevila své vlastní povolání – žít naplno evangelium a ruku v ruce s Ježíšem „sestupovat do pekel“ zoufalých mladých lidí, přinášet jim novou naději a radost ze Vzkříšeného. Své poslání začínala v devadesátých letech v Římě jako mladá neznámá dívka s chatrným zdravím, zcela bez prostředků. Dnes ji zná celá Itálie. Komunita Nové horizonty zahrnuje více než 200 center a tisíce příznivců a dobrovolníků v Itálii i v zahraničí. Chiara napsala také řadu bestsellerů a bývá častým hostem televizních pořadů. Věnuje se převážně vedení komunity a formaci. Je poradkyní papežských rad pro migranty a pro evangelizaci.... celý text

Přidat komentář

Kopretina
04.05.2024 5 z 5

Knihu jsem hltala po večerech a nemohla se od ní odpoutat. Duchovní život autorky mě velmi oslovil a myslím si, že tak by měl vypadat život každého křesťana - stále naslouchat Bohu a nechat se jím vést. Jak zvládala nemoci a obtíže jsem téměř probrečela, bylo mi to tak blízké! Následný rozvoj služby byl jen výsledkem toho všeho. Autorce držím palce a žehnám ji, neboť je prorokem moderní doby.

Jana512
18.07.2021 5 z 5

Kniha, která upoutá pozornost na osobnost Chiary Amirante, křehké dívky s chatrným zdravím, ale velkým pochopením pro lidi, kteří v důsledku nedostatku zájmu a lásky bližních, se stávají bezdomovci, drogově závislými, ženami sexuálně zneužívanými a pod. Pro tyto lidi se Chiara zakládá společenství Nové horizonty, které pomáhá těmto lidem najít řešení jejich životních situací a tak najít radost ze života.


Netopyr07
05.10.2020 5 z 5

Vždy, když narazím na silnou osobnost, která má povolání věnovat se "potřebným" a dokáže se skutečně vydat, smekám před ní hluboce a připadám si nepatrná... Uklidňuji se tím, že Prozřetelnost má s každým své plány a každému určuje jeho povolání :-) Toto svědectví se čte mimořádně lehce a stojí za to jej přečíst!

PoštolkaObecna
14.09.2020

Silná kniha. Silné svědectví o víře, naději, o tom, že zázraky nejsou nemožné.

První kapitoly popisují dětství a dospívání zpočátku vcelku běžné dívky, se zřetelem na její rostoucí vztah k Bohu. I když mě takový začátek překvapil (čekala jsem, že tam hned budou feťáci a bezdomovci), byl nutný. Nejde totiž o běžný lidský příběh sociální pracovnice, která inovovala metodiku práce s lidmi z ulice a měla úspěch. Jde opravdu o příběh Božího zásahu. A Chiařina role v tomto příběhu odvisí od toho, že se Bohu dala plně k dispozici, i když teprve postupně zjišťovala, jaký plán má pro ni nachystaný. Teprve pak se začnou „dít věci“ a čtenáři začne padat brada údivem. Ale to už nebudu spoilovat.

Asi to není kniha pro zarytého ateistu, kterému by vše, co nelze jednoduše vysvětlit, připadalo jako provokativní nesmysl. I když takového odradí už název. I leckterý věřící se může ošívat, když dojde na autorčin specificky katolický vztah k Panně Marii, na zázračné „náhody“, nebo na projevy té zlejší části duchovního světa. Nicméně lidem, kteří jsou vůči podobným věcem aspoň trochu otevření, knihu doporučuji všemi deseti. Není to ani kniha pro někoho, kdo by chtěl snadný a rychlý návod, jak vyřešit sociální problémy ve svém městě. Ale pokud si chcete přečíst svědectví o Boží lásce k lidem, včetně takových individuí, nad nimiž už vetšina ostatních zlomila hůl, tak je to správná volba.

Štítky knihy

závislost, narkomanie láska duchovní život Boží prozřetelnost Boží láska sociální práce svědectví víry

Autorovy další knížky

Chiara Amirante
italská, 1966
2020  97%Boží průlom v římském podsvětí
2021  93%Radost, to je kumšt!