Aquitania

Aquitania https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496746/bmid_aquitania-Fkj-496746.jpg 4 40 10

1137. Vévoda Akvitánie – regionu, po němž dychtí Francie – je nalezen mrtvý v Compostele. Tělo je zbarveno do modra a nese stopy po krvavém orlu, pradávném normanském způsobu mučení. Vévodova dcera Eleonora se rozhodne otcovu smrt pomstít, a proto se provdá za syna člověka, o němž se domnívá, že otce zavraždil. Oním člověkem je francouzský král, Ludvík VI. Tlustý. Ale sám král umírá za stejných okolností v den svatby. Eleonora a Ludvík VII. se spolu s akvitánskými kočkami – legendárními vyzvědači vévodů – snaží vypátrat, kdo chtěl nezkušený královský pár dosadit na trůn místo něj. Mnoho let před smrtí akvitánského vévody je v lese ponechán bezejmenný chlapec. Možná je to nestvůra, možná světec, ale dokáže přežít a stane se jedním z nejvýjimečnějších mužů středověké Evropy. Strhující historický thriller, odehrávající se ve století plném pomst, incestu a bitev, rozplétá znepokojivou záhadu okolo tří hrdinů, kteří jednoho dne dají podobu budoucí Evropě.... celý text

Literatura světová Thrillery Historické romány
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Aquitania , 2021


více info...

Přidat komentář

Janík511
15.03.2024 4 z 5

Dvě třetiny zajímavé, jen poslední část už byla taková nemastna a trochu i nudná. Celkově ale dobré.

ANDY28
02.01.2024 5 z 5

velmi šokující knížka a nešlo se odtrhnout.


jan7113
24.08.2023 5 z 5

Nadmíru čtivý příběh Eleonory Akvitánské (nebo přesněji řečeno část jejího příběhu). Ačkoliv se sice jedná o část jejího životopisu, je příběh zpracován velmi poutavě, je plný intrik, zvratů a nečekaných odhalení. A taky hříchů i pokání. Prostě má všechno, co má takový správný historický román mít. Vůbec bych se nezlobil, kdyby vyšlo i pokračování, neboť Eleonořiny další osudy jsou neméně zajímavé.

85098211
07.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Další knihy této své oblíbené autorky jsem se nemohla dočkat, protože její série Sněžné město je moje srdcovka ;-). Ale zde to je úplně něco jiného - a sice historický román, který je ovšem také napínavý, výborně napsaný a čtivý. Tentokrát se vypravíme do 12. století a budeme sledovat osud Eleonory Akvitánské, její život, zápasy, porážky a také vítězství - prostě život nabitý událostmi, často vyčerpávající a těžko snesitelný. Eleonora byla určitě i navzdory okolnostem silná žena, která nikdy neztrácela naději - a za to ji nezbývá než obdivovat. Autorka vymyslela a napsala působivý a zároveň fascinující příběh, který vás už od začátku strhne do svého víru a nepustí až do úplného konce. A o co tam tedy půjde? ;-)
V roce 1137 je nalezen mrtvý známý vévoda z Akvitánie. Byl mučen a krutě znetvořen tzv. krvavým orlem. Jeho třináctiletá a plným právem zděšená dcera Eleonora chce viníka postavit před soud a z důvodu pomsty se provdá za Louise, syna domnělého vraha. Ale viník náhle umírá stejným způsobem jako její otec. Od té doby Eleonora zasvětí svůj život hledání skutečného vraha. Sama spřádá intriky, ocitá se v nebezpečných situacích, vydává se (nejen) pod rouškou tmy hledat pachatele a s pomocí špiónů, tzv. akvitánských koček, rozehrává nebezpečnou hru...
Jak kniha skončí, již prozrazovat nebudu. Každopádně se jedná o strhující historický román, který si vysoké hodnocení - ke kterému se připojuji - plným právem zaslouží!

Awča
24.04.2023 5 z 5

Velmi silný příběh, krásně zpracovaný.
Autorka se věnuje části života Eleonory Akvitánské, velmi samostatné a průbojné ženy.
Historické údaje z větší části respektuje a příběh dotváří, takže tu není souhrn letopočtů a životopisů, ale čtivý a napínavý příběh.
Četba mě přiměla zjistit si o Eleonoře více informací, a to tedy byl pestrý život.
Možná se dočkáme pokračování?
Chválím i obálku, moc hezká.
Knihu jsem dostala darem, takže ještě jednou moc děkuji :-)

katerina6763
08.04.2023 5 z 5

Tak toto je něco úplně jiného, než autorčina série Sněžné město, které se mi velmi líbilo. I toto dílo budu řadit mezi velmi zdařilá, i když se jedná o historický román, které příliš nevyhledávám, zejména kvůli složitosti děje a velkého množství postav, které se v díle většinou nacházejí. Ale tímto není tento román zatížený. Děj rychle plyne, není problém se zorientovat v tom, kdo je kdo. Jak jsem se dočetla v doslovu knihy, autorka věnovala celému románu mnoho času a ověřovala si skutečně dopodrobna mnohé historické souvislosti. Velmi podařené dílo, které jsem zhltla za dva dny.

JustWomen
26.03.2023 4 z 5

Sérii Sněžné město jsem zhltla jedním dechem, toto bylo trochu jiné kafe, nedala bych tomu nálepku thriller, byl to historický román plný zvratů, lásky, intrik, zrady a smrti.

astra3
18.12.2022 5 z 5

Prvních 50 stránek se mi zdálo dost spletitých, ale pak se příběh rozeběhl a byl velmi čtivý, napínavý, plný zvratů. Doporučuji.

@pribehyodjany
27.11.2022 5 z 5

Moje první setkání s autorkou a jsem velmi mile překvapena.

Knihu určitě můžu doporučit, pokud máte rádi historické romány. V knize najdete všechno, od historického prostředí, královského dvora, milostných vztahů, levobočků, špionů až po intriky a vraždy.

Příběh je skvěle promyšlený, každé slovo, každý rozhovor tam má svůj význam. Kniha byla velice čtivá i díky krátkým kapitolám. Oceňuji, že vyprávění krásně plynulo přes několik let a mohli jsme tak sledovat vývoj postav, zejména pak Eleanory, která postupně získává zkušenosti, aby přežila na nepřátelském královském dvoře.

Se závěrem jsem byla spokojená, některé věci se dali odhadnout, jiné (si myslím) ne, ale zároveň vše dávalo perfektní smysl a každá indicie zmíněná v knize zapadla na své místo.

Jenny46
25.11.2022 4 z 5

Autorku jsem si oblíbila sérii - Ticho ve sněžném městě a těšila se na další knihu. Tentokrát historický román fikce založená převážně na skutečných událostech...

Román, který se odehrává v roce 1137 a příběh začíná podivnou smrtí Leonořina otce.
Život Eleonory A. byl hodně zajímavý, silná a odhodlaná žena, která chce pomstít smrt otce. Příběh má dávku napětí, láska, drama, intriky, děsivá úmrtí a vraždy...

Kdo má rád historické romány určitě si knihu užije, doporučuji