Amy Winehouse - Hlas, který nikdy nebude zapomenut

Amy Winehouse - Hlas, který nikdy nebude zapomenut https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393578/bmid_amy-winehouse-hlas-ktery-nikdy-nebu-4hr-393578.png 4 20 6

Knihy z edice Ikony vzdávají hold zesnulým osobnostem moderní hudební scény, jejichž životní a umělecká dráha je představena pomocí poutavých textů ve formě reportáže, množství fotografií i krátkého dokumentu na přiloženém DVD. Umělecká dráha této zázračně nadané dívky byla krátká, její talent a hlas však nikdy nebudou zapomenuty. V posledních letech života se sice stále častěji objevovala na stránkách bulvárních plátků, její smrt nám však připomněla, jaká Amy byla ve skutečnosti: velice talentovaná, vášnivá a krásná. Publikace obsahuje černobílé a barevné fotografie, diskografie + DVD video - The Final Goodbye.... celý text

Přidat komentář

roman9276
11.03.2024 5 z 5

Amy byla ikona. Kniha skvěle shrnuje její život a přiložené DVD jej doplňuje. Pro její fanoušky určitě skvělá publikace a rozhodně bych doporučil i film Amy, kde se o jejím životě dozvíte mnohem víc. Její život byl krátký, ale za to velký.

Kozel
07.11.2023 2 z 5

Mám z publikace dosti rozporuplné pocity. Jako kdyby byla jen doprovodem k přiloženému DVD a nedala se považovat za knihu jako takovou. Ostatně z mnohého je vidět, že text je kompilací citací z několika knih, filmů a článků. Tudíž informačně hodnotná tahle kniha tak úplně neví. Fanoušci Amy obsah dávno znají, pro nás ostatní jsou to informace příliš povrchní. O to hůř vyzní ironie, že bulvár významně napomohl Amy k jejímu konci. Přičemž text knihy jako by se chvílemi profiloval právě až do bulvárního stylu.

Čímž se dostanu k samotným pocitům. Amy je daleko od mých hudebních záběrů, jakkoli uznávám, že její zjev (myšleno v dobrém) byl fenoménem. Bohužel onen bulvár, spolu s dalšími okolnostmi, jako její mládí a poněkud ignorantská rodina dovedl tenhle příběh k tragickému konci. Je to skutečně škoda, protože se Amy mohla projevit jen dvěma alby. A pak už se stala senzací pro bulvár, čímž byl její odkaz značně pošlapán. Navrch, ten finální obraz pomalu způsobuje, že hvězda Amy Winehouse pomalu zhasíná, přičemž se z hudební ikony stává spíš ikonou toho, co je na senzacích odvrácená strana.

Tím už se dostávám daleko od knihy, která ve mně vyvolala trochu vzteku i hnusu. A možná to je tím mementem, proč má smysl tuhle knihu vzít do rukou. Není příliš oslavou krátkého hudebníkova života, ale je spíš ukázkou toho, kam naše senzacechtivost, někdy mimoděčná, může dovézt druhé.


Mrs.Depp
11.04.2020 5 z 5

Amy je neskutečná inspirace, její styl, její hudba jedna z osobností, která mě nejvíce ovlivnila a mrzí mě, že nám toho dobrého už nemůže předat víc, žít dále svůj život a být prostě šťastná.
Tato kniha je úžasná, všem fanouškům ji moc doporučuji. Obsahuje nádherné fotky a i když v ní není mnoho textu, jako bonus obsahuje DVD s dokumentem o Amy. Popisuje to krásné, co nám Amy předala a objektivně se snaží zachytit i Amyiny problémy.
THEY TRIED TO MAKE HER GO TO REHAB..SHE DIDNT GO GO GO:(

Nikusha
07.11.2019 5 z 5

Amy je jenom jedna. Zaslouží si, aby se o ní mluvilo a aby její hlas znaly všechny generace.

horkosladka
16.10.2019 5 z 5

Nezapomenutelný hlas. Amy může být jen jedna. A žije navždy ve svých písních.

M1ra
22.03.2019 5 z 5

Nádherná publikace shrnující život jedné z největších ikon pop music. Kniha obsahuje nádherné fotografie a určitě je to must have pro fanoušky této divy.