Bětka a Vojtíšek: Jak se těšili na Ježíška

Bětka a Vojtíšek: Jak se těšili na Ježíška https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352971/mid_betka-a-vojtisek-jak-se-tesili-na-j-cEO-352971.png 5 14 14

Bětka a Vojtíšek se nemohou dočkat. Brzy začnou Vánoce! Vojtíšek má ale velkou starost. Nebude Ježíškovi vadit, že mu dopis s prosbou o dárky nenapsal, ale nakreslil? A kdo je tajemná Barbora, která se ohání metličkou? Mikuláše, čerta a anděla už znají, ale letos trošičku zlobili. Bude lepší pojistit se a sestrojit na čerta past. Bětka zase dumá nad tím, jak dopadne Štědrý den, který budou trávit u tety v Jilemnici. Co když je tam Ježíšek nenajde?... celý text

Přidat komentář

rreegg1
09.12.2023 5 z 5

Moc pěkná knížka pri předvánočním období.

KatyM.
02.12.2021 5 z 5

Krásná vánoční kniha. Synovi se moc líbila.


maminkoutek
13.01.2021 4 z 5

Kniha ukazuje, jak jedna česká rodina prožívá advent a přípravy na Vánoce. Není to pohádka, ale spíše vyprávění o dvou sourozencích a jejich rodičích. Děti se často handrkují a čekají je i české tradice jako tvorba adventního věnce, psaní dopisu Ježíškovi, Mikuláš a jiné. Prostě příjemná oddychovka, která bude dětem nejspíše blízká.

Knižní střípky
29.12.2017 5 z 5

Sbírám vánoční dětské knihy, máme jich s dcerkou již pěknou řádku. Vždy každý rok na začátku podzimu netrpělivě čekáme, jaké nové knížky s vánoční tématikou vyjdou. Letos to byli Bětka s Vojtíškem. A byly to moc pěkné chvíle strávené s touto knihou, čtené za tmy, jen s pár světýlky a svíčkami. Obě dvě jsme si čtení moc užily. Kniha zobrazuje obyčejné současné české Vánoce, neopomene zmínit i pár zvyků, které k tomu to období patří. Prostě pěkná dětská vánoční kniha. Všem doporučuji.

gab-inka
25.12.2017

Naše děti si ji zamilovaly a před Vánocemi jsme ji četli 2x. Určitě se u nás stane předvánočním evergreenem jako třeba "Už sněží, už chumelí". - Jinak ke komentáři uživatelky Majulda8 - žádné zpochybnění existence Ježíška jsme tam nenašli. Naopak Vojtíškovi se prokáže, když si Ježíšek odnese jeho dopis. Možná si tam někdo jen něco špatně vyložil, ale o Ježíškovi je tam psáno hodně a nic jeho existenci nepopírá :-)

Majulda8
20.12.2017 5 z 5

Moc hezky čtivě napsáno. Dětem se velmi líbila. Mně na ní trochu vadilo, že hned v úvodu se prozradí, že Ježíšek asi není a dárky dávají pod stromeček rodiče. U našich dětí to vyvolalo velké pochybnosti. Proto bych knihu doporučila až pro starší děti, abyste jim Ježíška nepokazili.