Bludy v hlavě: Úzkosti, pochybnosti a jiní spolubydlící

Bludy v hlavě: Úzkosti, pochybnosti a jiní spolubydlící https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521924/bludy-v-hlave-uzkosti-pochybnosti-a-kFM-.webp 5 58 6

Nejsi dost dobrý. Zkrátka jsi měla štěstí. Ostatní jsou lepší a kvalifikovanější než ty. - Přepadly vás někdy uprostřed noci podobné pochybnosti? Přemýšlíte občas o tom, co jste mohli říct jinak v rozhovoru před dvěma lety? Něco vás nutí milionkrát prohlížet jednu a tu samou smsku, abyste zjistili, jak to odesílatel „skutečně“ myslel? Alfonso Casas, jeden z nejpopulárnějších katalánských tvůrců komiksu, je na tom stejně. O svém životě s monstry, která žijí v jeho hlavě, nakreslil intimní i humorný komiks a do vedlejších rolí obsadil příšerky, které zosobňují strachy, pochyby, traumata, toxické myšlenky, obavy z nejisté budoucnosti či sociální úzkost. Vznikl tak bestiář současné společnosti, který se stal senzací a vychází například ve Spojených státech nebo Číně. „Úzkostmi či pochybnostmi občas trpí i ten nejšťastnější člověk na světě. Alfonso Casas nám ukazuje cestu, jak se s nimi smířit,“ říká terapeut Honza Vojtko, který tento komiks čtenářům doporučil.... celý text

Přidat komentář

valda
14.04.2024 5 z 5

Moc komiksy nečtu, ale tohle mě celkem dost bavilo. Příběh je o tom, že hlavní hrdina žije se spoustou příšerek, kdy každá představuje nějaký strach, pochybnost, úzkost, trauma apod. Co která příšerka představuje, se dozvíte až na konci komiksu, takže máte prostor na to, se zamýšlet, které příšerky jsou vám nejbližší, než si je budete moct identifikovat. Půjčuju to kamarádům, dá se to do hodiny přečíst, a potom se ptám, které příšerky ve svém životě potkávají. Taky velké plus za to, jak je komiks nakreslený, některé kresby prostě totálně sedí. :-)

blackoutzuzi
10.04.2024 5 z 5

Tak tenhle komiks? Totální srdeční záležitost, přečteno za poobědový spánek mrňouska, ale v hlavě ho budu mít ještě dlouho.

(Nejen) vtipně zpracované téma úzkostí, pochybností, toxických myšlenek a dalších podobných zloduchů, kteří žijí v naší hlavě a my během čtení můžeme přemýšlet, který je ten náš, co nám taaak otravuje život. Možná se mezi námi najde i nějaký šťastlivec, co tohle trápení nezná:)
Zároveň nám čtenářům ukazuje cestu, jak se naučit s těmito zloduchy žít, aspoň trochu líp. A jednou třeba úplně nejlíp :)
Doporučuji moc!!


Čand@
13.03.2024 5 z 5

Nejaké svoje bludy máme v hlave všetci, aj tí, čo sami seba presviedčajú, že nie. Nemusia to totiž vždy byť OBLUDY, niekedy sú to najprv len malé (o)BLUDIČKY. Autorov vtipný zápas s tými jeho sa mi veľmi páči. Obzvlášť menný a obrazový zoznam jeho zločincov na konci.

petrarka72
27.01.2024 5 z 5

Prolistujete za necelou půlhodinu - a budete mít na dlouho o čem přemýšlet. Třeba o tom, která z Alfonsových obludek je nejpodobnější těm vašim... Kouzelné.

Varjohukka
29.10.2023 5 z 5

Taková lahůdka na jedno odpoledne ke kafi. Moc se mi líbilo provedení a také ten vcelku pozitivní konec. Určitě se ke komiksu ještě vrátím. Doporučuji všemi deseti.

Uma
18.10.2023 5 z 5

Moc pěkný komiks o psychických problémech. Rozhodně doporučuji.

Autorovy další knížky

Alfonso Casas
španělská, 1981
2019  90%Freddie Mercury: Ilustrovaný životopis
2023  90%Bludy v hlavě: Úzkosti, pochybnosti a jiní spolubydlící

Kniha Bludy v hlavě: Úzkosti, pochybnosti a jiní spolubydlící je v

Přečtených67x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených4x
Knihotéce13x
Chystám se číst37x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x