Baudelaire

Baudelaire https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115513/mid_baudelaire-KLk-115513.jpg 5 11 2

Bohatě dokumentovaný a zároveň čtivý životopis prokletého básníka vychází z nejnovějších poznatků baudelairovského bádání a usiluje o nestranný pohled na život rozporuplné bytosti, z něhož se zrodilo geniální dílo.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Baudelaire , 1994


více info...

Přidat komentář

ziriant
15.11.2014 5 z 5

Z životopisů jsem měla často pocit, že se chce autor na popisované osobě přiživit. Zde mám dojem, že kniha není jen biografií, ale samotným příběhem, který napsal život Baudelairův i talent Troyatův. Nemohu samozřejmě posoudit, do jaké míry jsou skutečnosti pravdivé, ale věřím a chci věřit, že jsou, a jsem s touto knihou velmi spokojena. S žijícím Baudelairem bych zřejmě nechtěla mít příliš společného a měla bych k němu spoustu výhrad, ale jako umělce - jde ho snad nezbožňovat?

Ládja
12.05.2012 5 z 5

Ach, ten prokletý Charles. Ze začátku jsem se bál, jak moc čtivý může tento životopis jednoho z největších básníků být po pár stránkách jsem se bát přestal. O Baudelaira se zajímám docela dost, ale až s touto knihou jsem získal informace, které jsem nikdy a nikde předtím nečetl. Kdo má v úctě tohoto básníka tak má nutnost přečíst si jeho život, který byl jen bojem o dokonalost. O nic jiného mu nešlo. Jen dokonast. A povedlo se? Povedlo! Inspirativní životopis inspirativního a inspirovaného člověka...