Anna Franková

Anna Franková https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495326/bmid_anna-frankova-T4Q-495326.jpg 4 23 2

Zoznám sa s výnimočnými ľuďmi a ich nevšednými osudmi. Či už ide o dizajnérov, umelcov či vedcov, všetci dosiahli úžasné úspechy, hoci na začiatku bol každý z nich len malé dieťa s veľkými snami. Anna Franková sa narodila v Nemecku. Keď vypukla druhá svetová vojna, celá jej rodina sa musela skryť v tajnej miestnosti otcovej firmy v Amsterdame. Tu vznikol Annin denník, v ktorom písala o svojej viere v dobro ľudstva a nádeji na mier. Po skončení vojny sa jej zápisky dostali do rúk čitateľov z celého sveta, a tak sa stala jednou z najdôležitejších autoriek 20. storočia. Na konci knihy nájdeš skutočné fotografie Anny a fakty z jej života.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Anne Frank , 2018


více info...

Přidat komentář

Anna27
02.03.2024 5 z 5

Tahle edice mě opravdu nadchla. Konkrétně v téhle je úžasný styl ilustrace a líbilo se mi, že dětem neodkrývá všechny možné hrůzy války, ale jen v náznacích informuje a když dítě bude chtít a bude připravené, tak se může rozhodnout, jestli o tomhle tématu chce vědět více či nikoliv. Velice povedené, doporučuju malým i velkým.

lucakuca
21.02.2024 5 z 5

Krásné! Mám tuto sérii "Malí lidé, VELKÉ SNY" ráda.
Děti se seznámí s hrdinkou/hrdinou ve zkratce - to nejdůležitější z nejdůležitějšího. A pak je přečtení často nakopne k vyhledávání více informací, třeba zrovna tady o Aničce.