Atlas šumavských motýlů

Atlas šumavských motýlů https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125798/bmid_atlas-sumavskych-motylu-125798.jpg 5 1 1

Druhý titul z ucelené řady populárních průvodců po přírodě jihočeského regionu. RNDr. Ivo Novák se zaměřuje na zajímavé, typické i vzácné druhy motýlů a můr, které můžete potkat při svých toulkách Šumavou. Nechybí úvodní obecná část o šumavských stanovištích, popis anatomie a životních projevů této hmyzí skupiny. Hlavní část knihy tvoří popisy jednotlivých zástupců motýlů s bohatým fotografickým doprovodem Ladislava Havla a množstvím fenologických značek a symbolů. Potřebnou publikaci uzavírá seznam literatury a rejstřík v českém a latinském jazyce. zdroj: www.bux.cz ... celý text

Přidat komentář

Žlutotemenný
07.06.2017 5 z 5

Motýl je nádherné strvoření a tady se jich nabažíte. Není to sice hmatatelné, jen na papíře, ale co komu brání vyrazit do České přírody a pokochat se osobně. Pro ty, co neradi ven, doporučuji Fata Morganu v Troji, kde každý květen uspořádala botanická zahrada líhnutí motýlů - také nádhera.
Osobně mám však raději můry a upřímně, můry jsou i přítulnější. Motýl vám na ruce nezůstane moc dlouho a odletí, můra si vás i ochutná.
Kniha je sice výčtem jedné lokality, ale i tak je tam toho požehnaně.

Štítky knihy

Šumava motýli

Autoři knihy

Ivo Novák
česká, 1930