Bdělost, toť vše!

Bdělost, toť vše! https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75907/mid_bdelost-tot-vse-6407275f3da81.jpg 5 10 3

Cesta Gustava Meyrinka k nadsmyslnu. SVAZEK I. Osobnost G. Meyrinka je jednou nejpozoruhodnějších osobností minulého století nejen na literárním poli, ale i v oblasti teoretické a praktické esoteriky. Jeho život je jako poutavý román. V knize najdete nejen jeho životopis, ale i hlubší pohled do duchovního světa tohoto mága a spisovatele. SVAZEK II. lze nalézt pod názvem: Nevědět nic, moci vše!, autor: Gustav Meyer (Gustav Meyrink)... celý text

Přidat komentář

Lutziana
06.03.2015 5 z 5

Na knihu jsem narazila už před dvěma lety, avšak tuším, že tehdy nebyl ten správný čas a asi proto jsem tehdy její obsah přelétla jen zběžně a zaznamenala si (v rámci studia) jen pár poznámek. Tentokrát jsem jí přečetla jedním dechem (opět jako materiál ke studiu), zcela mě vtáhla a četbu jsem si vyloženě vychutnávala a co víc, doplnila si spoustu souvislostí a mezer k mým skromným znalostem z esoteriky. Tak mnohostranná kniha v mnoha ohledech a navíc tak čtivá, to už se mi dlouho nestalo... Snad naposledy při četbě životopisu Aleistera Crowleyho (o kterém je v knize mimochodem zmínka také). Velké díky jak D. Ž. Borovi, za perfektní přehled v oboru a poutavost, tak především panu Meyrinkovi za to, kým (nejen za svého života) byl a jak skvělé myšlenky měl a uplatnil ve své tvorbě i mimo ni. Velice inspirující! :)

Sajdeman
15.02.2015 5 z 5

V jednom s Bousak-em souhlasím a to s tím, že kniha je určena tomu, kdo zná Meyrinkovo tvorbu. Každopádně bych ale nevypouštěl "tendenci k tajemství", protože to k Meyrinkovi prostě patří.
Jinak kniha se čte sama, moc se mi líbí.


bousak
18.11.2012 3 z 5

Tuto knihu ma podle me cist po precteni Meyrinkovi tvorby. Zakladni orientace v alchymistickem slovniku je vyhodou, ale neni nutno. Kniha pro me je cena diky ziskani povedomi o autorovi pozoruhodnych romanu. Jen bych vypustil tendenci k tajemstvi, ktera se ve spisu objevuje.