Akira 2

Akira 2 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487907/bmid_akira-2-wRx-487907.png 5 62 11

Akira série

< 2. díl >

Po požití pilulky obsahující silnou psychotropní látku se Tecuo přerodí v č. 48, v přímém rozporu s plukovníkovými příkazy uprchne z laboratoře a sám zaútočí na tajnou základnu ukrytou pod rozestavěným olympijským stadionem. Paní Mijako – zakladatelka nové náboženské sekty – mezitím předpoví, že probuzení Akiry vyústí ve strašlivou katastrofu. Co je vlastně zač ten supertajný Akira, zmrazený na teplotu absolutní nuly? A jakou má jeho probuzení spojitost s katastrofou předpovězenou paní Mijako? A co se přihodilo s naším milým průšvihářem Kanedou a krásnou Kei, kteří jsou zajati v LABO? Píše se rok 2019 a v megalopoli Neo-Tokio se chystá veliká podívaná. 2. díl dlouho očekávané sci-fi legendy konečně dorazil na pult vašeho knihkupectví.... celý text

Přidat komentář

Norri
06.11.2023 5 z 5

Ultimátní jízda od začátku do konce. Všechny postavy jsou tady skvělé. Jenom si už nejsem jistý, kdo je padouch a kdo hrdina. Což je ve své podstatě skvělé. Protože černobílá je tady jenom kresba, narozdíl od postav a příběhu. Nejsou totiž důležité jenom činy a použité prostředky, ale také motivace, která za vším stojí. Protože ve své podstatě je motivace všech, kromě armády, velice pochybná. A když už jsem zmínil kresbu, tak ta je skvělá. Perfektně prokreslená, ale pořád přehledná. A to i v akcích a soubojích.

Atlantis
20.09.2023 3 z 5

Tak ve druhém dílu moje nadšení výrazně opadlo. Pryč je zajímavá, temná atmosféra. Nulový vývoj postav. Místo toho pořád někam běžíme, padáme a řveme. Ano, kresba je pořád úchvatná, ale jinak se dala celá druhá kniha osekat na dva sešity, tak málo se v ní stane.


Mickhesh
15.12.2022 4 z 5

Pokračování japonske mangy nabité akcí a i zajímavým dějem. Za mě 80%.

FirstDaw8ID
15.08.2022 4 z 5

Druhý díl se pořádně rozjel. A vlastně ani nezastavil. Akce je našlapaná a příběh ubíhá takovým tempem, že mangu nemůžete odložit. Musím říct, že mě pokračování hodně vtáhlo a jsem rád, že v září by se k nám měl dostat díl třetí a tak naskočení do předešlého neděje nebude příliš zdlouhavé. Spolu s tím oceňuji shrnutí předchozího děje v úvodu, už jsem od vydání prvního dílu stihl ledasco zapomenout.

opic 12
17.04.2022 5 z 5

Namodralá AKIRA 2
V pokračování se přiostřilo.Všeho přibylo.Je to ještě nabušenější a zamotanější.
Už víme mnohem více,ale v podstatě jen tušíme.Jen se naznačuje.
Opět skvělé přeskakování v ději i mezi postavama.Dvojka si libuje z dědictví prvního svazku.
Nekompromisní akce,snad ještě více.Napětí,tajemství,záhady s dobrodružstvím.Tuhle kombinaci to já túze rád.
Tentokrát jsem si to dávkoval po 50 stranách :) přibližně s přestávkama mě to vyšlo ani ne na dva týdny.Jednoduše,když byl ten správný čas a hlavně klid.Těžko se to vždy odkládalo,což jistě dokážete pochopit :-D
Jsem totiž masochista a zároven žádnej troškař :-)
Když si vzpomenu,když něco vycházelo v časopisech,taky musel člověk uštbovat po troškách.
Děsící je přímo fakt,že by snad vycházel jeden díl v roce.No potěž.
Téměř nesnesitelná představa :)

Dragonian
14.04.2022 5 z 5

Výborné pokračování. Jediná nevýhoda je čekání na další díl.

instageek_cz
14.03.2022 5 z 5

Dvojka Akiry je snad ještě akčnější než jednička. Najdete tu spoustu scén, které vám nedají vydechnout. Děj se řítí přes stránky kupředu úplně stejně jako hlavní hrdinové na těch speedery ze Star Wars připomínajících vznášedlech. I kdybyste chtěli přestat číst, mistr Katsuhiro Otomo vám většinou nedá na výběr, protože skončit uprostřed napínavé honičky prostě nejde! (Věřte mi, zkoušel jsem to:)) ).

Kniha je oproti své předchůdkyni o 60 stran útlejší, a jelikož Otomo chápe, že hlavní síla komiksu spočívá ve vizuálu a nikoliv v nekonečném přívalu slov (zdravím Scotta Snydera), můžete ji zvládnout přečíst klidně na jedno (delší) posezení. Zároveň je ale fakt, že vstřebat naráz tu neskutečnou akční nálož, to asi ani není možné. Takže doporučuji v těch vzácných momentech, kdy se situace zklidní, Akiru odložit a trochu si orazit, zpracovat to.

Zajímavě se zde rozvíjí postavy. U plukovníka nevíte, jestli je vyloženě záporákem, jak by jeho vzhled i společenská role napovídaly, nebo má v mnoha věcech pravdu. Kaneda se dál profiluje coby hlavní hrdina. Už je to výrazně menší spratek než v jedničce a víc začíná připomínat toho borce z anime adaptace.

Kapitolu sama pro sebe tvoří Tecuo. Tenhle kluk s podivně velkou hlavou by byl znepokojivý sám o sobě, ale když mu ještě dodáte schopnost masakrovat nepřátele silou mysli a nasadíte bundičku s kožíškem, to se teprve rozpoutá peklo!:)) Tecuo neposlouchá vůbec nikoho, dělá si absolutně, co chce, s neustále zlomyslným výrazem. Za mě je symbolickým ztělesněním noční můry řady starších lidí – že se objeví někdo mladší, silnější, kdo je nebude respektovat a bude chtít zničit jejich zažité pořádky. Aniž by na ně bral sebemenší ohledy...

No nic, těšme se, co bude dál! Hodnocení: 9/10.

PS: Další příspěvky nejen k sérii Akira najdete na mém instagramovém profilu instageek_cz :)

KubaHanzelin
07.03.2022 4 z 5

Po poměrně dlouhém čekání tu máme pokračování legendy žánru a já už jsem o něco moudřejší, protože jsem se "obohatil" i filmem, který mě dost zklamal, ale musím říct, že díky tomu, že předloha je rozřířenější a ne tak osekaná jako film, baví mě to víc a hlavně díl druhý oproti prvnímu byl zase o něco lepší.
Jsem samozřejmě zvědav na zakončení, i když vím jak to dopadne, zároveň si pořád stojím za to, že příběh Akiry je zaměřen na mladší publikum:)

gaspoda
01.03.2022 4 z 5

super akční jízda kterou sem nemohl odtrhnout od ruky narozdíl od 1.dílu. Lepší teším se na pokračování. V 80. letech toto se mi dostat do ruky posadil bych se z toho na zadek. I když u nás tu zas byla Vzpoura mozku s Kruanem a spol.

GoodGames
21.02.2022 5 z 5

Akira 2 je poriadne akčným pokračovaním. Dej je nonstop napchatý akciou a je neuveriteľne dynamický. Aj po 37 rokoch od vzniku je to stále svieže ako svojím príbehom tak aj kresbou, Nadčasové dielo a úplne chápem, že je to v Japonsku považované za národný poklad. Som veľmi zvedavý na pokračovanie.

robin9739
18.02.2022 5 z 5

Největší silou pro mě je grafická stránka mangy. Přes svoje stáří na mě kresba a její propracovanost působí moderně. Je tu spousta detailů a emocí, které dodávají celému příběhu mnohem vyšší úroveň. Líbí se mi, že si Japonci pohlídali toto své dědictví a každé nové vydání musí být co nejvíce podobné tomu prvnímu. Mám rád moderní věci a inovaci, jsou ale díla, která jsou dokonalá ve své původní podobě a Akira je bezesporu jedno z nich.

Závěrem tady není moc co psát. Jedná se o mistrovské dílo s dobrým příběhem a úžasným vizuálem. Navíc, když k tomu přičtu datum vzniku nezbývá mi nic jiného než dát plný počet hvězdiček a mangu všem doporučit. Netrpělivě očekávám pokračování příběhu, který mě velmi učaroval.

Štítky knihy

Japonsko zfilmováno komiksy manga

Autorovy další knížky

Katsuhiro Otomo
japonská, 1954
2021  91%Akira 1
2022  91%Akira 2
2022  90%Akira 3
2022  88%Akira 4
2023  92%Akira 5

Kniha Akira 2 je v

Právě čtených2x
Přečtených72x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce51x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x