Almanach Navala Ravikanta

Almanach Navala Ravikanta https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506300/almanach-navala-ravikanta8HzT6U-F3i-.PNG 4 27 6

Zbohatnutie nie je len o šťastí a šťastie nie je iba vlastnosť, s ktorou sa narodíme. Mať oboje sa nám môže zdať nedosiahnuteľné, ale budovanie bohatstva a šťastia sú zručnosti, ktoré sa dajú naučiť. Naval Ravikant je podnikateľ, investor a praktický filozof, ktorý zaujal mnohých svojimi princípmi vedúcimi k budovaniu bohatstva a prežitiu šťastného života. Almanach Navala Ravikanta je zbierkou Navalových myšlienok, postrehov a skúseností, ktoré zdieľal s verejnosťou posledných desať rokov prostredníctvom rozhovorov, tweetov, podcastov a blogov. To, čo by ste predtým museli hľadať po rôznych kútoch internetu, nájdete teraz na jednom mieste, v tejto knihe. Nečakajte jednoduchú príručku, ako postupovať krok za krokom. Čo táto kniha ponúka, sú všeobecné princípy, s použitím ktorých si dokážete nájsť a vybudovať svoju vlastnú, jedinečnú cestu k šťastnejšiemu a bohatšiemu životu.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Bajkal
Originální název:

The Almanack of Naval Ravikant , 2020


více info...

Přidat komentář

Katie88
26.11.2023 3 z 5

Podobně jako komentáře níže, taky se mi kniha nebo spíš pamflet nečetl moc dobře. První část o Bohatství byla tak moc zaměřená jen na peníze, že jsem knihu několikrát odložila. Ne že bych se nad některými výroky nezamyslela, některé opravdu jsou zajímavé a užitečné do pracovního života, ale pořád se mi vybavovali moji převážně mužští kamarádi, kteří snaží ze svých koníčků udělat business v zoufalé honbě po úspěchu penězích. Ne to opravdu není něco, čím bych se chtěla inspirovat... Nicméně v dalších částech Health and Happiness byly myšlenky, se kterými jsem mnohem více souzněla. Je škoda, že knihu nenapsal sám Naval, věřím, že by komplexnější myšlenky byly mnohem zajímavější, než takhle vytržené z převážně jen jeho sociálních účtů...

Kopta
21.11.2023 3 z 5

Vzpomněl jsem si na cimrmannovskou parafrázi: Buď kniha obsahuje Korán, tudíž je zbytečná a nebo ho neobsahuje nebo je zbytečná též. Půlka knihy návod na to, jak být stroj na vydělávání peněz, což mi bylo úplně jedno a druhá nic, co bych nevěděl. Myslím, že je důvod, proč kniha nevznikla od autora samotného, který dokáže své myšlenky poutavě předávat mluveně. V tom s ním nemám problém, ale jako kniha mi to prostě nesedlo.


Johncze
19.07.2023 5 z 5

Kniha je vyzobání Navalový myšlenek z různých jeho rozhovorů, twitteru a podobně, takže ač je to ve své podstatě další motivační kniha, je to bez obvyklé omáčky a jde to přímo k věci. Samozřejmě nebudete aplikovat vše, ale určitě se tam dají najít pěkné myšlenky, přístupy a přirovnání, které můžete zkusit ve svém životě a třeba vás to někam posune. Pak oceňuji seznam doporučené četby. A jelikož je to šířené zdarma, není o čem přemýšlet.

x1carbon
17.06.2023

Velmi zajímavá kniha. Dovolím si tvrdit, že se nejedná jen o motivační brak. Autor předává cené rady: mimo jiné hodně čísty, studovat základy některých oblast matematiky, fyziky, evoluce, historie, filosofie a jiné. Hledat co Vás baví a v tom se zdokonalit. Uvědomit si priority (i když nemusí být totožné s prioritami autora).

Dílo je rozděleno na více částí. Zejména na část o bohatství a zbytek tvoří směs přístupu k životu a filosofie.
Jako někdo, kdo se zabývá technologiemi a v podstatě má začátek cesty stejný jako měl autor mě tato kniha velmi obohacuje a určitě se k některým sekcím vrátím. Jsem mladý a mám ještě spoustu cesty před sebou.

Nicméně kniha byla psána z perspektivy životní cesty unikátního člověka. Dovedu si představit, že kdyby si knihu přečetli například moji rodiče, nedokázali by knihu ocenit (možná je podceňuji). Důvodem je, že kniha obsahuje úplně jinou náhled na svět a u spoustu věcí by si řekli: "ale takhle svět nefunguje". Připadalo by jim to jako scifi. Hlavně část týkající se bohatství. Pokud jste tento pocit měli Vy, věřte mi: Funguje. Já to vidím. Jsem toho součástí. Svět podnikání, start-upů a pák funguje velmi podobně tomu, jak to autor popisuje. A to i zde, v České republice. Pokud jste mladá/mladý a věnujete se technologiím a zároveň cítíte, že nechcete být součástí každodenního korporátního cyklu, určitě se této knize nevyhnýbejte.

Tato kniha nese moudrost pro specifické publikum. Ale věřím, že právě protože je specificky zaměřená, může Vás raketově posunut ve způsobu myšlení a životní filosofii.

FrutyZ
14.05.2023 3 z 5

Autora mám zařazeného jako motivačního řečníka, ale kniha mi celkem změnila na tuto osobu názor. Byly představené dobré myšlenky, ucházející postupy k jednotlivým problémům a netradiční řešení.

pegasusss
28.03.2023 5 z 5

ohľadom šťastia veľa myšlienok som už počul od Pavla Morica ale stále je to obohacujúce ;)

Autorovy knížky

2022  85%Almanach Navala Ravikanta

Kniha Almanach Navala Ravikanta je v

Právě čtených11x
Přečtených49x
Doporučených4x
Knihotéce18x
Chystám se číst51x
Chci si koupit31x
dalších seznamech1x