Biatlonové legendy – Johannes a Tarjei Bø

Biatlonové legendy – Johannes a Tarjei Bø https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507957/bmid_biatlonove-legendy-johannes-a-tarje-uDy-507957.jpg 5 63 10

Jsou bratři a nejlepší kamarádi, ale taky soupeři a rivalové. Biatlonové legendy Johannes a Tarjei Bøové. Jak se z pětihlavého stáda sourozenců vyloupnou hned dva biatlonisté světového formátu? A jak se promění jejich vztah, když mladší bratr, který se starším od mala ve všem prohrával, má najednou víc úspěchů než ten starší? Tohle je příběh o dvou bratrech. Tarjei a Johannes si prošlapali vlastní cestičku ke světové špičce v biatlonu. Jsou bratři a nejlepší kamarádi, ale taky soupeři a rivalové. Všechno pro ně vždycky byl souboj, z něhož měl jen jeden odejít jako vítěz. A jeden jako poražený. Tarjei Bø a Johannes Thingnes Bø teď úplně poprvé odhalují své dojmy z osobních triumfů i porážek a nechávají nás nahlédnout pod pokličku svých životních příběhů. Popisují, jak podstatné je stát si za svým, pamatovat na své hodnoty, umět překvapit, ale taky důvěřovat svým vlastním rozhodnutím a bít se za ně, i když ve vás nikdo jiný nevěří. Celá řada pikantních detailů z dětství i mládí dvou biatlonových závodníků. Neopakovatelná příležitost nahlédnout za oponu světového biatlonu. Vítězství i prohry a vše, co k profesionálnímu sportu patří.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Sport
Vydáno: , Jota
Originální název:

Brødrekraften , 2021


více info...

Přidat komentář

Grohlinka
16.02.2024 5 z 5

Já těmhle bratrům strašně moc fandím.

Hakl54
06.08.2023 5 z 5

Čtivá kniha jak pro sportovní fanoušky, tak i pro všechny ostatní o krásném sourozeneckém vztahu a soupeření. Pouze jsem čekala víc o samotném biatlonu, tak trochu nahlédnout do zákulisí norského týmu.


Gabriela456
10.05.2023 5 z 5

Povinné čtení pro všechny fanoušky biatlonu. Po odchodu Gabrieli Soukalové jsem si oblíbila právě norský biatlonový tým, jak ženy tak muže. Bylo neskutečně úžasné se podívat do zákulisí. Obdivuji ten vztah, který oba bratři mezi sebou mají, jak se podporují a fandí si, i když jsou to vlastně soupeři.

fruitbueno
21.03.2023 5 z 5

Neskutečně feel good čtení, které na mě dýchlo obrovskou pokorou, nádherným rodinným zázemím a dříčstvím, které mají oba bratři zakódované hluboko v DNA.

Barussat
09.03.2023 5 z 5

Kdo miluje biatlon, musí milovat i tyhle bráchy. A pro fanoušky tohoto náročného, ale krásného sportu je to skoro až povinnost si to přečíst. Spousta zajímavých informací nejen o biatlonu, ale i o tom, jak vyrůstali, jak si našli své životní lásky, ale i jak prožívají úspěch i neúspěch. Biatlon miluji a tohle je skvělá možnost podívat se do zákulisí :) Moc doporučuju :)

blackoutzuzi
08.03.2023 5 z 5

Pro fanoušky biatlonu jasný #musthave ! :)

Tuhle knížku jsem si neskutečně užila! Čtivá a plná informací ze zákulisí biatlonu.

Děsně mě bavil vztah těchhle dvou bráchů, to, jak se podporují, navzájem motivují a přejí jeden druhému jeho úspěchy. To je fakt obdivuhodný:) A moc hezký. Odteď už každý závod prožívám i s nimi! Samo sebou, že nejvíc fandím našim, ale po přečtení téhle knížky prostě nemůžu tyto dva bráchy ignorovat :)

kalinkacz
02.02.2023 4 z 5

Biatlon je moje velká závislost, sleduju ho už roky bez ohledu na to, jak se daří českým reprezentantům
V minulosti jsem už četla dvě knihy Martina Fourcada a když jsem zjistila, že vyjde biografie bratrů Bøových, tak jsem neváhala!
Kniha je krátká a oba bratři se ve vyprávění střídaní. Osobně je mi bližší Johannes, Tarjei mi přišel hodně sebevědomý, ale vím, že někteří to měli přesně naopak.
Nicméně, pokud tento sport máte rádi, tak by vás tato kniha jako fanouška neměla minout! Ať už fandíte komukoli.

Kuci12
22.01.2023 5 z 5

Nejde jinak všechny hvězdy a možná ještě jednu. Tyhle kluci si jiné hodnocení ani nezaslouží. Jsem biatlonová fanynka a když ještě jezdil Martin Fourcade byla jsem v jeho týmu. Zároveň jsem, ale tyhle dva bráchy měla ráda pro jejich bezstarostnost a čirou radost z biatlonu. Líbí se mi, jak se střídají oba pohledy a jak má každý z nich trochu jiný přístup, ale jedno je společné - "Tam jsme byli my dva proti světu." Už teď vím, že budu opět brečet, až tihle borci budou končit své neuvěřitelné kariéry.

Butterfly340
19.01.2023 5 z 5

Pro všechny biatlonové fanoušky je tahle kniha must read.

Líbí se mi, jak je tahle autobiografie napsaná. Vykresluje sportovní úspěchy, ale zároveň se máme možnost dozvědět něco ze soukromého života. Taky to není nikterak "agresivní", jak některé autobiografie mají potřebu být. Spíše je to takové milé.
Prostě příjemné čtení ke zkouškovému...

Na druhou stranu, těm, kteří biatlon nesledují, tahle kniha asi moc neřekne. To je asi vhodný říct.

Luccinda
15.01.2023 5 z 5

Na biatlon koukám už víc něž osm let a hodně dlouho to byl kromě MS v hokeji jediný sport, který jsem sledovala pravidelně. Ze začátku jsem fandila hlavně českým sportovcům, pak jsem si ale oblíbila Nory, kteří mi byli ze všech národů nejvíc sympatičtí. No a jakmile jsem viděla pár rozhovorů s bratry Bø, Johannesem a Tarjeiem, tyhle dva jsem si okamžitě zamilovala. Jejich autobiografie tak pro mě byla absolutní must read!

Knížka je psaná z pohledu obou bratrů, kteří se ve vyprávění střídají. Bála jsem se, že těch informací vzhledem k počtu stran nebude v knize tolik, ale nemohla jsem se více mýlit. Vlastně to bylo úplně tak akorát. Johannes i Tarjei začali vyprávěním o své rodině, dětství a krásně popsali, jaký vztah mezi sebou měli jako děti. Postupně se přesunuli k začátkům biatlonové kariéry, které provázely úspěchy i neúspěchy. Věnovali se i důležitým závodům své kariéry, hodně prostoru ale dostal i jejich osobní život, takže jsme je skrze knížku mohli i více poznat.

Chválím fotografickou přílohu a statistiky na konci knihy, které mi pomohly se v kariéře obou bratrů lépe zorientovat. Jediné, co bych vytkla, je to, že na sebe vyprávění Johannese a Tarjeie nenavazovalo, takže se v tom člověk občas trochu ztratí. Jinak to ale bylo zajímavé a pro mě i emotivní čtení, u kterého mi nejednou málem ukápla slza dojetím.

Štítky knihy

sport Norsko olympijské hry sportovci zimní sporty biatlon

Autorovy knížky

Lasse Lønnebotn
norská, 1971
2022  91%Biatlonové legendy – Johannes a Tarjei Bø