Atomový protektorát

Atomový protektorát https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500424/bmid_atomovy-protektorat-XwJ-500424.jpg 3 8 8

Na sklonku druhé světové války se Adolf Hitler upínal k zázračné zbrani, která by zvrátila poměr sil. Šlo jen o bláznivou chiméru zoufalého muže, nebo byl nacistický jaderný program dál, než se všeobecně soudí? A jakou roli v tom všem hrál Protektorát Čechy a Morava? Známý reportér, badatel a autor několika úspěšných knih přichází s dalším fascinujícím titulem. „Zatímco dosud jsem vždy nejprve skládal střípky a psal, až když jsem měl za to, že nic nového k dané věci neseženu, tentokrát půjdeme pátrat spolu. Nepíšu si deník. Nevím, co bych do něj dával. Tentokrát udělám výjimku. Možná se tak tato kniha jednou stane i jedním z mnoha svědectví o praštěné době, v jaké jsme se ocitli.“... celý text

Přidat komentář

CharlesWard
01.05.2024 2 z 5

Škoda deníkové formy, oproti přechozímu zpracování knih na kapitoly je značně neštastné. Téma samotné občas zaujme, ale většinou bohužel spíše ne.

ondrej.b
15.03.2024 1 z 5

Název slibuje zajímavé informace, uvnitř se ale objevuje nudné, nezáživné čtení, které k tématu moc nesměřuje. Dostal jsem úplně něco jiného, než co sliboval název, bohužel...


bigbabe
04.12.2023 1 z 5

Líbila se mi od autora kniha Největší záhady kriminalistiky a plánuji si přečíst Největší záhady zločinu, ale tohle byla nuda. Asi za tím stojí hodně práce všechny informace dohledat, ale sepsáno formou deníku to není záživné.

Lenka4
06.03.2023 3 z 5

Klobouk dolů! Tak napínavý popis hledání elektrického vedení v archivech každý nesvede. Deník nadšeného badatele je místy vtipný, místy chaotický. Nepřehlednost narůstá zvláště ke konci, patrně vlivem blížící se uzávěrky odevzdání rukopisu. K oživení vzpomínek na strasti života v covidovém období dobře poslouží poznámky v úvodech kapitol. I kdyby se autorova interpretace písemností či dějů někdy ukázala odlišnou od skutečnosti, není na škodu o možných souvislostech zdánlivě nahodilých věcí přemýšlet.