Poslední slovo má ďábel

Poslední slovo má ďábel https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51394/bmid_posledni-slovo-ma-dabel-nXS-51394.jpg 4 25 25

Alchymisté série

< 3. díl

V závěrečné části trilogie z doby Rudolfa II. vyvrcholí vzrušující události spojené s tajemným receptem na kámen mudrců. Znovu se setkáme s jezuitským agentem Šimonem Dlouhoveským, anglickými alchymisty Johnem Deem a Edwardem Kelleyem, císařským lékařem a astronomem Tadeášem Hájkem z Hájku a dalšími postavami, které známe už z dřívějška. Zatímco Dlouhoveský se dostává do anglického vězení pro podezření, že chtěl zavraždit královnu Alžbětu, Kelley se v Praze hřeje na výsluní císařské přízně. Ale podivnou shodou náhod se k němu osud obrací zády a po nešťastném souboji s intrikánem Jiřím Hunklerem se ocitá ve sklepeních hradu Křivoklátu. Venku zatím kují pikle jak jezuité, tak jejich úhlavní protivníci ze záhadného Bratrstva růžových křižáků. Závěr knihy pak přináší zcela šokující rozuzlení.... celý text

Přidat komentář

Šnek86
25.02.2022 3 z 5

Čachry mezi agenty a neustálá snaha Šimona splnit svůj úkol.Všelijaké intriky a úskoky.Konec vás nechá trochu tápat, co se vlastně stalo.Možná, že poslední slovo měl ďábel.

kolacky
25.01.2019 2 z 5

Nevěřím, že se srab a trouba Šimon tak rychle proměnil v nekompromisního jezovitu. Tahle trilogie mi nesedla, pane Bauere...


soukroma
14.12.2015 4 z 5

Čtivé, záživné povídání (užitečná fakta a nemálo fikce, i trocha duchařiny) o nesporně zajímavé rudolfinské a alžbětinské době a dvou velmi odlišných významných evropských dvorech a všudypřítomných špionech a zejména alchymistech. Všechny známé historické postavy jsou představeny v příslušném kontextu, takže čtenář nemusí tápat ohledně dat, jejich vzájemných vztahů ani politické konstelace (vývoj jejich oblíbenosti u vrchnosti) a může si v knize číst jako v zábavné učebnici dějepisu.

tenax
27.11.2013 4 z 5

Po dočtení posledního dílu mám z celé trilogie dost smíšené pocity. Děj je napínavý, každá kapitola láká ke čtení další, zápletka je zajímavá a originální, ale... Když pominu nedbalou korektorskou práci a množství překlepů, víc mi vadila jiná věc. Autor - asi z přetlaku vědomostí - knihu přeplnil údaji, které s dějem nemají nic společného. Jeho zmínky typu "...šel kolem brány, které se teprve v budoucnosti bude říkat Prašná...", nebo že manželka Viléma z Rožmberka sice bude mít v ději předpovídaného syna, ale až s dalším manželem o 18 let později, mi připadají zbytečné. Také rozdělení celého příběhu do tří knih, aniž by bylo v titulu či podtitulu jasně řečeno, že jde o jeden souvislý děj, je zavádějící. Pak dochází k tomu, že někdo si koupí nebo přečte jeden díl a neví, o co jde. Chtělo by to buď označit jednotlivé knihy třeba jako Alchymisté I. - III. nebo to vydat v šestisetstránkovém tlustospise najednou. Ale holt kšeft je kšeft!

kilometr
07.11.2013 3 z 5

První dva díly trilogie jsem tedy nečetl,ale asi jsem ani o nic nepřišel.Průměrný historický román,ve kterém nebylo komu fandit(chyběl mi tu Blasius).Ale pořád lepší,než koukat do stropu..-).65%.

Lenka4
05.09.2013 3 z 5

Kniha nabitá dějem, napínavé čtení. Ale co ten Karlštejn místo Křivoklátu na str. 210? Chyby v textu působí rušivě v celé trilogii.

Dandulka
15.04.2013 5 z 5

Další skvělá knížka, tentokrát o Rudolfu II, magistru Kellym, Johnovi Dee a dalších osobnostech přelomu XVI. a XVII, století.Super čtení, doporučuji!