Bitva na řece Pádu

Bitva na řece Pádu https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262016/bmid_bitva-na-rece-padu-262016.jpg 5 14 5

Bongo, černošský chlapec, který slouží jako topič na říčním parníku, jen o vlásek uniká smrti při výbuchu parního kotle. Na útěku se v okrajové čtvrti italského Turína dostává do party kluků, kteří svádějí boje s nepřátelským gangem. Pod vedením silného a čestného Carla s nimi Bongo prožívá dramatické chvíle, při nichž zachrání život mladému, nadanému inženýrovi, jenž si zoufá nad uplatněním svého převratného vynálezu. Bongovi samotnému podá pomocnou ruku Don Bosco, kněz, který svůj život zasvětil péči o opuštěné chlapce. K tomu, aby Bongo uskutečnil sen, jenž se rodí v jeho klukovském srdci, je však třeba projít žárem ohně... Bitva na řece Pádu je napínavý román pro mladé čtenáře, který je přenese do století páry, v němž se psaly dějiny vědy a techniky, ale odehrávaly se také velké příběhy přátelství, odvahy a pomoci druhým.... celý text

Přidat komentář

Jarka_rybář
14.10.2020 5 z 5

Úžasná knížka. Bongo je pořádně statečný. A Don Bosco je úžasný. Opravdu nádherná kniha.

Broukodrak
19.10.2019 5 z 5

Úplná ransomovka, klidně se to mohlo stát doopravdy. Přišli mi zajímavé důvody, kvůli kterým se jednotliví členové dvou band dali k sobě.


Elmo
19.09.2019 5 z 5

Seluckého dobrodružné knížky mě ještě nezklamaly. Tahle (stejně jako Bratr Dominik nebo Vzpoura v Assisi) je vlastně o světci (Donu Boscovi), ale hlavním hrdinou je vždycky nějaký kluk. Světec se tam objeví až v později, trochu v pozadí, ale o to víc se nad ním musí čtenář zamyslet. Neodkapává z toho svěcená voda, ale je to silně duchovní. A samozřejmě taky úžasně napínavé a vtipné!

Magdalena5
03.04.2019 5 z 5

Parádní dobrodružství, vrátila jsem se do mladí, kdy jsem hltala verneovky a mayovky.

honyczek
27.05.2016 5 z 5

Příběh o bandě italských chlapců, pocházejících z chudých rodin, kteří přišli do Turína s tím, že se tam o sebe dokážou lépe postarat, vydělat peníze a zajistit si budoucnost. Ve městě na ně ale čeká jen hlad, chybějící přístřeší a nenávist zdejších vrstevníků.

Bongo, africký chlapec, jehož otec byl profesorem v Africe, se dostává po nehodě na parníku Annabella do Turína. Dostává se do bandy chudých chlapců, kteří živoří a spřádají plány, jak se o sebe postarat. Tyto plány však zároveň kazí nepřátelský gang chlapců z bohatých městských rodin. Z původně běžných bitek mezi bandami se postupně stává vážná bitva, u které jde o holý život.

V příběhu se také objevuje Don Bosco, chudý kněz, který se stará o chudé chlapce, učí je řemeslům a pomáhá jim se postavit na svoje nohy. Pomáhá také Bongovi a tak se před africkým chlapcem otevírá nový život. Jaký však?

Autorovy další knížky

Oldřich Selucký
česká, 1955
2012  97%Strážce ohně
2015  91%Bitva na řece Pádu
2013  93%Vojmírova cesta
2004  84%Pavel, dobrodruh víry
2014  98%Vzpoura v Assisi

Kniha Bitva na řece Pádu je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x