Avengers: Kdo by nechtěl vládnout světu?

Avengers: Kdo by nechtěl vládnout světu? https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471520/bmid_avengers-kdo-by-nechtel-vladnout-sv-Iff-471520.jpg 4 26 6

Román z marvelovského vesmíru, nejedná se o komiks. KOLIK PADOUCHŮ JE POTŘEBA K OVLÁDNUTÍ SVĚTA? Hydra má syntetický patogen a výměnou za protilék bude vyžadovat poslušnost lidské rasy. Nová nanotechnologická sloučenina A.I.M.u, vyvinutá za účelem zotročení lidstva, hrozí znečistit světové zásoby vody. Ultronovi, svírajícímu pozemskou technologii v kovových spárech, chybí jen málo k dosažení singularity. Dormammu má plán, jak svět zachránit – hodlá si ho přivlastnit. Nejvyšší evolucionář přepisuje lidský genom v pokusu proměnit lidstvo v eugenickou rasu otroků. Všichni by rádi ovládli svět – a zastavit je mohou jen osamocení členové Avengers. MOCNÍ AVENGERS ČELÍ ŠIKU SVÝCH ÚHLAVNÍCH NEPŘÁTEL – VŠECH NARÁZ!... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Crew
Originální název:

Avengers: Everybody Wants to Rule the World , 2015


více info...

Přidat komentář

nela3812
07.02.2023 2 z 5

Jsem velký fanoušek filmů od Marvelu, proto jsem se v rámci štafety rozhodla zkusit i tuto knihu. Je to pro mě opravdu velkým zklamáním, po dočtení sice chápu, kam autor mířil, ale i přesto se mi i nyní zdá příběh příliš překombinovaný a nepřehledný. Obsahuje velmi dlouhé a přespřílišdetailni popisy akci, které se vesměs opakují. Je těžké udržet pozornost a nepřeskako ať slova nebo i celé řádky.

Plus jsou rozhodně postavy, které ani v tomto příběhu neztratily svůj charakter a po této stránce je příběh příjemným návratem do jejich světa plného velmi originálního humoru a pošťuchování.

Hodnotím 2,5/5, věřím že si příběh své čtenáře najde, ale já mezi ně rozhodně nepatřím.

Dalším knihám z #marveluniverse se raději vyhnu. Zůstanu u svých oblíbených filmu a případně dám šanci komiksům.

Nelíísek
11.03.2022 2 z 5

Superhrdinské komiksy mi vyhovují více než knihy, někdy jsem se ke čtení musela i donucoval, sáhodlouhé popisy akcí které jsem už ke konci přejela očima protože to vždycky to samé.


Ragnarok
09.12.2021 4 z 5

V prvé řadě jsem nadšený z toho, že existuje Marvel superhrdinský příběh v psané podobě. Komiksy už mě bohužel moc nebaví, ale skoro jakoukoliv Marvel knihu si rád přečtu. Doufám že podobných knih bude vznikat víc.
Samotná kniha je celkem povedená. Postavy zde nebyly nějak moc zajímavé, ale protože jsem je znal s filmů, nebo jsem o nich něco slyšel a měl o nich nějaký obrázek, tak mi to nevadilo.
Fungovalo tu napětí. Skoro každá kapitola skončila v tom nejnapínavějším a já jsem se hodně nerad přesouval k jiné dějové lince a okamžitě jsem chtěl pokračování :) ale dohromady to funguje.
Je to hodně akční, možná akční scény byly trochu moc dlouhé. V psané podobě to plyne pomaleji, ale nenudil jsem se, takže to neberu jako mínus.
Největší radost mám z toho, že se tu objevilo dost postav. Je málo knih z Marvelu, tak tady aspoň nacpali hodně postav, za což jsem rád.
80%

Ninjer
07.11.2021 2 z 5

Komiksoví superhrdinové v literární podobě není zrovna obvyklá věc, a tak jsem se knížce rozhodl dát šanci.

V knize se objevuje poměrně dost dějových linek, protože mnoho členů Avengers zažívá na pokračování nějaké své dobrodružství, které se má až na úplném konci protnout. Bohužel většina tohoto děje je ve stylu "Superhrdina A versus Superpadouch B". Máme tu tedy knihu plnou akce, což sice k superhrdinům patří... ale rozhodně to není vše, co superhrdinský žánr nabízí. Jenže bohužel - tahle kniha je napsaná spíše jako zpracovaný scénář k nějakému akčnímu komiksu. A to hodně průměrnému komiksu, který by mohl být zábavný, kdybysme se aspoň mohli koukat na obrázky, jak tahle barevná postavička nakopává tuhle barevnou postavičku. Dan Abnett v mých očích rozhodně není tak dobrý autor, aby zaujal se superhrdiny i v beletristické formě - rozhodně ne s tímhle dílkem.

Téměř všechny postavy jsou v Abnettově podání nezajímavé. Spisovatel navíc nejspíš počítá s tím, že už znáte všechny postavy, včetně padouchů, které se ještě ve velkých filmech neobjevili, takže je jenom velmi stručně popíše a pak už čtete, jak se bitkaří či hází průměrné otřepané hlášky. Kniha nijak nevyužila příležitosti se podívat na jednotlivé postavy (které jinak mají co nabídnout) více do hloubky. O postavách se vlastně nedozvíte nic nového, a to ani v případě, že znáte jenom pár marvelovských filmů.

Kniha s Avengers je něco, co mohlo fungovat v komiksu jako taková akční jednohubka, ale nakonec je to spíše nudnější rozvleklá kniha o tom, jak hrdinové bojují zvlášť s jednou hrozbou, aby se pak spojili a bojovali s hrozbou největší. Najde se v ní pár povedených scén (např. jedna část konfliktu s Ultronem) a občas je docela fajn sledovat postavy, které jste si už oblíbili, v psané formě, ale to určitě nestačí.


Čtyři ploší superhrdinové z deseti.

Lioncz24
26.09.2021 4 z 5

Kniha byla fajn taková 5ti denní jednohubka
Každý hrdina bojuje za sebe aby zachránili náš svět
Iron man vs Ultron, Cap vs Hydra, Widown s Hawky vvs A.I.M., Thor s Wandou vs Dommamu, Hulk vs Nejvyšší evolucionář

Bruno91
14.08.2021 5 z 5

Tohle se vážně povedlo:)Pro nás co máme rádi Marvel,ale už nejsme na komiksy.Víc takových knih z Marvel světa:)

Autorovy další knížky

Dan Abnett
britská, 1965
2011  82%Horův vzestup
2007  82%Démonova kletba
2013  87%Xenos
2006  84%První a jediní
2002  86%Ulrikova kladiva

Kniha Avengers: Kdo by nechtěl vládnout světu? je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst6x
Chci si koupit10x