Zmizení Nefertiti

Zmizení Nefertiti https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390530/mid_zmizeni-nefertiti-fuZ-390530.jpg 3 22 7

Amelia Peabody série

< 20. díl

Amélie s manželem se vrátí do Káhiry, aby pokračovali ve vykopávkách. Hned první den naruší jejich pobyt pobodaný muž, který vběhne do jejich hotelové koupelny a padne na zem mrtev. V kapse má ke všemu lístek s jejím jménem. Manželský pár se nenechá zastrašit a vypraví se k nalezišti busty královny Nefertiti. Tam je překvapí další záhada: její objevitel se pomátl na rozumu a zmizel i s nálezem.... celý text

Detektivky, krimi Dobrodružné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Painted Queen , 2017


více info...

Přidat komentář

Denca.Marsi
18.08.2021 3 z 5

Zajímavý příběh, ale tak nějak nešťastně uchopený, občas chaotický. Jádro dobré, líbilo se mi čerpání ze skutečných dat, ale šlo by to asi uchopit lépe.

TerezaMondeková
18.03.2021 3 z 5

Kniha není špatná, ale ani skvělá. Takový průměr. Líbilo se mi, že je v knize Egyptské prostředí. Nechybělo nějaké to nebezpečí, vraždy, dobrodružství a záhady. Ale líbilo se mi, že autorka čerpala ze skutečných událostí. To pro mě bylo nejzajímavější. Historii miluju a jestli je to historie Egypta... musím číst! Ke konci už tam bylo rozuzlení a vyřešení všech záhad a nejasností. Ale musím říct, že to překvapení se slečnou Smithovou... když se v knize několikrát objevila, tak mi něco říkalo, že tam nebude jen tak... a opět jsem měla pravdu. Takže na konci žádné překvapení a zbytek vám pak dojde. Nejvíce se mi líbila Nefret a Latif.


Simona99
05.08.2019 3 z 5

Za mě průměrná knížka. Až tak úplně nenadchla, ale ani nezklamala. Příběh z egyptského prostředí - kombinace faktů, záhad...
Nicméně, námět zmizení busty Nefertity je velice zajímavý - vlastně paní autorka čerpala ze skutečných událostí :-)

vladislav6610
11.05.2019 3 z 5

Neměl jsem zatím možnost srovnávat s předchozími díly autorky. Za mě trochu nezařaditelné, z počátku čtivé, ale později se děj jen nabaloval. Příležitostně dám autorce další šanci.

babicka_amalka
31.03.2019 3 z 5

tři hvězdičky za mizerný překlad, nerespektující terminologii a jména, použité v předchozích dílech; silně mi to otravovalo zážitek z oblíbené série; škoda;

jindrusa
31.10.2018 5 z 5

Myslím, že nevadilo, že pár částí dopsal někdo jiný, osobitý styl E.Peters to neovlivnilo, jediné, co mi vadilo, byl český překlad, evidentně nezná předchozí knihy. Mistr převleků je zde přeložen jako Setos nikoliv Sutech, kdo nezná ekvivalenty jmen, může být zmaten.
Jinak kniha měla spád, vtip, zápletku, obvyklý zmatek a závěrečné rozuzlení.

Modrina
22.10.2018 1 z 5

Tuhle sérii mám fakt ráda, jsou to velmi milé oddechovky psané pěkným jazykem. Ale tahle se nějak vymkla. Nemohla jsem se začíst, připadalo mi, že nejen děj, ale i jazyk velmi drhne. Nevím, jestli je to tím, že knihu dopsal někdo jiný, ale tentokrát jsem byla opravdu zklamaná.