Běhání

Běhání https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173788/behani-173788.jpg 4 13 3

Nová publikace známých autorů je určena úplným začátečníkům i pravidelně a systematicky běhajícím sportovcům, jejichž cílem je získání a udržení kondice a zvyšování výkonnosti.. Kniha seznamuje čtenáře se vším, co při běžeckém tréninku potřebují vědět - s technikou běhu, fyziologickými principy, metodikou a řízením tréninku, poradí s regenerací, se stravovacím a pitným režimem i s tím, jak si udržet motivaci. Publikace přináší příklady konkrétních tréninkových programů, strečinkových a kompenzačních cvičení včetně nových trendů v těchto oblastech. Autoři komentují všechna fakta velmi srozumitelně na základě svých dlouholetých zkušeností a pomohou tak čtenáři připravit se na účast ve vybraném závodě i v maratonu.... celý text

Přidat komentář

Tomas@S
27.09.2017 4 z 5

Drive jsem obcas behal a po divacke zkusenosti z prazskeho pulmaratonu letos na jare jsem se pro behani zase nadchnul a tak jsem dokonce i vyhledal odbornou publikaci o behani, a to prave tuto knizku. Se zajmem jsem si ji precetl. Bohuzel nadseni mezi tim vyprchalo a pravidelne behat a trenovat na pripadny zavod jsem stejne nezacal. No, co se da delat. Ale pokud to behani nekdo berete vazne tak myslim, ze tato kniha vam pomuze. Je tam spousta teorie i praktickych rad do treninku, urcite se to vyplati se tim ridit pokud vas trenink ma mit nejaky smysl. Pri projizdkach na kole potkavam spoustu amaterskych bezcu u kterych pochybuju, ze jim to jejich behani v necem prospiva. Mozna tak k nejakym zdravotnim problemum.

-Daniela-
08.10.2015 5 z 5

Praktické rady pro začínající i dlouhodobé běžce. Pro mě byly nejužitečnější kapitoly o protahování před a po běhání a také běžecká abeceda - obojí jsem dřívě docela zanedbávala, ale nyní poctivě praktikuju :)


Sklenička
03.06.2014 4 z 5

Čtivá publikace, která zbytečně neokecává a jde k věci. Vše podstatné je zde obsaženo, autoři kvalitně a srozumitelně vysvětlili důležitost tepové frekvence, popsali potřebné cviky, uvedli hlavní zásady při výběru obuvi a oděvu. V textu jsou uvedeny i specifické hodnoty konkrétních veličin u žen, bohužel však chybí ryze ženská specifika - např. vliv menstruace na výkonnost, jak si správně vybrat podprsenku atp. Při dalším vydání by autoři mohli přibrat do kolektivu běžkyni a tu knihu o patřičné kapitoly rozšířit.

Štítky knihy

běhání, běh

Autoři knihy

Aleš Tvrzník
česká, 1969
Libor Soumar
česká, 1969

Kniha Běhání je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce10x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x