Barvy v přírodě

Barvy v přírodě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426691/mid_barvy-v-prirode-uwy-426691.jpg 5 21 4

Příroda hraje všemi barvami. Ale jak by třeba taková zelená, žlutá, růžová nebo modrá mohly chutnat nebo vonět? Který zvuk by mohly připomínat? Jaké by mohly být na dotek? Věděli jste, že spousta jemných barevných odstínů má svá jména po rostlinách, zvířatech nebo nerostech? Vydejte se s námi na procházku paletou 12 nejznámějších barev a jejich odstínů, které jsou mnohdy úzce a důmyslně propojeny s pestrobarevným světem rostlin, živočichů a kamenů. Lidé je tak mohou mezi sebou snadněji rozlišovat nebo si je lépe zapamatovat. Najdete všechna spojení? V závěru knihy se naučíte míchat barvy stejně znamenitě, jako to umí právě příroda!... celý text

Přidat komentář

Kudlanka03
12.06.2023 5 z 5

Tuto sérii knih miluju nejen já, ale i moji synové. Otevírá to nová témata, krásně se na to kouká a můžeme si díky tomu vymýšlet nové příběhy a knihy kombinovat. Většinou máme otevřené všechny 3 a do toho i naše zvířátka a už to jede.
Za knihu děkuji Albatrosmedia, knihu jsem si vybrala v rámci spolupráce.

lena.o.knihach
01.05.2023 4 z 5

V edici Malovaná příroda najdete tři knihy, které vás už na první pohled uchvátí. Akvarelové barvy vzala do ruky ilustrátorka Magda Konečná, kterou můžete znát jako @divoka.tuzka

Ve dvou knihách jsou pojmenované odstíny barev a ve třetí jsou vyjmenované tvary a vzory. Není tam mnoho textu, ale i tak nějaký čas zaberou, protože si stále dokola musíte prohlížet nádherné ilustrace, kterými jsou jednotlivé dvoustrany zaplněné.

Edice je určena pro čtenáře od 6 let, ale věřím, že ať už je čtenář malý či velký, rád se vydá do říše barev a tvarů celého světa.

BARVY V PŘÍRODĚ představí dvanáct barev. Každé dvoustraně je věnovaná jedna barva a v konkrétních odstínech tam najdete namalovaná zvířata, rostliny a další věci, které jen lze v přírodě najít.
Na konci je krátký text o míchání jednotlivých barev, jak je zesvětlit nebo naopak ztmavit a také je tam návod na připravení pár unikátních odstínů.

#spoluprace #malovanapriroda @albatrosmedia @albatros_knihy @knihozem


muchomurka
21.11.2022 5 z 5

Krásná knížka. Ilustracemi i snovými texty. A oceňuji u každé barvy i barevnou škálu s názvy. Bylo to takové pohlazení, číst si tuto knížku. Vůbec se mi nechtěla vracet do knihovny, uvažuji, že ji pořídím i domů.

eliska2106
20.09.2022 5 z 5

Tahle knížka je opravdu speciální, bohatá a inspirativní. Může provázet světem barev a přírody už nejmenší děti, ale věřím, že potěší a poučí i dospělého člověka s estetickým cítěním.