BreakAway

BreakAway https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485104/bmid_breakaway-e45-485104.jpg 4 156 50

AWAY série

1. díl >

Jen s tebou se cítím volná… Jedna jediná noc, kterou Lia prožila, se jí stala osudnou. Zhroutí se jí celý svět. Od té doby ji všude pronásledují pokoutné pohledy a pomluvy spolužáků z univerzitního kampusu – navíc se k ní obracejí zády i její kamarádky. Když už to dál nesnese, sbalí si v rychlosti to nejdůležitější a zamíří autobusem do Berlína. Doufá, že si v anonymním víru hlavního města vyčistí hlavu a znovu najde sebe sama. Jenže pak se setká s Noahem, který její svět v okamžiku znovu převrátí vzhůru nohama … Kniha je první částí plánované série AWAY, která bude zahrnovat celkem tři knihy: Breakaway, Fadeaway a Runaway.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

BreakAway , 2020


více info...

Přidat komentář

anezka1711
18.03.2024 5 z 5

Jsem citově vázaná k Berlínu a tahle kniha měla jsem pocit jako bych tam byla. Opravdu krásná oddechovka i když trochu tlustší :))

Zuzíček77
10.03.2024 5 z 5

U téhle knihy mě v první řadě uchvátila obálka, ta je tak nádherná. Ovšem příběh také neměl chybu. Na začátku byla taková pomalejší ale pak se rozjela a bylo to něco. Lie jsem celou dobu fandila, jsem ráda, že odjela do Berlína kde si kolem sebe našla super lidi, ani tak to ale nebyla procházka růžovým sadem. Cestu jí zkříží Noah a ten je za mě úplně skvělý. Kniha se četla dobře byla to taková jednohubka, příběh se mi opravdu moc líbil, a postavy v něm také.


Zuzanka45
09.02.2024 4 z 5

Ta krásná obálka! Příběh má pomalejší rozjezd, ale ke konci už čtení nejde odložit. Liu jsem si nejdřív moc neoblíbila, přišlo mi, že se furt lituje a jen lže, ovšem ke konci knihy, jsem její chování naprosto pochopila. Noah byl skvělý hrdina, žádný frajer, jeho chování bylo moc hezké. Celou knihu mě drželo v napětí tajemství, které oba hlavní hrdinové skrývali. Kniha s sebou nese těžká témata.

Ála1968
01.12.2023 3 z 5

Mám za sebou první díl a musím říct, že jsem čekala víc.Hned od začátku mi přišel příběh hrozně utahaný a nudný.Sice se asi od půlky rozjel,ale potom už bylo zase všechno nahuštěne ve třetině knihy.A přitom to mohlo být hezky rozepsané a rozvinuté v celé knize hned od začátku.A nakonec problémy obou dívek byly napsány v pár větách

ElessaRiverbow
07.10.2023 3 z 5

Už na začátku mě to chytlo, bylo to čtivé a zajímavé. Postupem času to ale začalo být zdlouhavé a zbytečně natažené. Navíc se tam vyskytovalo neskutečně velké množství chyb, které mi čtení znepříjemňovalo. Líbí se mi u takovýchto romantických knih, když se střídají pohledy hlavních hrdinů, takže za to kniha dostává malé plus. Lia i Noah mi byli sympatičtí, i když sem tam jsem je měla chuť něčím praštit za jejich chování. Ostatní postavy byly fajn. Autorka podle mě dobře napsala téma šikany a pomlouvání na sociálních sítích, které je v dnešní době bohužel celkem běžné. Celkově ale knize něco chybělo, nějaká jiskra, kvůli které by mě bavilo ji číst. Nevím, jestli se někdy pustím do pokračování, zatím to rozhodně nemám v plánu.

~ 3,5/5 ~

monika0181
27.09.2023 4 z 5

Přidám se k ostatním. Letní oddechovka, která se četla pomaleji. Zajímavé téma, v dnešní době opravdu aktuální - sociální sítě. Nicméně jistě stojí za přečtení a zamyšlení, co šikana, pomluvy můžou způsobit. A že jsou bohužel časté. Před realitou utíkáme, neřešíme ji, potlačujeme, nevidíme ji. Vše je o nás a právě proto knihu doporučuji přečíst. Noah i Lia se mi líbili a fandila jsem ji. Jen to prostě není pro mě úplně srdeční záležitost, tak o * méně. Ale jistě jdu do dalších dílů s nadšením.

Leník95
06.09.2023 4 z 5

Klasická, romantická oddechovka. Postavy byly sympatické a já jim fandila. Lia je ponížená dívka, která se snaží utéct od reality a potká sympatického Noaha. A romantika je tu! Bylo to příjemné čtení. Skvělý námět celkové zápletky, která je problémem dnešní doby. Autorka to dokázala skvěle popsat a člověk si uvědomí co mohou sociální sítě způsobit. Líbilo se mi, jak se s tím nakonec Lia popere a jaké bylo její konečné zpracování.

Eva_Skala99
05.09.2023 3 z 5

Knihu jsem četla déle než je u mě osobně zvykem. Příběh, hlavní i vedlejší postavy jsou skvělé, kniha je čtivě napsaná, stránky ubíhají pod rukama, ale něco tomu chybělo. Jsem zvyklá u románů z nakladatelství Red na to, že příběh má něco do sebe a pohltí mě, což tady se nestalo. Nevadí, určitě jdu zkusit druhý díl. Doporučuji, protože námět příběhu je skvělý.

MAU256
30.07.2023 4 z 5

Ostuda umírá, když se vyprávějí příběhy, říká můj hlas na pásce tiše a já ta slova v duchu vyslovuju také.

Knihu jsem četla s očekáváním, že Lia překoná, co jí provedli, aby mohla jít s hlavou vztyčenou a nestydět se za sebe. To, že v Berlíně potkala Phuong, Noaha a Daniela bylo pro ní jako nový začátek, který však také nebyl procházkou růžovou zahradou. Ale nakonec vše dopadlo tak, jak mělo. Určitě si ráda přečtu další díl, ve kterém bude svůj příběh vyprávět Kyra.

pogmanka
18.07.2023 5 z 5

Knížka má krásnou obálku, která mě nalákala, ale nese i těžký příběh, který nemusí být výjimkou, obzvlášť díky tomu, jak jsou již sociální média spjata s naším životem. Lia to měla opravdu těžké a já jí přála konečně šťastný konec. A Noah to byl chlap na svém místě, kterého by chtěla mít doma každá. Ty dva spolu prostě nešlo nemilovat.

mischa5364
13.07.2023 3 z 5

Knihu jsem kupovala, protože mě uchvátila obálka. Takže jsem vůbec netušila o čem bude a ani s autorkou nemám žádnou zkušenost.
No a co si budeme asi to nebude můj šálek kávy. Upřímně jsem se sem tam nudila. Příběh byl zdlouhavý a chyběla mi nějaká akce. Ale hlavní postavy jsem si oblíbila. Lia úžasná mladá slečna, kterou potkalo co potkalo a bohužel i to se v dnešní době děje i to jak jsou na sebe lidé zlí. Noah byl miláček. Líbilo se mi jak se k Lie choval a jak se s celou situaci popral.
Takže bych řekla, že kniha je taková oddychovka, ale po druhé už po ní asi nesáhnu.

Hypatia1010
23.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak za prvé, kdybych uměla opravdu dobře německy, přečetla bych si titul raději v originále nebo případně vydání v angličtině (a možná to u příštího dílu radši udělám, pokud se mi povede takové vydání sehnat). Prostě to české vydání se opravdu nepovedlo. Koncovky u sloves vztahujících se k postavám knihy příliš často neodpovídají rodu postavy (ženská, mužská), spousta jiných překlepů a dokonce i nějaká ta chyba v pravopise mě tam praštila do očí. Za mě tedy někdo neodvedl dobře svou práci, což celkový dojem z knihy hodně poškozuje. A za druhé - nejsem zrovna cílová skupina tohoto žánru.
Samotný příběh byl zajímavý a čtivý a hlavní hrdinové byli také fajn. Ačkoliv Noah občas reagoval opravdu bezmyšlenkovitě a přemrštěně. Že každý řeší nějaké problémy bez ohledu na věk, to je jasné. Lia naopak nikoho nesoudila, jen se snažila poprat se svými problémy. Autorka lehce naťukla téma ohledně rozporuplného přístupu společnosti - co klukovi projde a ještě ho za to málem pochválí, z dívky udělá někoho nemorálního a promiskuitního. Myslím, že to v době pokročilé emancipace nemá ve společnosti místo. Každopádně jsem pro rovný přístup, navíc v tomto případě bych řekla, že se víc provinil ten Alexandr. On si přece musel být vědom, že aférkou s Liou podvádí svou přítelkyni. Lia za svou chybu (a nemyslím tím samotný románek s Alexandrem) ovšem zaplatila příliš velkou cenu. Do Berlína přijela jako zlomená dívka plná pochybností o sobě samé, ale s pomocí Noaha a dalších nových přátel získala zpět samu sebe, své sebevědomí a jistotu, že si stále může splnit své sny, i když se od těch původních budou lišit. Díky podpoře nových přátel dokázala všechny své pocity, nespravedlnost a skutečnou pravdu o tom, co se jí stalo, vtělit do svého filmového projektu, který jí navíc získal ocenění a možnost spolupracovat na dalších projektech s dalšími uznávanými tvůrci. Svým odhodláním vyprávět svůj příběh bez příkras včetně následných událostí mi Lia velice zaimponovala.
A jen tak na okraj, docela by mě zajímalo, jak by se zachoval Christianův otec, kdyby zjistil, proč skutečně dostal jeho syn od Noahova bratra nakládačku. Třeba se to dozvím v dalším díle věnovaném Kyře.

Kristy.Seb
13.06.2023 4 z 5

Když můžeš fňukat, můžeš jít dál.

Tajemství vedou k problémům.

Jediné, co člověk nedokáže opustit, je bolest. Protože ta vás pronásleduje všude. I když si někdy dá načas - nakonec si vás vždycky najde.

Nemá cenu utíkat před problémy a obavami. Všude vás doženou, jsou hluboko ve vás. A kdybyste je někam odsunutí a ignorovali, nakonec by vás sežraly zažíva.

Ostuda umírá, když se vyprávějí příběhy.

Průběh hezky plynul. Měl v sobě hodně tajemství. Ale tak nějak mě hlavní problém až tak nešokoval.

Terka18
02.06.2023 4 z 5

Nic náročného. Odpočinkový příběh na slunečné dny. Kniha se čte dobře a dej pěkně plyne. Pár dějových zvratů, ale nic co by mě vyloženě zaskočilo. Doporučuji jako odpočinkové čtení.

Šíla
21.05.2023 3 z 5

Nemůžu říct, že by se mi knížka nelíbila. Takový průměr, ale přečetla jsem ji docela rychle. Co mi dost vadilo, byla ta spousta překlepů, hlavně když větu říkal hlavní hrdina a ona byla v ženském rodě a naopak. Nedávalo to smysl a narušovalo to čtení. Uvidíme, co přinese druhý díl.

knizni.taurus
09.05.2023 2 z 5

No, z knihy mám rozporuplné pocity. Nebo vlastně ne. Mě to nebavilo. Jako takhle, kdyby to byla kniha, kterou bych měla doma, ani bych ji nedočetla a už by si hledala nový domov.

Není ale lepší začít pozitivy? Sice jich moc není, ale aspoň nebudu negativní hned ze startu. :D Bod 1: příběh je zasazen do Berlína, což u německých autorek, které se ženou spíše do Ameriky, mi přišlo moc fajn. Bod 2: probírá se tam důležité téma, které kdyby bylo lépe uchopeno a víc se na to zaměřilo, tak to mohlo pro mou čtecí krizi, kterou mi kniha způsobila, mnohem lépe. Tak a jdeme na ty mínusy :/

Samotný příběh hlavních postav mi přišel fádní a nemohla jsem se do knihy vůbec začíst ani po stránce 150. Kniha mě vůbec nevtáhla do děje, k postavám jsem si nevytvořila vztah a přišlo mi to takové bez emocí. Napsané hrozně povrchně, což mělo za následek mou nulovou sympatii k postavám. Hodně jsem se tedy přemlouvala, abych s příběhem pokračovala. Za polovinou se v knize začne aspoň něco málo dít, ale celkový dojem to u mě nezachránilo.

Charakter postav mi bohužel taky vůbec nesedl. Lia se chovala za mě často nelogicky a do všeho se šťourala a Noah měl zase spasitelský komplex. Taky mi přišlo, jak kdyby se autorka snažila o nějakou charakterovou předlohu, která by měla dokonale sedět k daným problémům postav, ale to jim právě dost ubíralo na uvěřitelnosti a hlavně zajímavosti.

U německých autorek jsem zvyklá na něco jiného. Bohužel, tohle byl za mě průměr, asi i míň. Mě tahle kniha prostě neoslovila a dalších dílů se moje čtecí já nedočká. Jo a v knize je hromada překlepů obálka moc pěkná, ale možná se mělo mrknout ještě na obsah.

Littlemonday
23.04.2023 2 z 5

Román, který jsem si slušně protrpěla. Zdlouhavý příběh, ve kterém má každý druhý nějaké supertajné tajemství, o kterém nemůže mluvit ani s těmi nejbližšími. Díky nekomunikaci postav se taky většinu knihy řeší, kdo s kým odmítá mluvit a jak moc si chybí.

Nápad na osudy hrdinů BreakAway není špatný, ale to brutální protahování mě tak moc štvalo a hlavně nudilo, že jsem byla jen malý kousek od toho, že knihu nedočtu, protože mě to ani nezajímá už.

Co se týče stylu psaní, kniha se líbivě dělí na kapitoly z pohledu Lii a Noaha. Ovšem tolik chyb a překlepů, to jsem už dlouho v žádné knížce neviděla. Ruší to, občas z toho až bolí oči. Kromě toho, že např. v kapitole z pohledu Noaha jsou myšlenky v ženském rodě, mezi slovy chybí mezery a občas vznikne nějaký nonsens, protože je ve větě slovo z úplně jiné věty a nepatří tam, tak i skloňování a samotný překlad je tragický. Rozhodně zatím nebudu ani přemýšlet nad přečtením dalších dílů.

Nebylo to to nejhorší, co jsem kdy četla, ale do knihkupectví vás pro ni neženu. Dávám hvězdu za nápad na příběh a jednu za obálku.

2/5

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme

katallinka
31.03.2023 3 z 5

Kniha je fajn oddechovkou, i když místy zbytečně zdlouhavá. Postavy se občas chovají hloupě a kniha se tím dost natahuje. Závěrečné odhalení mě překvapilo a toto téma považuji za důležité a je nutné o něm mluvit.

Áža707
13.02.2023 4 z 5

Na knihu jsem se dlouhodobě velmi těšila, dokonce ji mám i pořízenou domů, protože uznejte ta obálka! Nemohla jsem odolat! Pokud náhodou knihu máte doma a váháte, zda ji číst, tak neváhejte! Teď osobně lituji, že jsem se k ní nedostala dříve.

Příběh je vyprávěn z pohledu dvou hlavních postav a těmi jsou Lia a Noah. Od začátku se jejich cesty setkávají a z náhod se spolu začnou přátelit. Oba dva se potýkají se svými problémy a snaží se je nějak zvládat. Lia byla úplně neuvěřitelně silná postava a byla skvěle napsaná a ohromně mě potěšil její osobní vývoj během knihy. Noah je klaďas ve všech směrech a za svou rodinu a přátelé by byl ochoten projít peklem a bojovat se všemi démony světa.

Nejvíc jsem si oblíbila postavu Phuong a doufám, že časem dostaneme větší možnost ji ještě lépe poznat. Druhá skvělá postava byl Daniel (Noahův nejlepší kamarád). Líbilo se mi jak postavy byly propojené a že některé vztahy se objevily až v průběhu čtení.

Kniha obsahuje i lehké napětí, protože hned z počátku zjistíte, že se něco stalo a jaké to má přibližně důsledky či rozhodnutí hlavních hrdinů, ale přitom veškeré informace zjistíte až ke konci příběhu. Takže vás to vlastně nutí číst, abyste zjistili, co se přesně stalo.

Opět se zde setkáváme s náročnými tématy dnešních dní jako je šikana, pokus o znásilnění a psychické vydírání až výhrůžky. Nebudu vám lhát, někdy jsem měla úplně husinu a příběh mě velmi zasáhl. Nedovedu si představit být na Liině či Kyřině místě. Autorka zde vykreslila úžasné pocity, myšlenky obou dvou postav. Nejvíc mě zasáhla část na konci příběhu, kde je popsán Liin film Doopravdy silný zážitek!

Knihu bych doporučila všem milovníkům romantiky, kteří čekají od knihy něco více než přímočarý příběh a průběh bez jakéhokoliv zádrhelu.

Hodnocení pro mě bylo velice náročné a dlouho jsem se nemohla rozhodnout, jak vlastně knihu ohodnotím i přes to, že se mi líbilo, čím se kniha zabývala a jak to bylo zpracované, tak mám pocit, že mi něco chybělo. Na druhý díl se chystám a jsem na něj zvědavá

⭐ 4/5

vlkove
28.12.2022 3 z 5

Jsem v rozpacích. Kniha mě vůbec nevtáhla, osudy hlavních hrdinů mi přišly nezajímavé, čtivost knihy nebyla ideální. Tak nějak jsem z knihy necítila žádné emoce a příběh vyzněl do ztracena. Přišlo mi, že kniha nemá žádnou pořádnou dějovou linku.
Od podobných knoh vždy dostanu koktejl plný emocí a lásky, s hlavními hrdiny žiju dokud jejich příběh neskončí. Zde jsem tohle úplně nedostala.
Mezi německými autorkami romantik je toto spíše podprůměr.
Knize dávám 3 hvězdy jelikož se mi líbilo prostředí Berlína a kniha nebyla napsaná úplně špatně.

Štítky knihy

Berlín

Autorovy další knížky

Anabelle Stehl
německá, 1993
2022  73%BreakAway
2022  79%FadeAway
2023  77%RunAway

Kniha BreakAway je v

Právě čtených2x
Přečtených203x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce222x
Chystám se číst179x
Chci si koupit24x
dalších seznamech7x