Bohové a stvůry

Bohové a stvůry https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201858/mid_bohove-a-stvury-o0u-201858.jpg 4 88 21

Jak moc by s lidskou vírou otřáslo, kdyby se našly fosilní ostatky samotného Boha? Čtyři renomovaní vědci v čele s odbornicí na klínové písmo Emily Farrellovou jsou osloveni, aby prozkoumali převratný historický nález: atypickou obludnou lebku a sadu hliněných destiček. Emily zasvěcuje všechny členy týmu do legendy o Anunnaki, prastarém božstvu, které přiletělo na planetu Zemi a přineslo na ni život. Unikátní nálezy dávají tušit, že na sumerských pověstech možná něco je, a potomci bohů dokonce žijí mezi námi. Rozluštění šifry vyryté do destiček začíná rozsévat smrt... Tajemství mělo zůstat skryto, neuvěřitelný Boží plán neměl být nikdy odhalen. Hra o život a pravdu o vzniku lidstva začíná! Mysteriózní thriller plný akce, napětí a nečekaných odpovědí.... celý text

Přidat komentář

Tuti
08.10.2021 2 z 5

Mno, jak to říct...
Kniha mě zaujala, protože mám ráda všelijaké konspirační teorie.

Takže to, že si budu připadat jako v zoomovských "Vetřelcích dávnověku", jsem tak nějak čekala a vlastně se na to i dost těšila. A tahle část knihy opravdu nezklamala! (4hvězdičky)
I když srovnávat to s Brownovou precizně propracovanou Šifrou mistra Leonarda je teda docela dost odvážné...

ALE!!!
PROČ? PROČ?! PROČ!! PROČ SE SAKRA POKOUŠET do toho za každou cenu napasovat ty trapné romaticko - erotické scény?!!!
Byly laciné a autor promine, ale lepší jsem četla i v obyčejných fanfikcích...
Celou knihu to totálně snížilo!


Nemůžu dát víc, než 2 hvězdičky :(

veronika4001
18.07.2021 4 z 5

Není nic krásnějšího než poznatek, že kniha, kterou čtěte, jste už četli, a že si ji chcete přečíst ještě jednou. Zkrácená verze Da Vinciho kódu, nebo stylu Indiana Jones (?). V tomto případě jde o kapesní knihu, akorát do ruky, která má svůj styl podání, a mě nadchla. Takový náhled na božstva! Kniha je psána lehkou rukou, příběh přes zatíženost názvy bohů je svěží, odpovídající své funkci povědět bez zbytečně zdlouhavých začátků a příkras. Tomu říkám funkční příběh, prostě vypovědět a jít. Jednohubka. Doporučuji na cesty (výlety), je to pohotové a přitom napínavé čtení.


Jacinda123
15.02.2020 1 z 5

Aj majster tesař sa niekedy utne a tu sa teda netrafil pořádně.
Je to pokus o čéšku verziu Dannikena. Len to akosi nedopadlo dobře.

NiNo
17.10.2019 1 z 5

Tak tohle byla ale blbost. Fantasmagorie a ne v dobrém slova smyslu. Čekala jsem český příběh ve stylu Cliva Cusslera, ale byla jsem hodně zklamaná. Pár světlejších chvilek a sem tam povedené narážky - jen proto dávám jednu hvězdu a nehodnotím jako "odpad".

Kniholom
15.01.2019 1 z 5

Naporcujeme si Dana Browna a necháme ho vařit se šťavnatými kousky von Dänikena. Mezitím si na zpěněné cibulce mužské samolibosti osmažíme něco Nietzscheho a Predátora, vylijeme to do prvního kastrólu, nalámeme do něj bibli a mayský kalendář a dále vhodíme snědé středomořské muže pokryté černými chloupky a zrzavou hrdinku s bílou pletí, která nemá žádné chloupky, a proto je zbožňuje. Hrdinka je geniální, protože umí jako jedna z 200 lidí na planetě číst klínové písmo. Také umí oddaně celou noc žužlat úd hrdinovi i čtenáři, ledaže by čtenář byl žena, ale v tom případě by se poučil, že může být klidně geniální, jen když je pořád zamilovaná a má ráda chloupky.
Někdy v polovině knížky už jsem ztrácel vědomí, takže všechno jsem se nedozvěděl, ale pokud dávám čtvrtinu hvězdičky, je to proto, že autor ovládá umění slátat mrtvolu dohromady, aby vypadala jako živá, což se naučil od emerických mistrů bezceleru. A dále oceňuji jeho schopnost poučit čtenáře a oslnit ho takovými taji vzdělanosti, jako jsou dějiny Kypru, Oortův oblak nebo Audi A8 4,2 V8 Quattro (nekecám).
Co mu nemohu odpustit, je všechno ostatní, zejména brutální znásilnění na straně 52 zakončené vraždou, kterou ta zrůda spáchala jen proto, že mohla, stejně jako autor napsal tuto knihu jen proto, že mohl, ovšem za určité věci se musí do pekla, vážený pane, a jen v případě, že byste vykoupil všechny zbylé výtisky z Levných knih a jejich popelem si posypal hlavu, by se snad dalo uvažovat pouze o 1000 letech očistce.

Govrid
12.09.2018 2 z 5

Kniha se nečetla špatně, i když někdy moc popisná a autor si hold neodpustil nám ty informace předat..., dejme tomu. :) Ale jednu věc neodpustím - 10% využíváme mozek. To jsme jako všichni lidi postihnutí nějakou mozkovou vadou a nemůžeme se hýbat ani mluvit a já nevím ani co ještě by jsme s desetinou mozku zvládli? Pochybuji - využíváme 100% mozkové kapacity, tedy většina z nás. Jinak konec docela ušel.

dia.riedl
20.06.2018 4 z 5

Je to to super knížka. Moc dobře se čte.
Jen mě mrzí, že je taková nedotažená...ke konci knihy se úplně nesmyslně objeví nové postavy a podle mě, kdyby se autor pořád soustředil na ty hlavní, mohl být konec zajímavější (konečná pointa je ale moc dobrá!)
Hrozně mě baví tyhle teorie o náboženstvích...stvoření světa a tak...pár "myšlenek" už mi ale přišlo opravdu přes čáru...

Přesto ale doporučuji, kdo má rád Browna a Rollinse...tohle je taková hezká česká napodobenina :-)

Corso
13.05.2018 1 z 5

HIC SUNT SPOILERY!!!
Spociatku ma prekvapila az naivisticka jednoduchost ci uz opisu deja, ci postav, chovania sa podla sablon, chvilu to bavilo, nieco na sposob Matzala alebo Verna... Hartman si asi povedal, kaslem na logicnost, postavy su skoro nepodstatne, idem rovno k zapletke a uzasnym odhaleniam. Kaslem na to ze pistol bude Baretta (zeby absencia korektur?), ze bohovia mozu vsetko ale zlaknu sa vyhrazok smrtelnika. Ze cakame tajomstva a odhalenia, ale sakra, bohyna ktora stvorila ludstvo sa tu zjavi pocas jedneho odstavca a v nom nam aj vsetko prezradi. Uprimne? Este som sa nestretol s fikciou, kde by autor vysvetlil biblicke udalosti, geneticku upravu praopov, majsky kalendar, potopy, neposkvrnene pocatie Mariino NA DVOCH STRANACH A5. Jak som na zaciatku chcel dat tri hvizdecky, ze pre tu priamociarost a naivitu, tak som dosiel az k Odpadu. Preco? Za tu zhovadilost. Este ze to mam z levnych knih za euro a drbol som to medzi darovane knihy v nasej kniznici. Haha, nech si to vytrpi aj dakto dalsi.

SmallLucia
25.03.2018 3 z 5

Gradace děje asi do poloviny knihy a pak dlouhé pasáže téměř o ničem. Potom zajímavý konec na posledních 15 stránkách.
Myšlenky a propojenost skvělá, ale zkrátka mi tam něco chybělo. Nepomáhal tomu ani středoškolský styl psaní, ačkoli se to četlo rychle a snadno, takže jako oddechovka dobré, ale toto téma by si zasloužilo "něco víc".

jamajka99
13.02.2018 5 z 5

Dostala jsem knihu jako dárek a přiznám se, že chvíli trvalo, než jsem ji otevřela. Děj se naprosto vymykal mým představám (viz podtitulek Otče náš, jenž jsi na nebesích...) Přečetla jsem jedním dechem. Krimi spojená s historií i náboženstvím, trošku i sci-fi, ale i to se zdá docela pravděpodobné. Prostě napínavé zápletky až do úplného konce.

Annkag
26.01.2018 5 z 5

V prvom rade treba podotknút že konečne je tu nejaká rádoby detektívna,archeologická,biblická a fantasy pecka od českého autora.
Už len samotná pútavá veta na titulnej strane:,,Otče náš jenž si na nebesích....Si tam sám?,, vás tak nejako prinúti sa nad nou aspon pozastavit.
A ked sa začítate do deja ohúri vás krása dobrodružstva v štýle Indiana Jonsna miešaná s prvkami vyvracania klasickej biblickej viery s ktorou sme sa mohli stretnút v diele Dana Browna Šifra mistra Leonarda.
To že Boh v podstate akú ju chápeme mi neexistuje určite dostalo Vatikán opat raz na kolená (podlesk pre pána autora ktorý znova svojim sposobom podkopal ich sposob výkladu písma svatého) a namiesto neho bol do tohoto všetkého vsadený niekrto úplne iný.Bytosti z dalekého vesmíru ktoré svete div sa si planetu Zem vybrali kvoli zlatu :o a ako vznikol človek.Na to je tam taky krásna odpoved....semeno vložili do východoafrickej opice a vznikol druh homo sapiens :D (Darwinova teoria znova získala nové rozmery)
A čo putovanie Izraelitov 40rokov v púšti pri úteku z otroctva?Pokus!
Pútavo písané,zaujímavé a človek pri čítaní zistuje že to čo sa nám zdá byt zrejmé sa dá vyvrátit svojou vlastnou teoriou.A ešte stále sú medzi nami ludia ktorý svoju teoriu podajú sposobom ktorej je schopný aj ten najvačší intelikent uverit....pretože...(šeptom),čo ked mu dej knihy nadiktoval samotný Annunaki

trudoš
17.10.2017 1 z 5

Neřeším pofidérní dějovou linku, která je stejně otázkou čtenářova vkusu. Přesto si neodpustím poznámku, že kopat do konspiračních teorií „kolegů“ a sám pak přijít s „úžasně neotřelým“ pohledem na věc, to mi přijde jako cílené podřezávání si větve. Ale proč ne, každý je odborník na něco jiného. Dejme tomu, že přivřu oči i nad nesmyslným chováním hrdinů, kteří často jednají v rozporu se svojí základní charakterizací. Nakonec i ty absurdní zvraty bych přehlédl, přestože scenáristé latinsko-amerických telenovel dokážou uhrát víc přesvědčivosti než Jan Hartman. Co mi ovšem vadilo enormně, byla jazyková stylistika na středoškolské úrovni. Tohle je i na brakovku moc a je jen škoda, že si nakladatel nedal víc práce, protože v rámci prezentace spisovatele je to pro něj spíš mínus než plus. Konkurence jasně dokazuje, že to jde dělat jinak a lépe. Upřímně, ani jsem nečekal, že se podobné úlety ještě dneska tisknou. A to ne kvůli autorově nezměrné fantazii, ale pro okatě špatné literární řemeslo.

lucievach
24.04.2016

Nejdřív mě trochu zamrzelo, že ani jedna z postav ani děj nijak nezahrnuje čechy, byť je autor čech, ale co, ať je to trochu světové - odpouštím. Po pár stránkách přišla logická myšlenka - tady někdo četl Rollinse, Browna, Berryho apod. ale nakonec musím říct - klobouk dolů, jsem ráda že jsem četla a hryže ve mně myšlenka - neco na tom asi bude :) p.s .četla jsem recenzi a termín atavisticky se v knize objevil jen čtyřikrát - aspoň jsem se naučila nové slovo :)

Endy17
30.10.2015 3 z 5

Spousta otázek a podnětů k zamyšlení - knížka se rozběhne a je velmi těžké ji odložit. Bohužel, autorovi v půlce trochu dojde dech a příběh výrazně zevšední. Nečekaný závěr měl být asi trochu šokující, ale je nelogický a v rozporu s předchozími slovy jedné z postav. Ale přes to všechno jde o zajímavou knížku, která se čte skoro sama.

zuzca.h
02.04.2015 4 z 5

Knížka mě zaujala už svým názvem a musím říc, že jsem ani na chvilku nazalitovala, že jsem si jí půjčila. Zajímavý a perfektně zpracovaný nápad. Se zajíavým koncem.

tatomymo
25.03.2015 4 z 5

Na českou literaturu si moc nepotrpím, ale pan Hartman mi učaroval. Knížku jsem přečtla jedním dechem a obdivovala každou myšlenku, znalost i popis. Je vidět, že pan Hartman má za sebou roky studií v různých oblastech. Musím uznat, že jsem si nejprve říkala, že si vzal velké soustu a zpracování takového tématu nebude jednoduché. Určitě nebylo, ale p.Hartman je zvládl skvěle.

LenkaWal
06.03.2015 4 z 5

Knížka byla opravdu zajímavá a celá ta myšlenka poutavá. Ze začátku to nabralo zajímavé tempo, které se nějak v půlce vytratilo. Jinak tam bylo vše velice věrohodně vysvětleno. Že si člověk opravdu řekne kdo ví jak to vlastně tenkrát bylo...

Dandulka
21.02.2015 5 z 5

Zajímavá myšlenka a zajímavý příběh.

Salome D.S.
05.02.2015 5 z 5

Kniha mě uchvátila - ještě že jsem si jí koupila. Jak já říkám, netrhavá literatura (nic vás od ní neodtrhne!!)

RADOST
01.07.2014 4 z 5

Poutavý a napínavý příběh o archeologickém nálezu a pronásledování vědců, odkrývajících jeho tajemství. U knihy oceňuji především historický základ - odkazy na sumerské texty a staroindické védy. Seznámení s nimi nutí k zamyšlení - tato verze o původu lidstva je pochopitelnější než mnohé jiné.