Asistent

Asistent https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495498/bmid_asistent-AfW-495498.jpg 4 26 26

Julien Girard se stává novou posilou oddělení vražd a hned první případ, jehož vyšetřování se účastní, mu nedá spát. V poslední době totiž došlo k vraždám několik mužů, kteří zdánlivě nemají nic společného: věk, profesi ani sociální status. Mezi zavražděnými je alkoholik, bigotní katolík i něvěrník, zkrátka neexistuje mezi nimi zkrátka žádná spojitost kromě skutečnosti, že je někdo zavraždil v jejich vlastním bytě. Vyšetřovatelé však nakonec přece jen odhalí jeden detail – všichni muži byli rozvedení a ubližovali svým manželkám. Nitky vyšetřování tak postupně začnou směřovat ke kanceláři, která rozvody zajišťovala…... celý text

Přidat komentář

Domanovak
14.02.2023 4 z 5

Ze začátku tak trochu rozpaky, ale nakonec se to rozjelo. Myslím že kdyby kniha měla tak o 100stránek méně, určitě by jí to neublížilo.

babystar
20.12.2022 4 z 5

Další autorčina detektivka o psychicky nevyrovnaném člověku, který vraždí lidi. Svým způsobem to byla ukázka toho, že manželství jsou různá a někdy i hrůzná.
Až na občas slaboduchou konverzaci mezi kriminalisty se příběh četl dobře a měl spád. Podle mne byl lepší než první díl série "Tvář".


akinomV
04.11.2022 4 z 5

Velké překvapení. Tím, že děj je zasazen do zahraničí, tak jsem zapomínala, že jde o českou autorku. A proto si vážím toho, že i tady u nás se píší zajímavé detektivky!

klaraj093
04.11.2022 4 z 5

Od Johany Kral jsem tedy četla zatím jen tuto knihu. Říkám zatím, protože po dočtení této mám chuť vyzkoušet i nějakou její další. I když jich zatím není mnoho.
Musím uznat, že zpočátku jsem z knihy měla opravdu velmi zvláštní pocit, bála jsem se že mě nebude bavit, ale nakonec mě mile překvapila. Nemohla jsem se do ní totiž vůbec začíst a to u knih nemám ráda, vím totiž že je pak čtu až moc dlouho, v tomto případě tomu tak ale nakonec nebylo, jakmile jsem překonala prvních pár stran, těšila jsem se vždy na další čtení, jak pátrání po zákeřném vrahovi dopadne a kam všechny indicie budou směřovat.
Ke konci jsem se ani nemohla odtrhnout. Přečetla jsem ji během dvou dnů. S hlavními postavami jsem se setkala poprvé a velmi jsem si je oblíbila. Ani mi nevadil blízký vztah mezi postavami, tak nějak to do příběhu sedlo. Osobně to u detektivek nemám totiž moc ráda, ale tohle oddělení vražd je takové až rodinné, že mi to do příběhu pasovalo. Nejvíce mě tedy zaujal nováček Julien, se kterým si osud v příběhu pro mě překvapivě, pohrál poněkud nečekaně.
A co mi přišlo jako hodně zajímavé , to různorodé pojetí a překvapivá vyústění, kdy se v knize vlastně promíjeli dvě dějové linky. Nejdřív jsem souvislost nechápala, ale pak to bylo ve finále fajn. Že se člověk soustředil i na jinou dějovou linku, než jen dopadení vraha. Hodně jsem s některými postavami soucítila. Jakožto častý čtenář detektivek a thrillerů tuto knihu hodnotím tedy rozhodně kladně, i když místy mi přišla zbytečně zdlouhavá, to musím uznat. Ale vše se pak opravdu vykompenzovalo skvělým příběhem a hodně zajímavým koncem.
Kniha je velmi napínavá a líbilo se mi moc to pojetí, že jsme zde měli pohledy od vícero postav a že jsme o samotném vrahovi věděli více, až později v dějové lince, nikoliv na začátku jako u jiných detektivek. Napsána je čtivě, styl psaní mě bavil a kapitoly jsou krátké, takže děj ve finále pěkně ubíhá ani si člověk nevšimne. Knihu za mě hodnotím čtyřmi hvězdami z pěti. Opravdu mě autorka zaujala a ráda si od ní ještě něco přečtu. Knihu určitě doporučuji.

K2121
22.10.2022 5 z 5

Naprosto perfektní detektivka, kterou jsem přečetla jedním dechem!

Gregor.vyskocil
19.10.2022 5 z 5

Knihu jsem přečetl velice rychle. Myslím, že přímo vybízí ke zfilmování!

DobromilHouba
18.10.2022 5 z 5

Když to porovnám s první detektivkou Johany Kral, cítím obrovský posun k lepšímu a to se mi líbila i Tvář:) Víc napětí, překvapivých vyústění, různorodé uvěřitelné postavy... nechci prozrazovat nic konkrétního, kdo má detektivky rád, měl by si ji přečíst a JK dále sledovat, protože tuším, že nebyla její poslední.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Johana Kral (p)
česká, 1966
2020  83%Tvář
2022  81%Probudit se jako delfín
2022  77%Asistent
2024  89%Skandální plán
2023  83%Banka