Poslední strážci

Poslední strážci https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449246/bmid_posledni-rada-f6T-449246.jpg 5 53 8

Amulet série

< 4. díl >

Výprava našla legendární město Cielis, ale místo pomoci přicházejí další otázky. Vystrašení obyvatelé tvrdí, že ve městě vídají duchy, a Rada strážců, ke které hrdinové upírali své naděje, podle všeho není tím, čím se zdála být. Naštěstí Emily a její rodina potkávají nové spojence — mladíka Maxe, jenž na krku nosí vlastní amulet. Ve čtvrtém a pátém díle, které vycházejí společně, pátrá Leon Rudovous po tajemství Cielisu, robot Cogsleys Miskitem si vyzkouší výchovu dračího mláděte a elfí princ Trellis pozná nástrahy cestování časem. A mezitím se zdá, že hlas kamene posouvá Emily jako figurku po šachovnici. Ale vstříc čemu? Sázky se zvyšujís tím, jak celá sága vstupuje do druhé poloviny. Pohádková fantasy Amulet se stala základním kamenem moderní tvorby pro děti a mládež. Její autor Kazu Kibuishi v ní spojuje vlivy ze Star Wars, Pána prstenů, Alenky v říši divů nebo ze série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí ilustroval.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Last Council , 2011


více info...

Přidat komentář

Abukšákul
11.01.2024 5 z 5

Syn má tuto komiksovou sérii moc rád. Dostal od Ježíška tři díly, které během jednoho dne přečetl.

fvalek
02.04.2023 4 z 5

Tohle bylo... milé. Série Amulet docela zpomalila a má příjemné fantasy vyprávěcí tempo, jako by to byla psaná kniha. Emily se s partou dostává do Cielisu a jako na potvoru to tam není úplně ideální. Beru, popravdě bych si zápletku nedokázal představit tak, aby Cielis normálně fungovalo a plnilo očekávání. Docela mě zaujala i záhada, co se to tam vlastně děje. Nicméně pozdější zkoušky s Emily byly takové tuctové, žádné velké překvapení. Dokonce ani rozuzlení okolo rady nebylo zase tak překvapující, jak asi plánovali, a bylo to docela předvídatelné. Příběh průměr, tři hvězdy z pěti. Co mě ale dostalo byly nádherné kresby Cielisu a celkově tohoto fikčního světa, vyrazilo mi to dech. Samotná kresba je dost dětská, jemná, "animovaná", ale pozadí a scenérie jsou pravé umění!


spencer
18.07.2022 4 z 5

Další skvělý díl a dokonce se zajímavým plot twistem! Tak nějak jsem jej viděla přicházet, ale přesto se mi to moc líbilo. Na této sérii mám moc ráda způsob vyprávění a především to, jak se stává díl od dílu temnější. Už se těším, až se pustím do pokračování.

FireOfFilth
15.04.2022 4 z 5

Ve čtvrtém díle Amuletu konečně prozkoumáme legendární město Cielis. Parta je rozdělena na 3 menší skupinky, které zde zažívají dobrodružství. Ale jak zjišťují, že zde něco nehraje. Podaří se jim setkat s Radou strážců?
Máme tu dokonce menší easter egg na Hunger games a jsem rád, že to byl jenom kraťoučká záležitost.
Tuto knihu hodnotím 75%

martinakraus
11.11.2021 4 z 5

Čtvrtý díl série ani trochu nezklamal! Ačkoliv jsem od čtení Amuletu měla roční pauzu, hned první stránky mě vtáhly do děje Jako vždycky nádherná kresba a moji oblíbení hrdinové a nádherně magický svět (jejich vystavění je něco, co knize automaticky dává minimálně 2 hvězdičky k dobru). A skvělý je, že je pořád co objevovat, pořád co nového zjišťovat a příběh se krásně prohlubuje.
V tomhle díle dostáváme dalšího záporáka, s přímou vazbou k hlavní hrdince, Emily je duševně v rozporu z komunikace s kamenem, Leon a spol. zachraňují elfy... No zkrátka velká paráda, hned jdu na další díl!

Radoľa
01.07.2021 5 z 5

Mesto Cielis je skryté v oblakoch, aby sa zachránilo pred skazonosným útokom. Niekedy však strach dokáže rozleptať mesto, ľudí v ňom a vzťahy účinnejšie, než tá najničivejšia armáda. A tí, čo mali bdieť nad bezpečnosťou mesta sa stali len ustrašeno-paranoidnou verziou chrabrých mužov, slúžiacou ktovie v skutočnosti komu. No obyvateľom mesta, ktoré upadá a chátra aj vinou násilnej polície, ktorá väzní kohokoľvek, tak tým strážcovia kameňa určite neslúžia.
Ďalšie výborné dobrodružstvo. Ďalšie krásne nakreslené dobrodružstvo. Ďalšie omračujúco pôvabne voňajúce dobrodružstvo. Neviem, čo do tých stránok pri výrobe knihy zamiešavajú, asi nejaké výpary z čarovných magických kameňov, lebo už dávno ma neupútala vôňa novej knihy tak, ako je tomu pri tejto sérii.

blackoutzuzi
21.12.2020 5 z 5

Čtvrtý díl komiksové série AMULET.
Já snad ani nemám co dodávat. Celá série si udržuje laťku vysoko. Krásná kresba, napínavý příběh a bezvadný postavy. Tohle mě prostě baví! :) Doporučuji všem náctiletým čtenářům i nečtenářům.

robin9739
08.12.2020 5 z 5

"Poslední strážci" přímo navazují na Výpravu v oblacích. Kresba je opět úchvatná, město Cielis je impozantní a vypadá ještě lépe než jsem si ho představoval. Tenhle nádherný magický svět mě stále překvapuje a neustále odkrývá nová krásná místa. A Kazu Kibuishi jim svými ilustracemi vdechuje život.

Naši hrdinové našli ztracené město Cielis, a nejen ho ale i radu Pánů Kamene a nového přítele Maxe, který je také nositelem kamene jako Emily naše hlavní hrdinka. Ta má ovšem zvláštní pocit, že tu není něco v pořádku. V tomto magickém městě je totiž spousta věcí jinak.

Emily je ze svojí rodinou oddělena od zbytků družiny, kde zůstal i věrný rádce a přítel Leon Rudovous a jejich elfí přátelé byli dokonce zatčení. Leonovy se zdá, že ve městě Cielis je něco špatně, je tu temnota v pozadí, která drží město a jeho obyvatele ve strachu.

Po nemilém střetu z městskou stráží se Leon a přátelé vydávají nejít elfy a vysvobodít je z vězení. Poté s jejich pomocí vypátrat Emily a pomoct ji.

Emily je mezitím v akademii Pánů kamene a čeká na první zkoušku. Ale ne všechno je tak jak se zdá a zlo co drží město ve strachu, má své kořeny v nejvyšších místech. Dokáže si Emily poradit s nástrahami, i s falešným přátelstvím. Najde Leon cestu jak pomoci nejen Emily ale i městu samotnému? Navíc se tu objevuje nový přítel bývalý Pán kamene.

Komiks je od začátku do konce akční a napínavý a stále drží vaší pozornost dokud neotočíte na poslední stránku.

Tam ale příběh nekončí...

Tak doufám, že se někdy vrátíme k Sérii Amulet abychom se dozvěděli jak cesta Emily a jejich přátel k osvobození Alledie bude pokračovat. Přejeme si, aby další díly vyšli co nejdříve, je to krásny svět nejen pro mladší ale pro celou rodinu.
DOPORUČUJEME!! ????

Autorovy další knížky

Kazu Kibuishi
japonská, 1978
2018  86%Paní kamene
2018  89%Prokletí kamene
2019  91%Výprava v oblacích
2021  89%Elfí princ
2020  92%Poslední strážci