Boží přítelkyně

Boží přítelkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205793/bmid_bozi-pritelkyne-mfn-205793.jpg 5 14 2

Román o životě Terezie z Ávily, o její cestě ke svatosti, která nebyla vůbec snadná. Čtenář se dozví nejen o jejím zakladatelském díle – reformě karmelitánského řádu a založení množství nových klášteru –, ale také o její rodině, charakteru a lidech, kteří jí byli blízcí, včetně sv. Jana od Kříže. Zkušený autor vystihuje i politickou a náboženskou situaci Španělska 16. století.... celý text

Literatura světová Náboženství Historické romány
Vydáno: , Paulínky
Originální název:

Tak traktuję moich przyjaciół , 1990


více info...

Přidat komentář

Jana512
07.06.2021 5 z 5

Čtivě napsaný příběh sv. Terezie Veliké, která se nespokojila se stavem karmelských klášterů a proto konala reformy a zakládala nové, kde chtěla uskutečnit hodnověrnější životní zásady v tom smyslu, že toužila po opravdovosti - čehož svým životem nakonec s Boží pomocí dosáhla.

ctecka_knih
06.09.2016 5 z 5

Opět velmi čtivě napsaná kniha od Jan Dobraczynskiho.
Příběh svaté Terezie od Ježíše (z Avily) je velmi silný, plný nečekaných zvratů, velmi inspirující. To, jak je popisován její dialog s Ježíšem, a chápání celého jejich vztahu může být inspirující i pro další lidi, i když neprožívají mystické zážitky. Může jim i však ukázat jiný pohled na to, co se jim právě děje v jejich životě (pro mě to platí). Jsem moc ráda, že jsem se konečně po třičtvrtě roce, co mi kniha ležela v knihovně, dostala k jejímu přečtení. Je zde mnoho myšlenek, které stojí za zamyšlení.