Světové turné

Světové turné
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417130/bmid_svetove-turne-fqt-417130.jpg 4 27 27

Avengers série

< 2. díl >

Pohleďte na zázraky Hory Avengers! Monumentální bitva proti temným Nebešťanům je u konce a oficiálně vzniká nový tým Avengers. A základnu má rovnou na vrcholu světa. Odtamtud musí čelit Namorovi a jeho Obráncům hlubin či nové podobě ruského superhrdinské týmu zvaného Zimní stráž. A to má ještě americká vláda v rukávu pár překvapení! Dále poznáte zbrusu nové Agenty Wakandy! Prohlubuje se tajemství Avengers z roku 1 000 000 před naším letopočtem. Jaká překvapivá postava se stane nejnovějším členem týmu? A pokud jste si mysleli, že znáte vešker tajemství vzniku marvelovského vesmíru, jste vedle! Budete svědky zrození úplně prvního Ghost Ridera, který jezdí na hořícím mamutovi a bojuje s divokým a povědomým protivníkem! Kniha obsahuje sešity Avengers (2018) č. 7-–12 od Jasona Aarona, Sary Pichelliové, Davida Marqueze, Eda McGuinnesse, Frazera Irvinga, Adama Kuberta, Andrea Sorrentina, Coryho Smithe, Elisabetty D’Amicové, Marka Moralese, Scotta Hanny, Karla Kesela, Justina Ponsora, Ericka Arciniegy, Matthewa Wilsona a Giady Marchisiové.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

World Tour , 2019


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
24.07.2022 2 z 5

Pořád je to tak hloupé jako minulé, ale tentokrát to alespoň zachraňoval psychopatický Namor, který je schopen zabíjet s pomocí žraloků. Za toho dávám hvězdičku navíc. Proměnlivá kresba komiksu nepomáhala a stále se nejsem schopný smířit s tím, že tu máme pradávné Avengery, nyní dokonce i Ghost Ridera, který jezdil na mamutovi. Když vám dojdou nápady, začněte vymýšlet p*čoviny.

Kate18
02.06.2021 3 z 5

Příběh původního Ghost Ridera je super. Pak ale přichází spousta postav a teamů. Dá se dohromady team Avengers, který bojuje proti Namorovi a jeho podmořským potvorám. Pak vstoupí na scénu Zimní stráž. Nakonec se seznámíme s Agenty Wakandy. Padne takových jmen, až z toho jde hlava kolem.


KubaHanzelin
01.03.2021 3 z 5

Prapůvodní Ghost Rider na mamutovi, já mám dost vážení..:)

fvalek
31.10.2020 3 z 5

Druhý díl se nese v duchu dozvuků prvního dílu a je daleko méně akční. Znatelně mi chybí Doctor Strange, celkově pak jako by celý příběh Avengers šel do pozadí a nikdo se pořádně nepředvede. Více než aktuální dějová linka mě pak zajímají spíše osudy pravěkých Avengers, kteří mi přijdou naprosto skvělí.

Snaha o akci v podobě několika konkurenčních týmů pro mě postrádá nějaký jednotící prvek a je matoucí. Chybí nějaká větší zápletka a vše se moc zaobírá politikou, která nemá v českém vydávání potřebné zázemí a podklady. Namorova skupina, Rusové a ještě nový S.H.I.E.L.D. sice jsou zajímaví co do universa a jeho bohatosti, zápletka to ale není moc plodná. Agenti Wakandy mě taky moc nezaujali, raději bych návrat Avengers v nějaké pořádné akci. Co mě potěšilo, bylo rande Thora a She-Hulk, vtipné, i když to není úplně můj dream shipping, a Thor je teda sakra romantik...

Překvapila mě kresba, která byla hodně pěkná a ne tak šílená jako u Strange nebo Thora. Nepříjemně mě ale překvapily horizontální kresby, které měly nečitelné texty hlavně kvůli neexistenci okrajů, takže mi docela zkazilo pár replik, jak to lezlo do vazby. Doufám, že třetí díl to zase nahodí do Avengers a ne do multikulti nicneříkajícího mixu.

Voliarty
17.07.2020 3 z 5

Je pravda, že druhý diel je takou prípravou na veci budúce, ale páči sa mi, akým smerom sa Aaron uberá. Páči sa mi ten mix prvkov globálnej politiky, veľkolepých vesmírnych problémov a temnej budúcnosti, ktorú bude treba odvrátiť.

Ghost Rider ma bavil a z celého tímu ho pokladám za najlepšieho Avengera. Za to Captain Marvel je otravná a asi chápem, prečo ju toľko ľudí nemusí. Taktiež som rád, že sme dostali ďalší príbeh s Avengermi z roku 1 000 000 pred naším letopočtom.

Úlohu antagonistu druhej knihy Aaron pripísal Namorovi. Je to dobrá voľba, Namorovu zlosť chápeme a jeho sila z neho robí pre Avengerov výzvu. A k tomu si poskladal vlastný tím. A ešte tu máme aj ruský tím, z ktorého jednoznačne dominuje Ursa Major. A tajná Americká skupina taktiež kuje svoje pikle. A stretávame Agentov Wakandy. Vďaka tomuto pôsobia Avengers naozaj ako tím globálnych hrdinov, ktorý nezasahujú len v Amerike, ale ich tieň dopadá na celý svet. A nie všetkým sa to samozrejme páči.

Aj napriek tomu, že je tu veľa dobrých prvkov, tak ma to ich spojenie nejak nevedelo vtiahnuť a aj preto dávam len tri hviezdy.

Adasin
07.03.2020 4 z 5

Příběh se rozvíjí celkem zajímavě, hlavně to kolem agentů Wakandy a jsem zvědavá, jak se to vyvine. Co bych vypustila, byl příběh prvního Ghost Ridera, tak snad v dalších knihách získá pro hlavní příběh nějaký větší smysl než jen zajímavost. Co se mi fakt nelíbilo je to, co udělali z Phila Coulsona. Ve filmech a v seriálu je to můj velký oblíbenec a v jiných komiksech, které jsem četla, byl moc fajn, a tady je to hovado ve službách vlády... Taky jsem zklamaná, tak snad to byla jen "chvilková slabost" autorů. 8/10

hurikan123
02.12.2019 5 z 5

ach chtělo by to více doctora strangea...

dexterman
12.11.2019 3 z 5

První příběh je opravdu parádní . Pak jde ovšem kvalita razantně níže . Tohle celé dílo stojí jen na povedené ilustraci a monstrozní akci . Čím víc jsem se prokousával příběhem dál a dál . Tak tím to pro mne bylo ke konci zmatečnější . Abych vám tady nelhal opravdu mne to nepohltilo tak jako první díl . Opravdu jsem se tady i nudil . Což bych zrovna u Avengers rozhodně nečekal . Snad bude další kniha lepší než tato . Obecně jsem očekával hodně a dostal jsem moc málo . Jsem zklamán . Snad to tedy příště bude lepší.

Gustik5
30.10.2019 3 z 5

Lepší než ti předchozí, přesto… Sice rozumím tomu, že první book má čtenáře navnadit a druhý zase začít budovat dějové podhoubí pro další rozebíhající se akce, přesto jsem se zde místy opravdu nudil. Scénárista, na kterého jsem slyšel pět samou chválu, by si mne touto týmovkou určitě nezískal, kdybych od něj předtím nečetl nic jiného. Zatím však ještě zůstanu a dám dalším knihám ještě šanci, protože konec této byl docela zajímavý a skutečně se to celé ještě může přetavit v něco hodně povedeného. Avengers: Světové turné jsou jakousi mezihrou před velkými událostmi, která od Poslední návštěvy rozjetý vlak značně zpomaluje. Od prostinké mlátičky k místy nudné a překombinované konverzačce, které však nechybí řada zajímavých dějových motivů a momentů, jež byly skutečně silné a dobré. Suma sumárum je to tak zlepšení, přestože se stále jedná o docela šedý průměr. Snad bude další kniha dramatickým zlepšením. Rozeběhlo se tu totiž na můj vkus možná až příliš mnoho podzápletek, které sebe navzájem rozmělňují a něco, co by samo o sobě vydalo klidně na celou sérii je tu mnohdy jen vedlejším příběhem. Což je docela škoda. Uvidíme jak si toto nové pojetí Nejmocnějších hrdinů světa povede příště…

Lenka.Vílka
11.10.2019 5 z 5

Úvodní zrození úplně prvního Ghost Ridera bylo skvělý. A jak se dostal do původní "rodiny". A zmínila jsem mamuta? Ne? Jasně, v té době nebyla auta, takže jízda na mamutovi. Úvodní sešit byl prostě epic!
(Kdyby byl někdo zmatený přítomností Ghost Ridera v prvním díle, dvojka mu to vysvětlí a všechno kolem. Dál v knize ;) ...)

A děj dál?

"Live to Rise - Soundgarden"

("Co se stalo s tím doktorem přes kouzla? Líbil se mi. Byl tady jediný, ještě divnější než já."...Robbie)

Nebudu lhát, nemám Namora moc ráda. Ale...díky za jeho "modernizaci", když odhodil ty svoje plavečky, hned je mi líp! Jenže Namor se nechce kamarádit, nejdřív chce prudit. "Tatínek vám vyhlásí válku!" Takže bude voda proti souši akce. A bylo to pecka!

Co musím vyzvihnout, je kresba. Na dvojku asi fakt měli čas a je to vidět. Hlavně postavy, fakt radost. Jinak blbinky voda vs souš potěšily. A taky pár otáčecích dvojstran :O

Mám silné obavy, že příští díl bouchne!

DÁL NEČÍST, SPOILER, CO JE TO "PŘEKVAPENÍ" VLÁDY Z ANOTACE
Žijeme ve světě, kde je těžký vymyslet něco nového. A tohle až moc připomínalo Nejnebezpečnější hrdiny světa. A když se zjevil usmívající se Coulson, tak vypadal jako amigo Negan. I s tím postojem! Navíc mrzí, že Coulson odkazuje na událost, se kterou český čtenář nemohl mít čest, která částečně vedla k tomu, že se z něj stal Steve 2.0. s trochou víc mrtvol po cestě za cílem. Ale při troše hledání na internetu, našla jsem to celé, kdy Deadpool zabil nejdřív Lolu a potom i jeho. Ale hvězdička na stránce s poznámkou mi dává naději, že i tenhle Deadpool vyjde. Takže za mě příslib do budoucna. Tak mě nezklamte! :D