Zlatý standard

Zlatý standard https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491040/bmid_zlaty-standard-72q-491040.jpg 4 8 2

All Star Western série

< 4. díl >

I když už Jonah Hex viděl snad všechno pod sluncem, existují jisté kruhy pekla, na které ani sám Hex ještě nenarazil. Některé mají původ v minulosti – jako třeba jistý divous, jenž se chystá snést morovou ránu na hemživé masy města bez zákonů známého jako Gotham. A jiné pro změnu přicházejí z budoucnosti – jako prapodivný nový šerif Red River Junction, chlapík v obleku cirkusového klauna jménem Booster Gold. Hex si to tentokrát rozdá s nesmrtelnými, cestovateli v čase, uctívači ďábla a mnohými dalšími! To ho zavede z Gothamu až k Rio Grande a zase zpět. Kdo zůstane naživu, až se rozptýlí kouř z jeho šestiranných koltů? ALL STAR WESTERN: ZLATÝ STANDARD vytvořili JIMMY PALMIOTTI a JUSTIN GRAY (POWER GIRL) a výtvarníci MORITAT (THE SPIRIT) a STAZ JOHNSON (ROBIN). Dopodrobna popsali zatím nejdivočejší Hexovu týmovku! Vystupuje taktéž Jenny Freedomová a Bouřná hlídka 19. století! Obsahuje ALL STAR WESTERN #17–21. „Brilantní vykreslení postav, elektrizující akce a černý humor.“ – COMIC BOOK RESOURCES „Tato kniha rozhodně dostojí názvu All Star.“ – USA TODAY „ALL STAR WESTERN jednoduše překonává očekávání.“ – POPMATTERS... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Gold Standard


více info...

Přidat komentář

Terva
03.10.2023 3 z 5

Nechci,
aby se v kasinu
mého muže
prolila krev.
(Hlídka na prahu smrti)

Komentář musím začít záporně. Hned na první stránce v epilogu před příběhem Hlídka na prahu smrti a částečně i v tomto příběhu je grafický moment, který páře oči. Představte si hnědou, tmavě hnědou kresbu a slova vypravěče jsou světle hnědé v bílosvětlehnědé komiksové bublině. Všechno je v hnědým a je docela problém to číst, protože vám u toho slzej oči, jak se to snažíte rozluštit. Tenhle vzor mají na svědomí pánové Moritat (kresba) a Mike Atiyen (barvy). Tak jsem je za to moc nepochválil. A upřímně, trochu mi na příběhy v tomto svazku vzali chuť.

Citát: Žerty stranou doktore jsme ve vážném nebezpečí. (Ztracené zlaté město)

Celkově jsem zklamán. Musím se přiznat, že od All Star Western a Jonaha Hexe jsem opravdu očekával WESTERN. Jenže ono je tu čím dál víc superhrdinů v pláštích, který z westernu dělaj sci-fi plný nadpřirozených cirkusáckých momentů. Jonah Hex sice střílí ze svých šestiranných koltů, ale rozhodně ne proti klasickým westernovým postavám. Když to zrekapituluji, tak asi nejlepším příběhem v tomto svazku je . . . vlastně celé je to průměr. Nakonec je to nejlepší až na konci, kdy jsem si přečetl nápis KONEC. . . PROZATÍM.

Citát: Cestujeme skrz prostor a čas! (A kam pojedeme teď?)

DennisMoore
01.09.2022 5 z 5

Palmiotti a Gray jsou skvělí autoři přinejmenším v tom ohledu, že se neopakují a přicházejí pořád s novými a novými, ve westernovém prostředí ne úplně často vídanými nápady. A tak se tentokrát Jonah Hex, který mi vlastně v mnohém připomíná Conana, střetne s nakaženými "cholerou" (čti: zombie) a setká se s cestovatelem v čase, aby nakonec.... No, obálka napoví, konec pobaví. A když navíc jedna postava vypadá jako Klaus Kinski z Velkého ticha, víte, že tenhle komiks vznikl s láskou. Další díl bych chtěl číst nejpozději hned._____P.S. BB art změnil překladatele, a ačkoliv Richarda Klíčníka považuji za jistotu, moc se mi nelíbí, že Hex a spol. mluví trochu jinak než v předchozích knihách. Také udělal chybu s postavou nájemné lovkyně Tallulah Black, která tu sice osobně nevystupuje, ale mluví se o ní... Bohužel jako o muži.


Autoři knihy

Justin Gray
americká
Jimmy Palmiotti (p)
americká, 1961

Kniha Zlatý standard je v

Přečtených8x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x