Atentát na presidenta

Atentát na presidenta https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128369/bmid_atentat-na-presidenta-RSN-128369.jpg 4 10 10

Románová rekonstrukce jednoho z nejpozoruhodnějších dramat amerických dějin - atentátu na presidenta Kennedyho. Kniha není obvyklým dílem fikce, autoři se snažili proniknout do hloubky všech záhad, protikladů a podezřelých okolností spojených s vyšetřováním dallaského atentátu.

Literatura světová Literatura faktu Historie
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Executive Action , 1973


více info...

Přidat komentář

jiri0132
06.12.2020 odpad!

Manipulativní blábol, četl jsem ještě jako dítě a zbastil mu to i s navijakem

Česneksmedem
01.10.2018 5 z 5

Vidím, že tuto knihu skoro nikdo nečte, takže pokud z ní něco vyžvaním, tak to asi zas tolik lidí nenaprudí. A začnu zvostra. Matika a politika jsou fakt hustý. Jsou tak hustý, že jsou hustější než bývaly vlasy a „fósa“ Waldy Matušky. Nejprve matika. Po zavraždění Jendy F. Kenna bylo v relativně krátké době (do února 1967) celkem 15 svědků zalezlých ve funerálních futrálech. A blázni do matiky spočítali, že pravděpodobnost takové schovky je sto tisíc bilionů ku jedné. Mazec, co? Jako lesnímu couralovi by mě mohli matematici ještě spočítat, kolik díky tomuto mordu zmizelo z naší planety lesa. To musí být flák jak blázen.
A teď politika. V knize se dočtete, cituji: „Skutečný problém je v tomhle, Vane: za dvacet let bude na této planetě sedm milird lidských bytostí, většinou hnědých, žlutých nebo černých – a všechny budou odhodlány žít. Budou se ze svých líhní hrnout do Evropy a Severní Ameriky po stamiliónech a nic je nezadrží. Vůbec nic je nezadrží!“ Podotýkám, že kniha u nás vyšla v roce 1974. Takže se v ní sice trochu felili, ale až tak mimo mísu to není. A dále ke čtivu. Pohádce o tom, jak si šílený magor a fidelista Oswald zajel sám pro své potěšení dne 22. listopadu 1963 udělat bum bác do Dallasu, věří dnes už snad jen Pepík a Mařenka ze samoty Kozí Bobky. Z ostatních někteří tuší (a to včetně autorů této knihy), že tak to občas dopadne, když velká část vaší rodiny naběhne ke korytu a chlemtá a chlemtá. Pak se několik mládenců, kterým se jejich ušoulaná kulička zdá ještě moc malá nakrkne a drobně prostor u koryta vyčistí. Takže tak.


Martin_Happy
12.06.2015 5 z 5

Na jednu stranu nechápu, že tahle kniha prošla sítem normalizační cenzury. Na druhou stranu jsem rád, je vážně dobrá