Borelióza

Borelióza https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210919/bmid_borelioza-BFA-210919.jpg 4 8 4

· Revmatoidní artritida · Poškození centrální nervové soustavy · Srdeční komplikace a angina pectoris · Oční problémy · Chronická únava Tyto a řadu dalších komplikací způsobuje lymská borelióza, infekční nemoc vyvolaná bakteriemi Borrelia burgdorferi. Nejen v České republice jde o nejčastější onemocnění přenášené klíšťaty. Počet nakažených lidí každoročně prudce stoupá, dopady nemoci jsou často mimořádně závažné. Ve většině případů je nemoc léčena antibiotiky, jejich účinnost bohužel není tak vysoká, jak se obecně předpokládá. Více než třetina nakažených pacientů na léčbu nereaguje nebo u nich dochází k relapsům. Borelie jsou totiž vysoce adaptabilní organismy, které jsou ve většině případů schopné úspěšně odolat i působení dlouhodobého antibiotikového protokolu. Kde alopatická medicína selhává, nastupuje přírodní prevence a bylinná léčba. Právě těmto dvěma metodám je věnována tato kniha, která je určena nejen lidem trpícím lymskou boreliózou, ale i lékařům, kteří chtějí lépe porozumět mechanismům procesu onemocnění i samotným boreliím.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Triton
Originální název:

Healing lyme: natural healing and prevention of Lyme Borreliosis and its coinfections , 2005


více info...

Přidat komentář

MirrorIsis
07.05.2023 5 z 5

Naprosto vyčerpávající informace o borelióze, včetně bylinných protokolů na boreliózu a další koinfekce. pokud vám při léčbě nepomohla antibiotika, zde najdete skvělou náhradu v podobě bylin.

hu_87
26.09.2021 5 z 5

Knížka mi hodně pomohla se v problematice zorientovat.


pafčaodřeky
25.07.2016 4 z 5

Pokud chcete zkusit cokoliv dalšího k antibiotikům, zkuste tuhle příručku. První část se věnuje popisu nemoci, nákazy, příznakům, testování a klasické léčbě. Takové lékařsko-vědecké shrnutí, ale čtivé i pro laika. Druhá, obšírnější část obsahuje "protokol", tedy postup, jak se léčit (doléčit) pomocí bylinek. Vše je popsáno srozumitelně, dostatek citovaných zrojů dodává na důvěryhodnosti. Smutné je, že se k nám překlad dostává až po tolika letech (první vydání již v r. 2005) a ještě smutnější, že za tu dobu se toho v léčbě a diagnostice této zákeřné nemoci moc nezměnilo. (více alternativní léčby-nejen bylinky, ale i různé šamanské postupy lze nalést v titulu: Přírodní léčba boreliózy/Wolf-Dieter Storl)

Raksa.A
18.07.2014

Ano, mohu potvrdit, že borelie jsou vysoce adaptabilní organismy. Lymskou boreliózu mám již asi 20 - 25 let. Zjistili mi ji opravdu náhodou - otravovala jsem před 20 lety doktora, že jsem unavená, a tak mi nechal udělat kompletní vyšetření krve a ejhle - borelióza. Dostala jsem hromady antibiotik - bez výsledku. Vzhledem k tomu, že jsem léta neměla klíště, a ani nikdy charakteristické skvrny usoudil doktor, že jsem zřejmě boreliózu svého času přechodila a pravil, že se uvidí.
A tak žiju se svými boreliemi v míru už těch 20 let. Asi se adaptovaly. Mám pochopitelně různé problémy - oční (ale už od dětství), únavu (ale je mi 70 let), revmatoidní artritidu (ale cvičím jógu a funguju), taky prý něco se srdcem ( ale to mi zjistili před 50 lety a když nedobíhám autobus, tak je to OK).
A když vidím v televizi mladé lidi, jak jsou v nemocnici na kapačkách, tak si říkám, že moje borelie jsou vcelku ochočené a přátelské.
Jo, a krom těch antibiotik jsem žádnou další léčbu neabsolvovala.