Baobaba a jiné příběhy

Baobaba a jiné příběhy https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264635/bmid_baobaba-a-jine-pribehy-ycr-264635.jpg 4 15 8

Baobaba, Šiškáček, skřítek popleta, uzdravený hejkal, strašidlo pod postelí, obří pavouk, neposlušná Johanka… Ti všichni a nejen ti na vás čekají v této knížce plné krátkých bajek, příběhů a pohádek na ukrácení dlouhé chvíle. Dozvíte se, jak se medvědovi podařilo vyhnat z kožichu blechu, jak moucha přelstila lva, jestli je moudřejší sova nebo liška, jak prospěšné je dělat dobré skutky a jak nebezpečné neuklízet si pokojíček a neposlouchat rodiče… Ale hlavně se dobře pobavíte!... celý text

Přidat komentář

huhuhu
03.11.2023 5 z 5

Pětiletý syn byl z knížky nadšený a po přečtení ji chtěl číst zase znovu od začátku.

Luciluc
15.10.2023 3 z 5

Knížka čtená dceři. Vybrala jsem ji v knihovně, protože se mi líbilo, že je rozdělena na tři části (bajky, pohádky a příběhy) a chtěla jsem dcerku s bajkami seznámit. Kniha je pro čtenáře od šesti let, ale zvládnou ji i o něco málo mladší děti. Každá část obsahuje sedm kapitol. Nejvíce se mi líbily bajky, pohádky tak půl na půl a příběhy vůbec. Nejhorší byl příběh Nebezpečné bacily, část, kdy se tatínek napřahuje, aby dal synovi výchovný pohlavek jsem přeskočila a nahlas ani nepředčítala. Snad v každém příběhu byla nějaká „podivnost“, se kterou jsem se neztotožňovala. Z příběhů byl hezký jen Šiškáček, z pohádek se mi líbila Hluchavka a slepýš, Skřítek popleta nebo Dobré skutky a z bajek Sova a liška nebo Medvěd a blecha. Škoda, že se v závěru můj celkový dojem z knihy tak zkazil. Doporučila bych jen první dvě části knihy.


KatyM.
22.05.2023 5 z 5

Hezká kniha pro děti, synovi se líbila, doplněna o krásné ilustrace.

marketa3815
19.02.2023 5 z 5

Naší druhačce se líbila moc a měla ji přečtenou za chvilku, párkrát se i zasmála a celkově vypadala, že je s knížkou spokojená.

Sjuzana
15.07.2021 5 z 5

Krátké, milé a poučné příběhy, knizka se nam moc libila

janasim
23.02.2020 5 z 5

Baobabu doporučuji a paní Pospíšilovou řadím medzi oblíbené autory. Stoprocentně tuto knihu zařadím do knihovničky mých dětí. Příběhy velmi čtivě a nevtíravě vysvětlují dětem rčení jako třeba moudřejší ustoupí, kolik řečí znáš, tolikrát jsi člověkem,... Ukazují dětem, co je dobré a to na skutečně hezkých příbězích. U nás nejvíc zabodovala Kouzelná taška.

mamcactenarka
20.02.2019

Knížka bavila mě i tříletého syna, líbila se mi pestrost příběhů. Aktuální u nás byla třeba pohádka o neuklízení v pokojíčku :-)

triatlet
25.01.2018 5 z 5

Krátké, jednoduché a výchovné bajky, pohádky a příběhy. Do každého oddílu autorka zařadila 7 textů.
Většina příběhů se odehrává v lese a jednoduše, poeticky a často vtipně ukazuje (nejen) malým čtenářům cestu.
Lesní motivy (ilustrace Evy Chudíkové) doslova protkaly (především opakující se motiv jehličnanů) jednotlivé příběhy.
Líbí se mi jednoduché, ale zároveň poetické vyjadřování Zuzany Pospíšilové.
„Toník všem na záda namaloval startovní číslo zralou borůvkou, kterou utrhl na kraji louky.“ (s. 31, Koník a blecha)
„Jednou večer, když už si měsíc vyšel na procházku po tmavé obloze, uslyšel Šosík podivné zvuky. (s. 41, Zachráněná láska)