Barva noci

Barva noci https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41979/barva-noci-41979.jpg 4 7 2

Román jehož děj se odehrává v prostředí obchodníků s uměním a mezinárodního zločinu. Hlavní hrdina Harry Strand, bývalý tajný agent, se začíná věnovat obchodu s uměleckými předměty. Netuší však, že půvabná zákaznice Mary, která ho požádá o zprostředkování obchodu, jej přivede na stopu lidí, kteří jsou zodpovědni za smrt jeho ženy. Dramatický boj, odehrávající se v luxusním prostředí světových uměleckých center, mezi Londýnem, Římem a Paříží, proti nelítostnému protivníkovi vlastnícímu peníze i moc, bude nelehký.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Color of Night , 2000


více info...

Přidat komentář

Ira13
11.01.2023 4 z 5

Ze začátku hodně umění, pak akce a zápletka. Občas hodně předvídavé, místy mi přišel HS naivní a že snad ani nemohl být dříve agentem. Ale i tak se kniha dobře četla.

trudoš
17.06.2019 3 z 5

Jestli máte chuť na něco opravdu rychlého a jednoduchého, s krátkými kapitolami a spoustou překvapivých zvratů, je Barva noci ideální volbou. Ale opravdu jen v případě, že chcete něco nenáročného. Protože David Lindsey se snaží být natolik překvapivý, až je to komické. Hlavně vzhledem k tomu, že většinu jeho triků prokouknete mnohem dříve, než s nimi vůbec vyrukuje. Na druhou stranu tak neustále udržuje čtenáře v napětí, a jak tahá další a další esa z rukávu, začnete se tím bavit.
V druhé půlce však nečekaně přibrzdí a to hned ve dvou rovinách, do kterých vyprávění rozdělil. V obou se buduje plán na odstranění nepřítele a v obou jde všechno víceméně podle plánu, bez nějakých zásadních komplikací. Ovšem na to, jak hlavní hrdina neustále machruje, že dvacet let pracoval pro tajné služby je neuvěřitelně naivní ohledně nových známostí a autonehody své ženy. Ale možná je to věkem, žádný mladík už to není. Bůh ví, co budou předvádět Jason Bourne nebo James Bond, až jim potáhne na šedesátku.


Štítky knihy

umění thrillery

Autorovy další knížky

David Lindsey
americká, 1944
2011  57%Nejvyšší utajení
2002  77%Nenávist
2002  78%Slitování
2002  74%Barva noci