Alej smrti

Alej smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434443/bmid_alej-smrti-oJg-434443.jpg 4 35 12

Napínavý kriminální román se odehrává počátkem devadesátých let, kdy se drali k majetku, penězům a moci nejrůznější lidé, kterým bylo lhostejné, jakými prostředky dosáhnou svých cílů. Nezaváhali při tom ani před vraždou… „Když se ohlédl za svou poutí životem, zdálo se mu, že se podobá dlouhé, rovné aleji. Místo topolů byla však lemována hroby. Dala se nazvat alejí smrti…“... celý text

Přidat komentář

faraonka
15.02.2024 5 z 5

Nemám moc ráda tenhle žánr,ale je to tak bezva napsané ,že jsem se začetla. Doporučuji

mataaskorice
04.11.2023 4 z 5

Při představě, že takoví zmetci běhají mezi námi a dost možná právě na viditelných místech... Brrr. Knížka se čte dobře, stránky mizí jedna za druhou. Je to taková trochu retro klasická detektivka s tradičními českými kriminalisty. Občas se v textu objeví slovní klišé, třeba když se žena vyjadřuje o autu jako o "tom, co má čtyři kola a volant" nebo když jeden ze záporáků nazve fotbal jako běhání za kulatým nesmyslem. Dějová linka je poměrně předvídatelná, konec očekávatelný, pravda ale - trochu otevřený. Nicméně četlo se dobře, sfouknuto za dva večery.


honza0876
07.04.2023 5 z 5

Mám rád historické knížky autora , detektivní román z nedávné součásti si s nimi nezadá. Když se umí psát, není problém měnit žánry.

Miro67
20.01.2023 4 z 5

Velmi dobře zachycený obraz současnosti ve společnosti i světě obchodu. My pidilidičci chodíme každý den do práce, zatímco o našem živobytí zrovna rozhodují boháči bez skurpulí s pomocí nenasytných úředníků státní správy. Nemám iluze, že by jeden šikovný neúplatný policajt s tím mohl něco udělat. Je to stejné tady, jako i jinde po celém širém světě. A momentálně si kladu otázku: Má smysl jít příští týden k volbám, když je chobotnice neporazitelná?

lalela
18.12.2022 5 z 5

Pan Hanibal má neobyčejnou schopnost rozebrat příběh do nejmenších detailů, což se mi moc líbí. Člověk pochopí co, kdo, proč. V této knize se vlastně píše o tom, jak korupce bujela i na těch místech nejvyšších, téměř každý byl podplatitelný a ten kdo se choval čestně, musel z kola ven. V knize jde vlastně o příběh toho, jak lze přijít k penězům, bez vyššího vzdělání...jak smutné a jak pravdivě.

kackamy
04.07.2022 3 z 5

Aleji smrti nechybí čtivost. To se ale týká až druhé poloviny knihy. Úvod byl na můj vkus až příliš rozvleklý, postav zbytečně moc. Každá z nich je poměrně detailně představena přesto, že se několik z nich v knize mihne tak dvakrát. To mě občas nutilo otáčet stránky zpět a připomínat si, kdo je kdo a co o něm všechno vím, abych pak zjistila, že to vlastně pro příběh není vůbec důležité. Na to, jak se kniha babrá v detailech mi pak konec přišel neúměrně uspěchaný. O pár (desítek) stránek míň a dala bych o hvězdu navíc.

EvikU.
16.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha českého autora, četla se dobře. Ze začátku mi dalo srovnat si v hlavě jména kdo je kdo. Přišli mi všichni nesympatický "zvířata" na velkým postě, kteří se neštítí ničeho ani smrti.

Jeden podplácení druhého, jeden druhému podraží nohy. A spletitá síť kontaktů sahá velmi vysoko, někdy až nejvýš.

U těchto knih se musím rozčilovat, protože skoro vždy dopadnou tak, že ta největší svině z toho vyjde bez potrestání. Vím, že to tak je a přesto mě to vytáčí a je mi líto těch chudáků malých pěšáků, který se do toho omylem zapletou a už se vezou....

Kniha je dobrá, ale já si teď musím dát nějakou romantickou oddechovku.

monishek
10.05.2022 5 z 5

Hezky čtivě napsaný pribeh, kde nechybělo ani napětí. Pribeh splnil ma ocekavani v podobě podvodu, korupci a odstraňování nevhodných osob. Není problem se v pribehu orientovat, i kdyz je tam vice postav. Dokazu si predstavit tu ,,mafiánskou atmosferu’’ :D .. Doporučuji přečíst.

jarin58
17.02.2022 5 z 5

Velmi dobře popsaný bordel devadesátých let.

Kubajzz
28.11.2021 5 z 5

Super krimi z dom ještě nedávných. Věřím, že nějak podobně to tehdy bylo :-)

Lumír23
15.05.2021 5 z 5

Zlatá devadesátá odeesácká léta... Hnus. Dobře popsáno.

Jaruš7
05.01.2021 5 z 5

Perfektní
Historie aféry, která je ve vzpomínkách ještě živá.
Drama bez cituplaných scén, strhující popis naší mafipolitiky.
Český Klondaik dostal status stop.
Dílo do archívu zločinu v Česku za časů filozofa na hradě.