Zuřivý tajfun

Zuřivý tajfun https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450966/bmid_zurivy-tajfun-WhE-450966.jpg 4 22 9

Akta Oregon série

< 12. díl >

Tam, kde jiní nestačí, nastupuje speciální tým Juana Cabrilla. Na Filipínách bude větší horko než obvykle... Juan Cabrillo a posádka lodi Oregon úspěšně dokončí misi proti čínské rozvědce. Místo kýženého odpočinku se však vydávají zachránit z rukou překupníků vzácné obrazy. Rutinní akce nabere nečekaný spád a do cesty se jim postaví hned dva protivníci. Jihoafrický lovec hlav a ještě nebezpečnější filipínský partyzán, který vede guerillovou válku proti tamní vládě. Ve hře není jen záchrana obrazů, ale i nález neuvěřitelně účinné drogy, která mnohonásobně posouvá hranice lidských schopností.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , CPress
Originální název:

Typhoon Fury , 2017


více info...

Přidat komentář

čef
10.02.2024 5 z 5

Dobrodružství na kvadrát, zase výtečné. Samé boje na zemi i na moři, dokonalé léčky a úniky. Ve hře jsou špioni, kriminální gangy, nafetovaní soudruzi komunisti a hlavně naši přátelé z minulých dílů série. Hledáme ukradené umělecké předměty a tajemství kouzelných pilulí, až se i při tom čtení zapotíme. Svět je zlý a kdo to neví, doplatí. Ostatní čtou pohádky.

Luigi1
25.09.2023 4 z 5

Opět se mi to líbilo a dobře jsem si počet


Stanas513
25.08.2021 5 z 5

Akce a napětí, prostě hezké počtení. I když čtu spíš thrillery, dobrodružství tohoto typu se mi také líbí.

lampernaqui
07.04.2021 3 z 5

Máme my to ale štěstí, že se u Filipín zrovna nacházel Juan Cabrillo, který si dovede poradit s nepřemožitelnými překupníky obrazů, vlakem unášenými teroristy, nadlidskými a bolest necítícími soupeři, kteří se snaží překazit jeho plán k překažení jejich plánu. No prostě... odpočinková akční jízda, kterou do ruky dostane asi už jen správný Cusslerův fanoušek. Za pár dní si sice nic moc z příběhu pamatovat nebudete, ale na pár hodin se dobře zabavíte.

pavka88
09.02.2021 3 z 5

Kniha se mi líbila méně, než série Akta NUMA. I když možná proto, že jsem je četl za sebou, ale u knih Cusslera by si člověk možná měl dát chvilku oddych. Je to dobré, ale vlastně dost na jedno brdol.

cedos
13.01.2021 5 z 5

Opět napětí, akce, technické novinky až z oblasti sci-fi, na tomhle autorovi mě baví několik rozpracovaných dějů na začátku, zdánlivě nesouvisejících, které se nakonec změní v jeden příběh. Je to prostě dobře napsaný napínavý thriller a přesně to jsem od knihy očekávala.

Kocourek
11.01.2021 5 z 5

Jako vždy nezklamal. Začínala jsem brožovanou Vyzvedněte Titanic a od té doby mám vše, co se v ČR vydalo. Nikdy nezklamal a vždy jsem se dozvěděla nějaké zajímavé info, které byly z reálu. Škoda, že tento kreativní mozek už není mezi námi.

hana4834
16.12.2020 5 z 5

Zase pěkný příběh je dobrý občas měnit hrdiny jako auta oregon , nebo Pitta

biki
18.10.2020 5 z 5

Opět velmi povedený dobrodružný příběh s mými oblíbenými hrdiny. Od evropských břehů se Oregon přesunul do "horkých" vod jihovýchodní Asie a jeho posádka má opět plné ruce práce, aby zachránila svět před další hrozbou. Úvodní, v podstatě špionážní akce sice s hlavním příběhem nesouvisí, ale je to akce vskutku excelentní a znamená jen takový malý předkrm k těm dalším. Ono zkombinovat černý obchod s uměním, skupinu fanatických teroristů a pozůstatky působení Japonců za 2.světové války na Filipínách s tajemnou drogou děsivých účinků, kterou podle všeho vyvinuli - to opravdu vyžaduje velkou fantazii. O tom, že všechno dobře dopadne a padouši jsou po zásluze potrestáni, snad v tomto typu příběhů ani nelze pochybovat, i když to Oregon opět odnesl četnými šrámy.

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Boyd Morrison
americká, 1967

Kniha Zuřivý tajfun je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce67x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x