Morová loď

Morová loď https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17191/morova-lod-17191.jpg 4 50 11

Akta Oregon série

< 5. díl >

Ve čtyřech předchozích románech Clive Cussler popisuje dobrodružství lodi Oregon, tajné výzvědné lodi, která je zvenčí zchátralá, ale uvnitř plná nejmoderněšjší výzbroje a zařízení pro shromažďování informací. Na její palubě se plaví tým složený z bývalých vojáků a špionů, jimž velí neohrožený jednonohý kapitán Juan Cabrillo, který je vždy připraven dát své lidi i plavidlo do služeb jakékoliv vládě, jež si to může dovolit. Posádka právě dokončila přísně tajnou misi v Perském zálivu, namířenou proti Íránu, když náhle objeví na moři výletní loď volně unášenou proudem. Její paluba je posetá stovkami těl, a zatímco se Cabrillo snaží zjistit, co se stalo, roztrhne plavidlo po celé délce série výbuchů. Cabrillo, jemuž se jen o vlas podaří zachránit život sobě a jedinému přeživšímu na lodi, se ocitne uprostřed té nejkomplikovanější a nejnebezpečnější záhady, s jakou se kdy setkal, a musí se utkat se sektou, jejíž plány zásadně ohrožují existenci celého lidstva… a kterou je už možná příliš pozdě zastavit... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Plague Ship , 2008


více info...

Přidat komentář

Luigi1
24.09.2023 5 z 5

Velmi pěkné počteníčko zajímavé bylo zničení ostrova

jirimatejka
10.01.2020 3 z 5

Celkem fajn čtení, místy trochu přehnané jak hlavní hrdinové přežijí nemožné, ale jako celek splnilo účel.


framil
18.10.2019 5 z 5

Skvělá a napínavá kniha. Z akt Oregonu mě zatím chytla nejvíc. Ale víc nebudu psát, protože bych určitě spoileroval. Takže vřele doporučuji a přečtěte si ji sami. Nebudete litovat.

čef
30.04.2019 5 z 5

Na dobrodružných románech o záchraně lidí se mi v porovnání dystopii a postapem líbí, že jsou z našeho světa a také, že to s tím naším světem nakonec nedopadne až tak zle. Také tento román není jiný, Akta Oregon nikdy nejdou za hranice sci-fi, posádka této lodi bojuje jako vždy do posledního dechu dokonalými zbraněmi současnosti, řízeni nedostižným velitelem Juanem Cabrillem, který i z pekla vyjde jako znovuzrozený. Zločinecký záměr spasitelů lidstva je snížit porodnost a zabránit přelidnění – v románu to jsou tzv. responsivisté. Ve skutečnosti nás přelidněním, hladomory atd. strašil už v 70. letech Římský klub a potom mnoho dalších pošuků. Někteří jakoby přežili dodnes anebo vstali noví bojovníci. Dokonce se nazývají CF(child free) a mají vlastní organizaci  The National Organization for Non-Parents .
Juana na vás, přátelé! Pamatujme spolu s autory: „Budoucnost nelze předpovídat“.

pavel80
06.04.2017 4 z 5

Rychlá oddychovka, ale tím nechci říct, že je špatná, ba naopak. Čte se dobře, děj má spád, chybí zbytečný balast a nechybí napětí na každé stránce. Myšlenka hrozby pro planetu přelidněním je docela zajímavá a reálná, změna od klasických teroristů, co někde ukradnou atomovku. Na druhou stranu podle mého občas pokulhává reálnost daných situací, zejména co se týká nezranitelnosti a schopností hlavních kladných hrdinů. Pár drobných chyb v překladu odborných termínů, ale celkově si mi kniha líbila a můžu ji doporučit.

balu
28.08.2015

Výborná oddechovká až do konce. Nejvíc mne zaujalo zničeni ostrova satelitem šikovně to autor vymyslel naštěstí pro lidstvo je to jen fikce .

Bob34
24.08.2015 5 z 5

Moc pěkné a napínavé až do konce.

lampernaqui
29.06.2015 4 z 5

Skvělá odpočinková zálěžitost, nic víc, nic míň. Znovu chce někdo zničit svět - tentokrát ale jinak než jsme zvyklí, ačkoliv (snad nebude moc spoiler) téma přelidnění planety je v poslední době docela časté.

derminator
13.02.2015 3 z 5

Dobrá kniha! Připomněla mě loňské Brownovo Inferno kde se probírá stejné téma tj. přelidnění planety. Proto z tohoto důvodu dávám knize 70% jinak bych dal asi více ale jelikož o tomto tématu jsem četl u Browna dávám tolik. Kniha je ale napínavá a zajímavá proto doporučuji.

soukroma
22.06.2014 5 z 5

Cussler s kolegou nezklamali - čtenář si při dobrodružných vyprávěních, ať jakkoli přitažených za vlasy, opravdu odpočine. Mistrovský způsob psaní opravdu dokáže, aby se čtenáři příběh odvíjel barvitě před očima jako akční film.

cori
16.03.2012 3 z 5

Akční příběh plný automobilových honiček, výbuchů, soubojů muže proti muži, stříleček, potopených lodí. Nechybí ani biologická zbraň, sekta, šílený vědec a dávné tajemství. Jako oddechovka skvělé čtivo.

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Jack Du Brul
americká, 1968

Kniha Morová loď je v

Právě čtených1x
Přečtených92x
Doporučených3x
Knihotéce107x
Chystám se číst16x
Chci si koupit3x