Báječná škola pana Scotta

Báječná škola pana Scotta https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451945/bmid_bajecna-skola-pana-scotta-EpZ-451945.jpg 5 29 13

Šestiletý Péťa jde poprvé do školy. S rodiči se z Česka přestěhoval do Portugalska, a tak na něj čekají spolužáci z celého světa. Jak to zvládne, když neumí ani slovo anglicky? Najde si tu kamarády? Budou si rozumět? Jeho pochybnosti se rozplynou hned první den, kdy pochopí, že tahle malá mezinárodní škola je prostě báječná! Autorka čerpala ze svých vlastních zkušeností, kdy mezinárodní školu v Portugalsku navštěvoval její syn. Nikdy nezapomene na vlídnost Mr. Scotta.... celý text

Přidat komentář

Knižní střípky
17.11.2023 5 z 5

V BÁJEČNÉ ŠKOLE PANA SCOTTA paní autorka českým dětem přináší zajímavé prostředí mezinárodní školy v Portugalsku. Poznáváme šestiletého Péťu, který se sem právě přestěhoval s rodiči a čeká ho nová škola, a to škola přímo mezinárodní. Naštěstí se jedná o školu pana Scotta, do které byste moc rádi chodili i vy. A víte, co je na ní nejbáječnější? Ona totiž skutečně existuje a navštěvoval ji autorčin syn. Ředitel Scott je ředitel, kterého bych přála všem dětem bez rozdílu věku. Je milý, laskavý, pomáhá jim v nelehké adaptaci, jedná se o mezinárodní školu a mnohé děti neumí na začátku portugalsky, ani anglicky, ale spolu se skvělými učiteli a úžasnou paní kuchařkou vše velice dobře nakonec zvládnou a zažijí spoustu dobrodružství.

Moc pěkný příběh to byl, doplněný navíc ilustracemi mé oblíbené Ivonky Knechtlové.

Dejna07
24.03.2023 5 z 5

Kniha čtená prvňáčkovi, který se i se mnou dobře bavil. Autorka krásně píše! Snad to není její poslední dílo!


SonaH
22.08.2021 5 z 5

Precetly jsme s dcerkou (8 let) v Nemecku, takze se hodila tematicky a ikdyz se ji do ni nechtelo, protoze byla o klukovi, tak jsme se nakonec obe smaly a tesily se na dalsi vecerni cteni. Az syn povyroste bude se libit i jemu. Opravdu pekne cteni! Klidne bychom daly pokracovani!

janinca
21.06.2021 5 z 5

U nás tato kniha dost zabodovala! Po dočtení mi naše předškolačka říká, doufám, že to bude mít aspoň sto dalších dílů. Tak budeme čekat….
Mně jen malinko vadil rozdíl oslovování pana ředitele. V názvu je uvedeno Báječná škola pana Scotta, ale v knize je vždy psáno Mr. Scott…

Jessybelle
20.05.2021 5 z 5

Syn ji dostal pod stromeček, teď si ji vybral, četl mi ji. A byl nadšený, vždy se díval, jak se bude jmenovat další kapitola a debatoval, o čem asi bude...
To mluví za vše.
Za mě je kniha psaná srozumitelně, poutavě, i když jsme občas bojovali s cizími slovíčky.
Už u nás zdomácněla hláška " Třesky plesky po čelíčku, ... má bolestičku."
Takže opravdu mohu jen a jen doporučit.

maminkoutek
27.12.2020 5 z 5

Do školy pana Scotta by chtěl chodit asi každý. ????Vlídný pan ředitel, dřevěný domeček v koruně stromů, děti z různých koutů světa, spoustu času venku na hřišti..

Kniha od Nakladatelství Kazda přitom není pohádkou, ale vychází z osobní zkušenosti autorky, která dávala svého syna do mezinárodní školy v Portugalsku. Je zde tedy hezky vidět, jak může být školství odlišné.

Pepe12321
30.11.2020 5 z 5

Pro mne zatím neznámá autorka ale obálka mne zaujala pěknou ilustrací. Musím říct že obsah nakonec zdaleka predčil mé očekávání. Poutavé vyprávění malého chlapce, ktery se musí vyrovnat s radostmi a strastmi života v cizí zemi. Kniha zaujme nejen malé čtenáře ale i poučí jejich rodiče. Vřele doporučuji nejen pod vánoční stromeček!!!

Jana8774
13.11.2020 5 z 5

Idealji knizka pro deti. Kratke, zabavne pribehy Peti a jeho dobrodruzstvi v cizi zemi, kde musel nastoupi do skoly a pritom neumel anglicky. Knizka je vyborne napsana. Idealni pro vaechny deti od 8 let.

Patricie152
27.10.2020

Úžasná kniha s krásnými ilustracemi, která oslovila nejen mě, ale hlavně moje vnoučata.
Společně jsme se "vnořili" do příběhů malého Péti. Prožívali s ním první cestu letadlem
do nového domova v Portugalsku , nástup do školy , seznamování se s novými kamarády.
A že kamarádi nemluvili česky, to vůbec nevadilo. Těch dobrodružství i malých lumpáren, co spolu zažili!
Takže za nás - jednička s hvězdičkou.

sadlo
16.10.2020

Milé, příjemné čtení.Určeno i pro žáky prvního stupně. Od třetí třídy.

knizninadsenec
05.10.2020 5 z 5

Kniha mě mile překvapila. Myslela jsem, že tam bude hlavně něco poučného o přírodě, jako je u Nakladatelství KAZDA v mnoha knihách, ale tady, v tom krásném příběhu, je mnohem více.
Poučení na každé straně o přírodě, zvířatech, ale také běžných věcí.
Moc krásný poučný příběh, který se krásně čte, je i dojemný, alespoň mě mnohdy dojal.
Je výprávěna z pohledu malého chlapce, který se odstěhuje do zahraničí s rodiči, chodí do školy, kam chodí děti mnoha národností. S knihou poznáte některé zvyky jiných zemí a naučíte se pár slovíček.
Je určena pro děti, ale i jako dospělá jsem si čtení užívala a jsem z knihy nadšená.
Stoprocentně doporučuji, je to nádherný příběh.

PetrCepek
25.09.2020 5 z 5

Podle anotace jsem čekal dětskou variantu knihy "Pan Kaplan má třídu rád", ale vyklubala se z toho půvabná obdoba "Honzíkovy cesty"; jenom to vajíčko nebylo tentokrát družstevní, nýbrž portugalské. Nadchla mne nádherná čeština (byť možná z úst šestiletého vypravěče někdy až moc precizní), skvělá autorčina znalost prostředí z vlastních zkušeností (žádný Karel May :-) a milé ilustrace, dělající na anatomii dlouhý nos. Moc povedená dětská kniha.

Natálie111
21.09.2020 5 z 5

Dáváme s malým bráškou palec nahoru.