Ave, čarodějka na zabití

Ave, čarodějka na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61938/ave-carodejka-na-zabiti-61938.jpg 4 27 5

Mladičká čarodějnická učenka Ave přichází studovat k Mistru Bojovníkovi. Aby se mohla stát plnohodnotnou čarodějkou, musí projít výcvikem hned u několika Mistrů. Avšak výcvik u Mistra Bojovníka není to nejjednodušší, co ji mohlo potkat. Ale ošklivá, jízlivá, chytrá a někdy i milá Ave vždycky dokáže zatnout zuby. Život mladé čarodějky po vyučení není nudný, naopak. Díky své povaze, ostrému jazyku, chytrosti a osobitému pojímání povinností se dostává do mnoha konfliktů, z nichž nevychází vždy jenom se štítem. Má ale přátele, kteří pomohou jí, právě tak jako ona v případě nutnosti pomáhá jim.... celý text

Přidat komentář

Verunka4444
22.03.2021 5 z 5

Moje prvotina ze světa fantasy a dokonce od českého autora....jedním slovem...jedinečné.
Mrzí mě,že není pokračování,že není více takových knih,že se dlouho u podobného titulu znovu tak nepobavím...škoda.
Ave dávám rozhodně palec nahoru :)

špulo
23.01.2018 5 z 5

Tak toto bola jazda, na ktorú celkom pravidelne spomínam a ešte asi aj budem. Čítal som ju dávno, ale tá smršť nápadov a slovných prestreliek ma úplne odstrelila. Len z prvej polovice by mali iní autori pentalógiu. Naozaj veľká škoda, že nevzniklo aspoň jedno pokračovanie. Možno to remeselne trošku kríva. Viem to však odpustiť. Pretože dnes sa inšpirácia hľadá ťažko. A tu je toho toľkooooooooooo...


nokos
22.03.2017

Naprosto uzasna kniha, kterou jsem cetl pred 20ti lety a stale si ji pamatuju a to uz neco znamena. Hlaska "zmiz mi z oci i z mysli" mi v mysli jiz navzdy zustane :-) Na knihu vysla nespravedliva recenze a to je mozna duvod, proc autorka psani vzdala, coz je velika skoda.
V recenzi jste se dozvedeli, ze tato kniha nedosahuje kvalit Tolkiena, nema poradnou mapku (autor recenze - tehdy jeste nebyla k dispozici GPS - zjevne netrefi od zacatku na konec knihy) a na obalce nemaji postavy nakresleny zadna prsa. DHRM tak znehodnotil web ikarie.net a vratil se k masturbaci a hrani wolfensteina. Jsem rad, ze jsem knihu cetl driv, nez onu radoby recenzi a nenechal si tim psychoblabolem od Horaka (mozna hornaka, kdyz mu tak chybi ta prsa) zkazit zazitek.

marcela111
17.08.2012 4 z 5

Já už taky 15 let čekám na pokračování nebo další příběh od autorky. Ave jsem přečetla jedním dechem, spousta zajímavých nápadů a dějových linií, které by stály za rozvinutí. Jediné, co mi na knížce vadilo bylo, že skončila najednou a vprostřed děje. Prý se má skončit v nejlepším, ale v tomto případě nesouhlasím.

Pecka.h
03.05.2012

Úžasný dramatický příběh mladé, nadané, trochu drzé čarodějky. Vůbec první fantasy kniha kterou jsem četla. Díky tomuto tiulu jsem přestala hrát počítačové hry a začala dobrovolně číst. Vřele doporučuji :-)

Štítky knihy

magie

Autorovy knížky

Lenka Vyoralová
česká, 1967
1997  84%Ave, čarodějka na zabití