Třikrát lupič detektivem

Třikrát lupič detektivem https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85309/bmid_bernie-rhodenbarr-trikrat-lupic-det-620-85309.jpg 4 6 6

Souborné vydání druhého, třetího a čtvrtého pokračování série Bernie Rhodenbarr. Tři detektivní příběhy lupiče-detektiva jsou plné nečekaných zvratů a překvapení. Obsahuje: Lupič, který rád citoval Kiplinga -- Lupič, který čte Spinozu -- Lupič v šatníku. Knihy v ČR zatím samostatně nevyšly.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Grafoprint-Neubert (Grafoprint)
Originální název:

The Burglar who liked to quote Kipling / The Burglar Who Studied Spinoza / The Burglar in the Closet


více info...

Přidat komentář

Ulala
08.08.2023 4 z 5

Autor s lehkou ironií a laskavým humorem popisuje příběhy lupiče slušňáka a zároveň i majitele antikvariátu, který sám řeší případy, které se zvrtly při jeho loupežných aktivitách. Velmi vtipné a sympatické. Je to jedna z mých oblíbených knih, ke kterým se pravidelně vracím.

1amu
30.03.2018 4 z 5

Nesmírně vtipné tři příběhy. Autor to opět vymyslel dobře. Z potenciálního kriminálníka udělal osobu, které fandíte od počátku. Příležitostný, ale zručný "chmaták" Bernie Rhodenbarr je něco jako Jánošík v New Yorku. Ale více krade bohatým (to dá rozum, že u těch chudých by si toho moc nevzal, že jó?)
Příběhy mají tři nosné postavy: samozřejmě Nr.1 je Bernie, vlastní zároveň menší antikvariát, což je takové mimikry. Každý den chodí na oběd s přítelkyní Carolyn, lesbou a majitelkou psího salónu. Ta má smůlu, že její přítelkyně je děsně žárlivá. Ale Carolyn se povznáší nad běžné problémy. Při placení obědů se poctivě s Berniem střídají. Třešničkou na dortu je mazaný policejní vyšetřovatel, kterému je jasné, co je hlavním zdrojem příjmů Bernieho. A ten se musí pravidelně "kolegovi" revanšovat. Bernie není nikdy přinucen k hmotnému revanši přímo (na plnou hubu).
Naopak : Víte Bernie, manželka tolik touží po norkovém kožichu, který nedávno viděla za výkladem na 35.Ave. ... a manželka furt po něčem touží a Bernie poslušně přispíva do jejího šatníku (i když to vypadá, že dárky kupuje manžílek). Berniemu to nevadí, okradení toho mají opravdu dost a kořist obnáší zpravidla dostatečné hmotné statky.
Bernie to umí fenomenálně se zámky všeho druhu, i tím by se mohl slušně živit, ale to vzrušení a nejenom ono....
Pan Lawrence Blok spolehlivě perlí. Je škodou, že u nás vyšlo příběhů s Berniem pomálu. Zdejte si jeho jméno do vyhledávače a zjistíte, že Bernie je oblíben po celém světě. Já se nedivím .