Americká sprcha

Americká sprcha https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425447/bmid_americka-sprcha-zQB-425447.jpg 3 23 8

Dokáže se David postarat nejen o sebe, ale především o Konora, Karissu, Krise a Karin, aniž by mu explodovala kůra mozková? Kniha přináší neobyčejný příběh mladého muže, který se ve svých 22 letech stal historicky prvním au pair mužského pohlaví v rodině Williamsových. Se svérázným humorem vzpomíná na každodenní život se čtyřmi temperamentními dětmi v jižní Kalifornii, ale čtenáře vezme i do Mexika, Las Vegas nebo na Havaj.... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
11.08.2022 2 z 5

Nedočetla. Na knihu jsem se těšila, mladý kluk jako au pair v Americe má na starosti 4 hyperaktivní děti, to přece zní super. No ale tohle, nevadily mi stručné zápisky, ale co mi neskutečně lezlo na nervy byla nadmíru používaná přirovnání. Zřejmě to autorovi přišlo vtipné.

Jirinamac
22.06.2022 3 z 5

Šikovný kluk, ale spíš to jednou bude taková vzpomínka pro něj, než nějaký přínos pro čtenáře.


Kamiczech
26.09.2020 1 z 5

Zklamalo mě, že je kniha pouze deník autora v útržcích. O americké rodině tam není zhola nic

asanita
18.08.2020 3 z 5

Americká sprcha je velmi krátkou knihou a myslím, že právě to je její problém. Své zážitky coby au pair spolu se zvládáním čtyř dětí vylíčil autor poměrně stroze a nezáživně a z toho důvodu jsem si z knihy neodnesla to, v co jsem na základě anotace doufala.

happy-smile
31.12.2019 3 z 5

Knihy tohoto typu mám ráda a nemálo jsem jich už přečetla. Tato je ale poměrně slabá. Hlavní problém vidím v tom, že autor píše velmi stroze, jednoduše. Tohle se snaží napravovat tím, že přidává hodně příměrů. Ty jsou sice často pěkné, ale v tom strohém stylu až moc razí. Taky by si to asi zasloužilo více stran. I po stránce příběhové je to totiž trochu strohé. Takhle se to smrsklo na pár příběhů s dětmi a pak pár příběhů z cestování. Za mě ani moc humoru nebylo. Osobně by mě taky zajímala finanční stránka (poplatky agentuře, plat atd.) Od autora si dokážu představit třeba párstránkový článek v časopise na téma au-pair v Americe, tam by použitý styl psaní nevadil. Ale nenechte se odradit, knížečka je krátká a třeba se vám bude líbit víc a třeba se i inspirujete. :-)

Pasadenka
30.12.2019 2 z 5

Uznávám, je to příliš krátké, aby to vůbec stálo za čtení. I když z toho mohlo být zajímavé počteníčko, bylo to jenom shrnutí jednoho roku jednoho mladého Čecha kdesi v Kalifornii. A opravdu v tom není nic víc, než jen velice zeširoka popsaný průběh a pak několik motivačních citátů, které jsou vlastně zcela k ničemu. Vůbec nedoporučuji. 2 hvězdičky a ani nevím proč vlastně. :(

Adele02
13.12.2019 2 z 5

Rádoby vtipný deník o životě au pair. Čekala jsem vtipně podané slasti a strasti au pair, nejen info o Americe, ale i něco přímo ze života s americkou rodinou. Místo toho to na mě působilo jako obyčejný deník, bohužel.

kraibiska
07.12.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Nebyla stránka, kde bych se nezasmála vtipným přirovnáním. Škoda, že je knížka tak krátká. Úplně jsem u toho vypla. Mám ráda tyhle druhy knih.

Štítky knihy

humor au pair, dívka k dětem

Autorovy knížky

2019  50%Americká sprcha

Kniha Americká sprcha je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce56x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x