Bez naděje

Bez naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231078/bmid_bez-nadeje-231078.jpg 3 56 10

Agent JFK série

< 34. díl >

Nečekaná žádost o pomoc přivádí Johna Francise Kováře z říše Inků do současné Prahy ve světě po katastrofální pandemii. Chaos však postupně nahrazuje pořádek – nebo tvrdá diktatura? John se za pomoci odbojářů (jak se označují sami) či teroristů (jak je nazývají jiní) snaží najít autora záhadné žádosti, pravděpodobně bývalého agenta E.F. Při tom se však neodvratně zaplétá do boje v realitě, která idealistům neodpouští, kde je naděje vysmívaným pojmem a smrt blízkou společnicí.... celý text

Přidat komentář

zbuy
06.07.2022 3 z 5

Pár zbytečných nelogických zádrhelů sráží hodnocení vcelku zajímavého příběhu.

Snowflake2000
31.05.2021 3 z 5

Příběh doznává trochu jiného rozměru, když ho člověk čte v první polovině roku 2021. Jinak v zásadě v rámci série se jedná o průměr.


T800
30.11.2019 2 z 5

Tak tohle už skoro vypadá beznadějně. Ne jen díky paní spisovatelce Novákové, která tento svět moc nezvládla, ale také díky odtaživosti otců zakladatelů, kteří příběhy zbytečně komplikují. Ztrácí se tak podstata tohoto JFK dobrodružství. Tento příběh se mi nelíbil. Měl sice pár dobrých stránek, ale převažují zápory.

medvedice3
27.05.2018 3 z 5

Moje první kniha této mladé autorka. Navíc kniha se série, kterou píší různí autoří a která má společného jmenovatele - hlavního hrdinu. Nedovedu posoudit, jak autorka tímto svazkem zapadla do celku, ale na základě tého knihy nebud zjišťovat. JFK se nestal mým oblíbencem.

NemmamSlov
14.02.2018 3 z 5

John nevaha a znovu sa vydava na cestu za zachranou dalsieho partaka s EF, ktora prezila agenturny masaker. Dostava sa do sveta zlikvidovaneho nakazou, ktora zahubila skoro cele zenske pohlavie. Myslienka celkom zaujimava, ale to bolo asi tak vsetko. Pan Totek vytvoril vynikajuce zakoncenie od ktoreho by sa dalo znova odrazit, ale ocividne som mal len velke oci a dostal som do ruk znova len priemerne spracovany pribeh od pani Novakovej.

Terva
22.04.2017 2 z 5

Pozorovatel: hlášení 4.

Původní podezření o provázání většího počtu světů stabilními bránami se potvrdilo. John Francis Kovář a jeho společníci objevili další propojenou realitu s časem zpožděným o půl tisíciletí a minimálními rozdíly v historickém vývoji. Stále však ví jen o několika dostupných světech. Podle mého odhadu jich budou desítky.....

Divný příběh z Prahy po jedné katastrofální pandemii.
Na mě je to moc deprimující, nevýrazný svět, napsaný podivným stylem, bez lásky i piva.

A nešel jsem i jednu chybu. Bohužel je dost očividná a velká do takové míry, že jsem ubral jednu hvězdu. Jedná se o situaci okolo jedenácté stránky. JFK(S) je tu chycen dvěma muži, které doprovází pes. Tento vlčák Kováře vyčmuchá a najde. Jenže, když se John F. Smith pustí do boje s těmito dvěma muži, zapomene spisovatelka Julie Nováková na toho psa. Vlčáka popisuje jako zlého a nebezpečného, ale pak se pes vytratí z příběhu bez jediné poznámky aniž by Kovářovi ublížil. Nikde se nepíše, že by ho Kovář zabil, nebo že by jej ti dva muži odvolali. Naopak pes je dokonce puštěn z řetězu, ale někde na půl cesty, než „zakousne“ Kováře – prostě zmizí.
To je strašně divná situace a jak říkám já – tady je to nedomyšlené.

Tento příběh jsem v podstatě zapomněl hned po jeho dočtení a je to jedna z těch knih, kterou už si nepřečtu.
Prostě mi to moc nesedlo, ale není to zas tak bez naděje. Je to součást příběhu o Kovářích rovnováhy a posouvá děj opět trochu vpřed.

A takhle to dopadá vždycky, propracovaný systém padá na blbosti, lenosti a omylech jednotlivců.

V příběhu je pár dobrých myšlenek, které určitě stojí za přečtení. Vybral jsem pět citátů a vložil je paní spisovatelce do profilu.

Svůj svět si musíme zasloužit.

Budu dál pozorovat.

Kabátice
20.06.2016 4 z 5

Docela přijatelné čtivo, které má spád. Závěr jsem nečekala a mile mě překvapil. Za něj dávám jednu hvězdu navíc.

aspik83
12.12.2015 4 z 5

Na holku dobrý :-) Jedna z mála autorek, která se mi líbí. Moc se s tím nepáře a nehraje na city jako spousta jiných žen. Fakt super, jen tak dál. Držím palce. Vzhledem k věku autorky to, doufám, v pisatelství někam dotáhne :-) Závěr fakt nečekaný a vskutku podle hesla "svůj svět si musíme zasloužit"

furunkl
21.08.2015 4 z 5

Krutodrsný závěr mne opravdu potěšil.

Ledo11
24.04.2015 3 z 5

No neváhal jsem a koupil jsem tuto knihu a musím říci, že zní moc nadšený nejsem...ale když JFK je prostě srdcovka...