Blýskání na časy

Blýskání na časy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42061/blyskani-na-casy-42061.jpg 4 12 12

Karel First je politik převyšující vzděláním a inteligencí své okolí a jeho původně zdravé sebevědomí přerůstá v ješitnost, velikášství a přesvědčení o vlastní neomylnosti. Tak se mění hlavní hrdina románu na cestě za úspěchem, ale v okamžiku kdy se dostane na vrchol, začne pochybovat o smyslu toho, co doposud bezvýhradně obhajoval. V dějově bohatém románu z naší současnosti je řada napínavých konfliktů, společenských a politických skandálů, soukromých střetů a milostných příběhů, kterým autor neubírá na dobrodružnosti, ale ukazuje je současně v komickém a satirickém světle. ... celý text

Přidat komentář

salexice
21.10.2022 4 z 5

Na úvod mě pobavila anotace a napadla parafráze: Karel First je politik, jež si myslí, že převyšuje vzděláním a inteligencí své okolí. Občas je v odborné problematice dokonce tak chytrý a odborný, že mu nerozumí ani ostatní odborníci. Nicméně kdo by to přiznal v téhle branži nahlas :-). Hlavní postava je ješitná, bezesporu inteligentní, ale tak přesvědčená o své neomylnosti a dokonalosti, že rád ji člověk zkrátka mít nemůže. Naštěstí i Karla běh života přesvědčí, že nemůže mít pod kontrolu úplně vše a všechny a jeho aureola dokonalého utrpí nějaký ten šrám.

jprst
20.11.2019 4 z 5

Po nějaké době jsem si opět dal knihu českého autora a vybral jsem si dobře. Autor tyto příběhy prostě umí a dokáže svého čtenáře zaujmout. Za sebe doporučuji.


sachista
20.05.2012 5 z 5

Nesmírně čtivá kniha jako dosud všechny Hanibalovy knihy, které jsem dostal do rukou.