Asertivita aneb jak ze slepé uličky v mezilidských vztazích

Asertivita aneb jak ze slepé uličky v mezilidských vztazích https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391721/bmid_asertivita-aneb-jak-ze-slepe-ulicky-OxD-391721.jpg 5 2 3

- ucelený soubor asertivních technik pro všechny normální lidi - přítel v životě - rádce v konfliktu - tato kniha změní váš život, a proto ji nikdy nezahodíte!

Přidat komentář

Kllara
22.06.2021 5 z 5

(SPOILER) Dříve jsem si myslela, že vím, co to znamená manipulace a jak ji rozpoznat, ale tato kniha mě vyvedla z omylu. Až teď mi došlo, že manipulujeme lidmi kolem sebe často každý den, a to aniž bychom si to plně uvědomovali, a že taková manipulace jde kolikrát rozeznat velmi těžko.

Také mi přišlo skvělé rozdělení lidí na 3 skupiny: 1. ti nejbližší, 2. ti, se kterými chceme vycházet a 3. ti ostatní. Je zajímavé, že 3. skupina bývá mnohdy opomíjena a neuvědomována, ačkoliv by ji každý zdravý člověk měl mít. Nikdy totiž nemůžete potěšit všechny, ani vyjít se všemi. Občas je nutný určitý odstup a lhostejnost vůči lidem, kteří se nám snaží ublížit nebo na nás také neberou ohledy.

Když knihu čtete, dojde vám, že asertivita vlastně není nic jiného než jednoduchá upřímnost a pravdomluvnost. Přesto se však jedná o způsob mluvy, který vyžaduje cvik a sebevědomí. Dílo hezky shrnuje několik argumentačních taktik a neopomíjí ani úplné základy pro naprosté začátečníky v komunikaci, takže ji všem zájemcům doporučuji. Během četby můžete mít pocit, že spoustu věcí již víte, ale je velký rozdíl mezi věděním a plným uvědoměním si, o tom jsem se sama přesvědčila.

Lady Greystoke
15.12.2020 4 z 5

Tuto knihu mám doma taky už hodně dlouho. Měla jsem si ji přečíst hned, teď už je to dost neaktuální. Aspoň mě se zdálo. Nejvíce mě zaujala závěrečná část o pozitivním myšlení. Na tom se dá hodně stavět.


Klamm
03.03.2019

Není to kniha pouze o asertivitě, ale je v ní i dost podnětů k zamyšlení se nad vlastními prioritami. Z radostí jsem znovu zhruba po dvaceti letech prolistoval. Už to sice nebyl takový úžas, ale pořád má co nabídnout.
80%