Bouřňákův ostrov

Bouřňákův ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419018/bmid_bournakuv-ostrov-uaW-419018.png 4 27 7

Bouřňákův ostrov série

1. díl >

Věříte na kouzla a čáry? Fionn ne. Dokud jednoho dne nevtrhne magie do jeho života stejně nečekaně a prudce jako bouřka. Jeho dědeček je totiž Bouřňák, strážce bouří. Jeho úkolem je chránit ostrov Arranmore před dávnou černou magií. A ta jako by se s příchodem Fionna na ostrov začínala pomalu probouzet…

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Storm Keeper's Island , 2018


více info...

Přidat komentář

lucakuca
04.11.2023 3 z 5

Originální námět. Čtivé. Mně to však za srdce nechytilo. Nevím proč. Fakt nevím. Pořád jsem čekala, že to konečně přijde. A přišel konec a TO něco, co mi chybělo, nepřišlo.

Jeninas
10.08.2022 5 z 5

Tipuji, že kniha je určena žákovi páté až osmé třídy základní školy, ale mě velmi bavila. Doyleová psát umí. Pohádkový příběh je barvitý, zaplněný zajímavými postavami, protkaný trefnými dialogy. Fionn jako strašpytel hašteřící se s pubertální sestrou mi rychle přirostl k srdci. Skvělý je i ztřeštěný dědeček, přestože mi dělalo problém uvěřit v hloubku pouta, které s vnukem navázal teprve před dvěma týdny. Ostrov je krásné a zároveň nepřívětivé místo, kam chcete i nechcete zavítat. Akorát jsem nepochopila, co měl být ten grepový meloun?


Pert
11.07.2022 5 z 5

Krásná kniha, originální, zajímavý příběh. Vřele doporučuji

pista53
24.01.2021 4 z 5

Byl to celkem náhodný dárek pro syna k narozeninám. Nenápadná kniha, která v té záplavě jiných dětských může velmi snadno zapadnout. A věřte, byla by to velká škoda!! Kniha totiž oplývá zcela originálním a neotřelým příběhem. Vše se točí kolem jedenáctiletého kluka Fionna, který až dosud vyrůstal v Dublinu, ve velkoměstě, s mámou a starší sestrou Tarou. Tento jen zdánlivě poklidný život se však rychle změní, když oba sourozence máma odveze na ostrov Arranmore. Ostrov, odkud jeho rodina pochází, o kterém dosud neměl tušení a kde bydlí jeho dědeček. Je to velmi milý, zábavný pán a je to - Bouřňák!! A před Fionnem se rázem otevírá nový svět. Svět magie, divokých živlů a neobyčejných obyvatel ostrova, v čele s dávnými čaroději Dagdou a zlověstnou Morigan.
Je to příběh o odvaze, statečnosti, krásách i nástrahách moře a taky o odpouštění a opouštění. A nejlépe se čte při svíčkách....
Opravdu doporučuji pro malé čtenáře i jejich rodiče!

Bezkyne9
08.05.2020 4 z 5

Krasny magicky pribeh, vonavy po bourkach, desti, mori, vsem co rada cicham... :)
Krasna kniha, s kouzelnym dejem, moudrym lidskym dedeckem, psana krasnym jazykem... jen myslim, ze nebude pro zacinajici ctenare, je treba byt pri ni opravdu pozorny... jinak doporucuji... a ma prekrasnou obalku :)

,,Statecnost je jen schopnost zapomenout na strach.”

Veruu95
02.02.2020 5 z 5

Konečně po nějaké době opět kniha, kterou jsem si užila od začátku do konce. Magický ostrov mě doslova pohltil! Další díl si moc ráda přečtu a tuto knihu doporučuji jak dětem, tak i dospělým - každý si v ní to své najde. :))

simona8126
12.12.2019 5 z 5

Originální příběh o nevyzpytatelném ostrově plném kouzel, kde svědomitý Bouřňák uchovává významné okamžiky a počasí v neobyčejných svíčkách. Zapalte knot a pusťte se s jedenáctiletým Fionnem do dobrodružství, v němž o zajímavé nápady a dramatické momenty není nouze.

Štítky knihy

příběhy pro děti dobrodružné romány

Autorovy další knížky

Catherine Doyle
irská, 1990
2017  83%Vendeta
2017  91%Mafiosa
2017  88%Inferno
2023  85%Korunní princezny
2019  86%Bouřňákův ostrov

Kniha Bouřňákův ostrov je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce48x
Chystám se číst24x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x