Mary a její víra v lásku

Mary a její víra v lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497442/bmid_mary-a-jeji-vira-v-lasku-pl7-497442.jpg 4 23 9

Anglické chůvy série

< 2. díl >

Londýn roku 1905: Mary, hlavní hrdinka druhého dílu strhující trilogie Anglické chůvy, se od ostatních dívek liší svým původem. Narodila se do chudých poměrů, ale přesto vždy toužila po vzdělání. Navzdory veškerým potížím svůj sen uskuteční. Dostuduje, ale přesto zažívá zklamání: mnohé rodiny nechtějí chůvu, která školu dokončila jen díky stipendiu. Nakonec však Norlandský ústav najde místo i pro ni! Mary pečuje o děti bohatého obchodníka Olivera. Čerstvý vdovec se k ní však chová nevrle a odmítavě. Lásku nedává najevo ani svým synům. Mary se daří jen pomalu získávat Oliverovu důvěru a zjišťuje, že za hrubým zevnějškem se skrývá úplně jiný člověk. Klíčící city však nejdou dohromady s jejím povoláním chůvy. Mary stojí přes složitým rozhodnutím a nakonec odchází do nového místa u vnučky královny Viktorie. Není zde jedinou chůvou, ale na rozdíl od své kolegyně nikdy nezradila ideály Norlandského ústavu. Mezi oběma ženami zuří nesmiřitelný boj. A pak přijde dopis od Olivera. Otevře staré rány…... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Mary und der Glaube and die Liebe


více info...

Přidat komentář

archivářka115
22.02.2024 3 z 5

První díl se mi líbil víc. Tato knížka mě velmi zklamala. Připadalo mi nepravděpodobné, že Katie Foxová, která vychovatelku Mary znala, najednou zjistí, že se Mary neumí mezi šlechtici chovat. V knížce bylo víc takových situací.

Szilvia1
20.12.2023 3 z 5

Druhý díl o chuvách byl o něco lepší,protože se tady víc dělo u Mary,která se zamilovala ale ne do toho pravého.Je tady zmínka samozřejme i o předchozích chuvách a o zakladatelce ustavu.Je to pěkný oddechový příběh.


Ivanule
24.07.2023 4 z 5

Tak opět se vracíme do Norlandského ústavu, ale v této knize je více zaměřen děj na Mary, která dostala jako první příložitost mít dá se říct stipendium na studium v ústavu, dostává se do rodiny, kde bohužel zemřela matka synů a jejich otec požádal o chůvu, jak to dopadne to se dozvíte po přečtení knihy:) Setkáváme se zde ale i se zakladatelkou Emily, chůvou Joan a Katie Foxovou:)

Maky806
06.07.2023 5 z 5

Krasné čtení, je to super oddechovka.

mina_harker
08.06.2023 2 z 5

Nemůžu si pomoct, ale kniha mě nudila. Nevěděla jsem, že se jedná o knihu ze série. Myslela jsem si, že se bude příběh týkat jedné chůvy a asi jsem čekala, že to bude spíš romantický příběh. Jednu hvězdičku navíc dávám za skutečně existující postavu Alici z Battenbergu.

tittanie
29.03.2023

V knihovně bylo možnost půjčit si i první i druhý díl. Normálně to tak nedělám. Přečtu si první díl a druhý až podle toho, jak se mi líbil první díl.
Tenhle díl se mi líbil více než první. Akorát mi přijde, že autorce šlo více o prince a princezny než o chůvy. Trochu mi přijde, že příběh byl takový navazovaný a neučesaný. A až teď jsem si všimla, že autorka je Němka, to bych podle stylu psaní netipovala.

alnahu
09.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl této série o Anglických chůvách se mi líbil více.Tentokrát se seznámíme s chůvou Mary ,která pochází z velmi chudé rodiny,když pomůže své matce při porodu již ve svých třinácti letech,porodní bába ji pochválí,jak to skvěle zvládla a nabídne jí,aby šla k ní do učení.A tak Mary nastoupí do Norlandského ústavu,aby se zde vyškolila na placenou chůvu do bohatých rodin.Po dokončení studia nastoupí v Bethersdenu do rodiny bohatého obchodníka,kterému zemřela manželka.Děti se do chůvy zamilují,ale nejen ony.Pokračování Maryna života nebudu prozrazovat.Zajímavé na této knize je to ,že Norlandský ústav existuje dodnes.Toto vzdělávací zařízení založila roku 1892 Emily Wardová, průkopnice moderní péče o děti.O děti ze šlechtických a zámožných rodin se norlandské chůvy starají dodnes.Jejich péčí prošla i pravnoučata britské královny Alžběty:princové George,Louis i princezna Charlotte děti Williama a Kate -tak uvádí autorka této knihy.

Ladiva
23.12.2022 4 z 5

Je to príjemné, oddychové čítanie. Celkom ma to bavilo, viac ako prvý diel.

evineckY
07.12.2022 4 z 5

Série měla pěkně našlápnuto, ale spisovatelka ani zdaleka nevyužila potenciál, který se nabízel sám. Některé situace byly hodně naivně zpracovány Zavítali jsme do různých koutů světa, ale absolutně nic jsme se o žádné z nich nedozvěděli. Dalo by se říct, že to autorka docela odflákla.

Autorovy další knížky

Ella Perkins
německá, 1979
2022  73%Joan a její cesta k novému životu
2022  77%Mary a její víra v lásku
2024  0%Katie a její sen o svobodě