Alenka v říši zombií

Alenka v říši zombií https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342689/bmid_alenka-v-risi-zombii-LQB-342689.jpg 4 176 49

Alenka v říši zombií série

1. díl >

Nezastaví se, dokud nepošle každou chodící mrtvolu zpátky do hrobu. Navěky. Kdyby někdo řekl Alence Bellové, že se jí v jednom úderu srdce změní život, vysmála by se mu. Aby se z jejího šťastného života stala tragédie? Ale no tak. Jenže to je přesně to, co se stalo a trvalo to přesně jeden úder srdce. Jedno mrknutí, jeden nádech, jedna sekunda… a všechno, co znala a milovala, bylo pryč. Její otec měl pravdu. Příšery existují. Aby pomstila svou rodinu, musí se naučit bojovat s nemrtvými. A aby přežila, musí začít věřit největšímu rebelovi ze všech – Coleovi Hollandovi. Ale i Cole skrývá tajemství, a jestli si Alenka nebude dávat pozor, může se ukázat, že tahle tajemství jsou nebezpečnější než samotné zombie.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Alice in Zombieland , 2012


více info...

Ticiana
Ticiana
03.01.2024 4 z 5

Ten svet je moc fajn. Zombie trochu z jineho soudku. Je pravda, ze je spis pro nactilete, tech vztahu se tam resi az prilis. A trosku me dostalo ze jsou prelozeny jen 2 dily ze 4.

Nathally
Nathally
06.11.2023 5 z 5

Na začátku mi trvalo než jsem se dostala pořádně do děje, ale jsem ráda, že jsem pokračovala. Do celého příběhu jsem se ihned zamilovala a i do Alenky s Colem. Jediné, co mi vadilo, bylo to, že pořádná akce byla až skoro na konci knížky.


Adney
Adney
13.09.2022 2 z 5

Kniha má zajímavě vysoké hodnocení. Půjčila jsem si ji, protože mě zaujala obálka a nic moc jsem od knihy nečekala.
Dobře se četla, nenudila jsem se, avšak některé pasáže byly vážně spíš pro náctileté. Za mě je to "Stmívání" očima dalšího člověka, proto hodnotím tak jak hodnotím..

NemmamSlov
NemmamSlov
11.06.2022 3 z 5

Takže, kde začať. Knihu som dostal ako dar aj s druhým pokračovaním a sám by som si ju určite nekúpil, ale to nevadí, lebo sa ku mne dostali už fakt dobre príbehy z rúk niekoho iného. Bohužial tento prípad to nie je. Už podľa názvu som sa fakt tešil na hordy chodiacich mŕtvol, ktoré trhajú mäso a žerú mäkkúčke mozgy, no v tejto knihe je tých zombíkov len okrajovo a aj to len v nejakej astrálnej podobe, čo je fakt zaujímavé, no nie v kombinácii so zombíkmi.

Vždy pred začatím knihy si na databaze prečítam komenty uživateľov, čo mám v priateľoch a aj nejaký ten stručný popis knihy a tu sa vyskytol prvý varovný signál, že kniha je zameraná na dievčenské publikum. Vtedy sa môj sen o horde zombíkov rozplynul. V knihe sa riešilo až príliš veľa banálnych vecí, ako kto s kým chodí, čo si obliecť a kopu, sprepáčením za výraz, babských rečí. Už samotné myslenie Alenky ma vytáčalo. Bral som to s rezervou, keďže Alenka mala len 16 rokov, teraz si nie som 100% istý, či 16 alebo len 14, na tom vlastne nezáleží, ale bez týchto obkecov by mala kniha možno väčší úspech.

Nechcel som kaziť knihe hodnotenie, keďže to nebolo zamerané na mňa, tak som jej dal neutrálne 3*. Druhý diel si bude ale musieť počkať, kým sa pustím znova do čítania Alenky a jej bandy bojovníkov.

Monyel
Monyel
03.08.2021 2 z 5

Kniha mě zaujala svou obálkou a originálním tématem, ale jsem celkem dost zklamaná. Chvílemi mi přišlo, že čtu fanfiction. Charaktery jsou ploché a nepropracované, hlavně že jsou všichni děsně sexy. Autorce šlo spíše o fyzický popis než o psychologii postav nebo promyšlenost děje. Jsem celkem překvapená, že tohle není její prvotina. K dočtení knihy jsem se musela nutit, pokračování si určitě nepřečtu. Pokud bych knihu četla ve 12 - 13 letech, nejspíš by se mi líbila.

Netti
Netti
14.06.2021 5 z 5

Alenka pro mne byla velmi milé překvapení! Četla jsem téměř nepřetržitě. Určitě jdu do druhého dílu.

Any26
Any26
07.03.2021 5 z 5

Moc mě bavila -- doporučuji.

"Dobře. Tak předpokládejme, že s nimi spolupracuju. A co vlastně zkoumám?"
Tak tohle mě doslova rozsekalo :D /str. 202-204/

Beruš09
Beruš09
24.02.2021 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, bylo to něco jiného než ostatní. Musím říct, že to byl vynikající, vymyšlený a hlavně napínavý děj. Autorka, podle mého, sice nedokázala tolik popsat vedlejší postavy a prostředí jako jiné, ale určitě s kapkou představivosti se zvládlo.

Andynka
Andynka
14.01.2021 4 z 5

Když jsem se do knihy pouštěla, říkala jsem si, že jsem zase promeškala věk, kdy knihu číst.
Moc mě nebavila, byla to taková slátanina... Ale postupně... postupně mě kniha pěkně chytla a nemohla jsem přestat číst.
I když teda je kniha pro mladší, nějak mi to nevadilo.
Podle názvu jsem čekala opravdu Alenku z říše divů, ale díky bohu tohle bylo originálnější. A zapojení zombií mě baví nejvíc.
Další plus dávám za to, že Alenka je podle mě stejně zvědavá, jako čtenář, který chce v příběhu všemu rozumět, takže zde máme i hodně vysvětleních a odpovědí.
Takže jako jooo, kdo si chce přečíst zase trochu něco jiného. Rozhodně Alenku doporučuji a těším se na druhý díl.

nniikka
nniikka
29.11.2020 3 z 5

Od této knihy jsem nic neočekávala .měla jsem chuť na něco nenáročného a to jsem dostala. Ale v půlce mě kniha přestala bavit a říkala jsem si už aby byl konec. Doporučuji nenáročným čtenářům.

Rayshee
Rayshee
11.12.2019 3 z 5

Ani neviem ako napísať recenziu a už celkom dlho premýšľam. Mňa to v podstate tak bavilo že tu mám pred sebou druhý diel. Postavy sú super aj dosť zaujímavé, myšlienka knihy má tiež bavila. Zase na druhú stranu mi niektoré časti knihy prišli zdĺhavé a opakujúce sa. Najväčší problém pre mňa bola asi tá viera, neodsudzujem veriacich ale pre ostatných ľudí to môže byť až dosť prehnane. Ak niekto nečaká nejakú slávu ale oddychové lachke čítanie tak určite doporučujem, hodnotenie asi 3 z 5. :) ( A ja sa idem pustiť do druhého dielu )

Shaxx
Shaxx
01.11.2019 2 z 5

Jsem zmatená.
Co jsem to právě přečetla?
Byla to parodie? Byl to vážně myšlený příběh s parodickými prvky? Nebo to bylo jen myšleno vážně a o to hůř? Podle názvu jsem čekala něco úplně jiného. Fakt. Měla jsem naději. Kterou autorka vzala a zmuchlala ji do malé kuličky, zapálila, uhasila a pak spláchla do záchodu. Já fakt naivně čekala víc :D (Prosím, nečekejte temný retelling Alenky v říši divů se zombíkama).
Místo toho jsem dostala mix Buffy, Stmívání, Shadowhunters se zombíkama.
Na začátku to vypadalo slibně, ale když se vše zvrhlo a na scéně se objevil... tajemný, sexy, neodolatelný mačo Cole a jeho fialové oči a svaly, hromada dalších cool děcek a naše hrdinka samozřejmě upoutala pozornost hlavního sexouše, moje zmačkaná naděje, spláchnutá a putující potrubím se definitivně rozložila na kousky.
Ano, uznávám, že vedlejší postava Cat byla roztomilá. Ale to je tak vše.
A proboha, hned ten úvod? "Několik měsíců jsem nemohla pracovat, trpěla jsem příliš silnou bolestí. Začala jsem hledat Pána a on mě uzdravil." Už to mě mělo varovat. No chvalme Pána tedy, možná kdyby si autorka místo toho zašla k lékaři, nemusela by vzniknout tahle kniha, která vypadá, že byla napsána pod silnými medikamenty.

martina1199
martina1199
10.01.2019 3 z 5

Nebylo to špatné, pokud čekáte jednodušší oddechovku na cesty do práce a z práce. Pokud se tedy dá mluvit o něčem takovém v případě zombie tématiky. Ta je v příběhu zpracována opravdu originálně. Postavy jsou trochu šablonovité, ale na Alence/Ali a Kat se mi líbilo, že se chovaly jako opravdové puberťačky, kterými také byly.
Řekla bych, že si možná přečtu i další díly :-)

Alex794
Alex794
17.11.2018 5 z 5

Úžasné postavy, napínavý příběh

Knihomolkajá
Knihomolkajá
16.10.2018 3 z 5

Nevím jak to vyhodnotit. Čtení mě bavilo. Jen... to prostě nebylo takové.
Do čtení jsem se pustila bez jakýchkoli vyšších očekávání, protože jsem instinktivně předpokládala, že to bude špatné. Tím jsem to zachránila, protože mě mohla kniha vcelku mile překvapit. Jestli budete mít očekávání, neskončí to dobře.
Nedoporučuji číst lidem, kteří nemají v knihách rádi přehnané emoce. Kniha jimi přetékala a už dlouho se mi nestalo, že bych se u nějaké knihy rozbrečela. Místy ale autorka Alenčiny emoce rozebírala natolik, že jsem si připadala jako na sezeních u nějakého psychologa.
Dost mi vadí, že tomu někdo říká retelling. S Alenkou v říši divů to mělo společné jen jméno hlavní postavy. Taky mi téma přišlo neuvěřitelně otřepané a svým způsobem až moc jednoduché. Hlavní postavy se mi ale vážně líbily. Byly propracované a fungovalo to.
A za mě největší negativum knihy je silně věřící autorka. Jako takhle, já nechci nutně tvrdit, že zmiňování se o bohu je v knize automaticky špatné, ale místy to už bylo prostě moc. Mě, jako nevěřící, vyloženě štvalo, když jsem na každé desáté straně viděla větu: ,,Pane, dej mi sílu." To už je prostě moc. Věřím, že někomu to vadit nemusí, ale mě to vážně rušilo a svým způsobem i nudilo. Věřící hlavní hrdinka není špatně, ale tahle byla věřící už trochu moc.
Krásně a čtivě napsaná kniha. Opravdu mě vtáhla a bavila. Místy byl děj až moc otřepané klišé, jako třeba banda kluků, ze kterých má celá škola respekt. Nevěřím tomu, že to vážně někdy takhle na školách fungovalo. Mimochodem by mě zajímalo, jestli vážně někdo ředitelce školy uvěřil. Jak jinak, než že v YA knihách musí být záporák vždy dospělý člověk. Kdo to má furt číst?
Pokud vám ale nevadí přehnaná dávka emocí nebo jste nedávno nepřišli o někoho blízkého, hrábněte po knize beze strachu. Neočekávejte moc a budete se bavit.

hellena1523
hellena1523
20.09.2018 3 z 5

Mám trochu smíšené pocity. Na jednu stranu mě baví myšlenka, že v našem světě žijí zombie, které většina z nás nevidí. To je docela fajn (a pro mě ultra děsivé, protože zombie filmy/seriály/knihy miluju a zombie mě děsí), ale současně jsem zklamaná.
Postavy byly celkem sympatické, kniha se velmi dobře četla, ale co to mělo společného s Alenkou v říši divů? Byla tam jakási snaha promítnout do postav ty původní, ale přijde mi, že povedená byla skutečně jen jedna - Cat neboli Šklíba. A otec Alenky, ale popsat tuto postavu a Alenčin měnící se vztah k ní, není zase žádná těžká písemka...
Takže hezký čtivý průměr.

Fallen
Fallen
07.09.2018 4 z 5

Ke knize jsem přistupovala lehce skepticky. Téma, kýčovitá obálka.. ale chtěla jsem pro Čtenářskou výzvu číst s mým jménem něco originálního. No a neprohloupila jsem, děj mě naprosto pohltil. Doporučuji nejen Alenkám ;)

lucygreen
lucygreen
05.09.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila :). Byla správně švihlá a sedla mi a ano taky jsem strašpytel a když se tam objevovala nezvěstila, tak to bylo trochu creepy... :D ale jinak mi postavy docela sedly (Cole team :D) a od příběhu jsem jen tak neodešla. Zasloužené hodnocení :).

Lily-fairy
Lily-fairy
06.08.2018 2 z 5

Tato kniha bohužel zklamala. Styl psaní sice čtivý a postavy zajímavé, ale jinak je kniha nudná a děj nezajímavý. A celá mytologie zombií nelogická a překombinovaná

Tesset
Tesset
29.07.2018 2 z 5

Jestli to měl být nějaký retelling, tak stál teda za starou belu - to s Alenkou v říši divů nemělo co dělat. Postavy nesympatické, děj taky nic moc - čekala jsem, že tam opravdu bude nějaká "říše" zombie, kam se Ali propadne, ale ono nic. Otázky ohledně zombie taky naprosto nepromyšlené. A co mi tam vážně lezlo na nervy - vše kolem sexu, jako vážně? Některé scény k šestnáctiletým dětem vážně neseděly.

Štítky knihy

zombie převyprávění nedovydané série

Autorovy další knížky

Gena Showalter
americká, 1975
2018  78%První život
2017  79%Alenka v říši zombií
2018  82%Za zrcadlem

Kniha Alenka v říši zombií je v

Právě čtených5x
Přečtených220x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených28x
Knihotéce164x
Chystám se číst164x
Chci si koupit54x
dalších seznamech5x