Satanovo vejce

Satanovo vejce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48446/bmid_satanovo-vejce-5sB-48446.jpg 3 16 5

Benjamin Krása série

1. díl >

Hrdina strhujícího příběhu dostane nepříjemný úkol: zlikvidovat zohavené tělo neznámého muže. Když si po splnění úkolu přijde pro slíbenou odměnu, najde svého zaměstnavatele mrtvého a s vytrženým jazykem. Ben je sice dobrodruh, kterého podobné příhody příliš nerozházejí, ale je tu ještě jeho čtyřletá dcera, o kterou se musí starat. Jeho jediná, ale o to bolestnější slabina. Vzápětí jsou oba vtaženi do krvavého boje o tajemnou relikvii ze šestnáctého století, v němž proti sobě stojí několik mocných sil. A na scéně se objevuje i přízrak z minulosti... Boj o přežití v čarokrásné, ale o to zrádnější a tajemnější Praze může začít!... celý text

Přidat komentář

daza.dt
18.09.2023 2 z 5

Thriller jehož jedna postava je restaurátor v Národním muzeu? Tomu prostě nejde odolat, hlavně pokud pracujete ve stejné instituci a pátráte, která postava z vašich kolegů byla inspirací. Upřímně - nepoznala jsem. :)
Téma zajímavá, jak již psali jiní - rozjezd sliboval hodně, ale pak už to bylo spíše trápení všech účastníků - čtenářů, postav a možná i autora.
Ale dočteno - již nikdy více, škoda.

maličkán
17.08.2021 2 z 5

Ze začátku mně bavilo, slibný rozjezd ale časem jaksi upadalo, místo aby příběh nabýval na napětí, spíš upadalo a začalo nudit.


Stanas513
19.03.2018 4 z 5

Trochu přitažené za vlasy, ale docela bych ráda sehnala pokračování. Nemá někdo ponětí, jestli existuje další volné pokračování? Díky!

honajz
10.09.2015 2 z 5

Chvílemi jsem se u toho bavil, chvílemi mi to přišlo naivní podobně jako americké předlohy třeba od Jamese Rollinse, Casslera či Prestona a Childa. Jen je to přenesené do současné Prahy, je tam trochu víc morbidností, a vlastně i vtipu. Některé hlášky jsou skutečně vynikající. Ale pak jsou zde takové divné naivní scény, až násilné, divné jednání postav, a prostě to časem přestane bavit a osudy hrdinů jsou mi tak nějak ukradené.

BlodyFox
06.09.2013 odpad!

Šílenost, která nemá hlavu ani patu. Pominu historické motivy, budiž, beru to jako fantazii autora. Ale kniha postrádá jakoukoli logickou myšlenku, ani při největším zapojení vlastní fantazie si nelze představit, že by to takhle mohlo v Praze někdy proběhnout. Nesmyslné kroky hlavního hrdiny, českého rádoby Jamese Bonda, nesmyslná a směšná postava policisty. Představte si několikero vražd v Praze a ona se o ně vůbec nezajímá Policie, veřejnost....Jako by nebyly. Přečetl jsem to v naprostém zoufalství, protože prostě rozečtené knihy dočítám. Nedoporučuji, ani náhodou.

Autorovy další knížky

David Glockner
česká, 1971
2020  52%Prokletí rodu Auerspergů
2015  64%Císařův prezident
2022  53%Tajemství rodu Rottových
2010  42%Zlý sen
2009  60%Satanovo vejce