Bez slitování - Drama rodinné msty

Bez slitování - Drama rodinné msty https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24352/bmid_bez-slitovani-drama-rodinne-msty-5jp-24352.jpg 5 40 40

Výjimečný příběh skutečného zločinu, který změnil zákon ve prospěch oběti. Zločin chladnokrevně spáchal otec psychopat – na svých, nic netušících dvou dětech. Kniha je dramatickým příběhem rodiny: Rodiče jsou Češi, kteří po sovětské okupaci emigrovali z Československa, v Kanadě se seznámili, vzali a narodily se jim dvě krásné zdravé děti, chlapec Pavlík a holčička Elunka. Zpočátku běžný příběh, avšak zasazený do obtížných podmínek života v emigraci, se postupně rozvíjí v neuvěřitelné rodinné drama. Matka je nesmírně obětavá, schopná a milující. Otec má zřejmě vrozené předpoklady duševní choroby; po opakované ztrátě zaměstnání již nové nehledá a vinu za svůj neúspěch vytrvale svaluje na své okolí. Narůstá u něj zloba, nenávist, agresivita. Není schopen vytvořit si vztah ke své rodině a postarat se o ni a izoluje se. Ze msty promyslí a spáchá dvojnásobnou brutální vraždu… Událost ve své době otřásla veřejností nejen v Kanadě, ale i ve Velké Británii a v Západním Německu a vyvolala diskusi a později též úpravy některých právních ustanovení týkajících se pohřešovaných dětí.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

No Remorse by Kirstie McLellan , 2001


více info...

Přidat komentář

Artep25
23.04.2020 5 z 5

Byla jsem naprosto šokovaná .Kniha se četla dobře ,ve smyslu stylizace ,ale příběh je tak příšerný ,že člověk ani nemůže uvěřit ,že se něco takového mohlo stát .Může být někdo tak krutý,že zabije svoje děti ? A tak krutým způsobem ? Evidentně ano .Ale jak mohou mezi lidmi chodit takové zrůdy ? Nad tím zůstává rozum stát .Můj to teda nepobral .Kde se to zlo vzalo ? A Líba ,no možná mohla od manžela odejít dřív ,ale rozumím tomu ,že by ji ani ve snu nenapadlo,že by Alois toho byl schopen .Protože zdravý rozum normálního člověka odmítá něco takového .A žít s touto noční můrou celý život ? No to je asi sakra břímě .

Sarriii
03.11.2018 5 z 5

Přečteno. Je to hrůzný příběh. Je až neuvěřitelné, co se v životě může všechno stát. Hrdinka příběhu měla ale sakra velkou smůlu. Nejdříve špatné dětství, neláska matky atd. Poté měla partnera, který ji bil a našla si dalšího, který byl také psychopat, bil ji a byl zlý na děti. Nakonec, když se rozhodla od tohoto agresora odejít, tak to vyústilo ve vraždu obou dětí. Děsné, co musí jeden člověk za život prožít


Ctenar1202
12.10.2018 5 z 5

Knizka,kterou jsem precetla za jeden vecer. autenticke fotografie od kterych jsem nemohla odvratit zrak. Straslivy pribeh pri kterem vam pujde mraz po zadech.

i.stefany
12.08.2017 5 z 5

Nevím, co na to říct. Neskutečně šokující, nepochopitelné, chladnokrevné. Neskonale obdivuji manželku, že to psychicky přežila.

28401
26.09.2016 5 z 5

Je to divné říct, že byla kniha dobrá a také je divné bodovat hvězdičkami...když je to vlastně tak hrozné. (kdo přečetl, tak ví, jak to myslím)

Loovenka
31.08.2016 5 z 5

Nevím, co bych přesně ke knize napsala. Jsem v šoku z toho, čeho byl otec dětí schopný. Je mi jich neskutečně líto, tak krásný a talentovaný děti to byly. Ona udělala co mohla, aby své děti ochránila. Bohužel se tomu nedalo uniknout.

LucieAlexandra
26.08.2016 5 z 5

Asi nikdy nepochopím důvod, proč zůstávají ženy s násilníky. Alois se choval jako psychopatické hovado, byl krutý a bezcitný darmožrout, věděla, že děti rád nemá, tak opravdu nepochopím, proč s ním zůstávala tak dlouho a neodešla od něj daleko dřív

sannyl
03.04.2012

Neskutečně šokující příběh vřazdy dvou dětí svým vlastním otcem. Obdivuji Líbu ( maminku obou dětí ) za neskutečnou odvahu, statečnost, vůli najít je i na vlatsní pěst a chladnou hlavu po celou dobu vyšetřování. Divím se chladnosti a útočných narážek na Líbu ze strany Aloisy rodiny ( otec dětí ).